It is currently 01 Dec 2024, 05:34

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Consum cam mare
PostPosted: 07 May 2008, 05:08 

Am o alfa 147 1.9 jtd 8v si acum 2 sapt a inceput spre surprinderea mea sa mi arate un consum mediu mai mare decat pana acum!Pana acum aveam mediu 7,1 si acum nu mai am sub 8.1. Si la computerul de bord cand dau sa mi arate consumu instant e ceva in neregula...imi arata numai peste 15 % si cand schimb viteza dupa 2 sec arata consum de 2 % si iar revine la 15-20 ! Ce ar putea sa fie ?

Post subject:
PostPosted: 07 May 2008, 09:18 

Fara suparare dar motivul uimirii este dat de piesa dintre scaun si volan :)
Pai tu te uiti la consumul instant?? Normal ca ala e mare cand o calci si e mic (2%) cand masina e in frana de motor.
In ce priveste consumul mediu mai mare "ca pana acum", poate conditiile de mers au fost altele, poate ai mers mai mult prin oras decat afara, poate ai calcat-o mai mult, poate ai alergat-o pe serpentine, etc, etc.
Eu de exemplu m-am intors de la Alfa Fest cu un consum mediu de 7.3% in afara, in viata mea nu am consumat mai mult de 6.5% afara. Dar..vreme proasta, mers incet, drumuri proaste pe unele portiuni, AC, niste forje pe serpentine, stat in coloana, etc..iata ingredientele necesare si suficiente.

Post subject:
PostPosted: 07 May 2008, 09:32 

pai e o mare diferenta intre instant....si consumul mediu.Poti ajunge si la peste 25%..instant.Explicatiile date de Cristi mi se pare mai mult decat suficente sa le inteleaga oricine....

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject: :)
PostPosted: 07 May 2008, 11:43 

Daca tu te vaiti la consumul asta, eu ce sa mai zic de 13 al meu in oras :) sau daca e f aglomerat si bara la bara de un 16,5-17? :cry: , chiar dc e diesel eu zic sa fii multumit cu ce ai :lol: de exemplu eu am venit de la mare cu 9,3 % si am mers frumusel la drum intins... oricum in oras depinde f mult de stilul de mers... o sa fii uimit cata diferenta poate sa fie intre 2 trasee identice dar cu 2 stiluri de condus diferite.....oricum eu cred ca am ceva la ea k parca ar putea consuma si mai putin de atat, oricum , tu stai linistit ca esti bine :punk:

Post subject:
PostPosted: 08 May 2008, 15:57 

salut zikov! esti din slobozia nu? eu am abz-ul verifica consumul mediu... :D prin plin-plin

Te nasti, cresti, te joci, inveti, iubesti, traiesti, imbatranesti si la un moment dat mori. Daca din toata povestea asta n-a facut macar o clipa parte o Alfa Romeo, sa stii ca ai pierdut ceva pretios.

Last edited by alfistu47 on 08 May 2008, 18:23, edited 1 time in total.

Post subject: :((
PostPosted: 08 May 2008, 18:02 

La mine parca pe zi ce trece consuma mai mult, eu am gmv pus pe direct, adica merge tot timpul , nush dc asa am luat masina, imi da si eroare pe tester referitor la chestia asta, de ex zilele astea pe trafic ok nu am scos-o din 14-15-16, nush ce sa mai cred, e ceva ciudat cu ea , nush unde as putea verifica dc se intampla chestiile astea :-?? consumul asta il are o masina de la 2.000 cmc in sus.... mai ales ca nu i-am dat talpi :roll:

Post subject:
PostPosted: 08 May 2008, 21:51 

Vezi sa nu o "proptesti" in ceva daca stai cu ochii mult pe computerul de bord !

Dezmembrez motor 2.0 Twin Spark
viewtopic.php?f=65&t=17630

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00