Salutari tuturor celor de pe forum!!
Dupa ce am "studiat" in detaliu cele scrise pe acest forum, m-am decis sa devin si eu un membru. Si sper sa devin un membru cu "acte in regula" cat mai curand.
Spun asta pentru ca imi doresc ca urmatoarea masina pe care o voi achizitiona sa fie o Alfa 147, second-hand.
Imi place designul, si in plus de asta e "cuore sportivo". Deci are toate calitatile necesare.
Ca motorizare as alege un diesel, 1.9JTD, an fabricatie minim 2004 si as merge pe o varianta mai putin rulata (aici astept sfaturile voastre- cam cati km ar fi optimi pt o masina de fabricatie 2004, motorizare diesel, astfel incat performantele si portofelul meu sa nu fie afectate prea mult ulterior).
Masina intentionez sa o pastrez 3-4 ani, din acest motiv as alege o varianta cat mai putin rulata, ca sa nu imi creeze neplaceri majore la intretinere.
Trebuie sa mentionez (spre rusinea mea) ca nu ma pricep la mecanica, si o sa fie dificil sa fac alegerea potrivita in momentul cand voi avea banii pt Alfitza. Stiu ca se pot face niste teste in service-uri auto pentru a afla starea reala a masinii, dar ma gandesc ca nu pot merge cu toate masinile care mi se par ok la test.
Asa ca va cer suportul, sprijinul si bunavointa in demersul meu!
Orice sfat, parere imi va fi de ajutor. Intrebarile mele sunt : cum trebuie sa procedez la achizitionarea Alfei?
De unde este indicat sa o cumpar?
Ce alte precizari ar trebui facute referitor la motorizarea 1.9JTD?
Cam la cat s-ar ridica pretul unei Alfa 1.9JTD, productie minim 2004?
Ce ar mai trebui sa mai iau in calcul, avand in vedere ca sunt un novice al achizitionarii unei masini second-hand?
Mii de multumiri si ma bucur ca de acum fac parte din gaska voastra