It is currently 01 Feb 2025, 11:54

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
PostPosted: 03 Mar 2008, 02:31 

Salut am si eu o alfa 156 1.9 JTD fabricatie 2001 decembrie, em am luat-o din Germania acum 8 luni, pana acum nu am avut probleme la ia are cam 173000km si de cateva zile mi se aude un scartait la roata din stanga fata chiar si cand stau pe loc si virez usor si daqca am motorul oprit si ridic de aripa sau apas pe ia in jos , am fost la servis si mi sa spus ca am placutele de frana duse le am schimbat si degeaba iar cand ridic masina pe cric sau pe elevator nu are nici un joc si nu se mai aude nimik, sunt din Tg Jiu si pe aici sunt 3-4 alfa maxim in oras si mecanici de aici nu prea se pricep asa bine asa ca daca ma duc la servis o sa trebuiasca sa schim toata fata masini pana gasesc ei defectu
Daca ma poate ajuta cineva multumesc

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2008, 14:23 

Car: AR 156 1.9 JTD
Scartaitul ala e de la bucsi si e specific alfa. Pe la mai toate alfele e problema asta.Nu e din cauza uzurii. Cauta prin troubleshooter sau in aceasta categorie alte topicuri legate de asta si ai sa gasesti cateva remedii temporare. Unii zic ca ar merge cu ulei injectat sub bucsi. La mine nu se aude asa grav asa ca n-am incercat nimic.

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2008, 14:38 

MainEvent Quote:
Scartaitul ala e de la bucsi si e specific alfa. Pe la mai toate alfele e problema asta.Nu e din cauza uzurii. Cauta prin troubleshooter sau in aceasta categorie alte topicuri legate de asta si ai sa gasesti cateva remedii temporare. Unii zic ca ar merge cu ulei injectat sub bucsi. La mine nu se aude asa grav asa ca n-am incercat nimic.
se poate sa fie de la bucsile de la bara stabilizatoare ca mi cam bat ? ca la servis mi au zis sa schimb bucsile la bara stabilizatoare si bieletele da masina scartaie si cand sta pe loc si cu motoru oprit daca ma apas pe ea sau daca ridic de aripa si numai pe partea stanga . Oricum o sa schimb si bucsile da aici in tg jiu la 5 mil salariu tre sa mai merg ceva timp asa u ce probleme mai ai la ea sau ce probleme ai mai avut?

Post subject:
PostPosted: 03 Mar 2008, 16:55 

Nu e de la bara stabilizatoare, bucsile ei doar bat la denivelari si nici bieletele sunt bucsile de la bratele superioare sau inferioare.

Post subject:
PostPosted: 05 Mar 2008, 12:10 

MainEvent Quote:
Nu e de la bara stabilizatoare, bucsile ei doar bat la denivelari si nici bieletele sunt bucsile de la bratele superioare sau inferioare.
Ms mult am rezolvat cu scartaitul mi am luat un sprai care poate fi folosit si pentru suruburi ruginite si am dat pe la pivoti si bucsi si nu se mai aude, dare acum a aparut altceva la un drum de 20km mi se aude o bataie parca ar fi de la roata dar numai8 cand e in viteza si cand o las pe liber merge bine ce sa fie ?
Multumesc

Post subject:
PostPosted: 05 Mar 2008, 17:02 

Ups asta cam suna planetara bulita. Cam asa se manifesta la mine acum o luna inainte sa schimb capul de planetara pe dreapta. Era o bataie repetitiva cu o frecventa ce depindea de viteza cu care mergeam.Mai bine du-te la un servis bun si pune-i pe baieti sa traga de toate articulatiile pe fata si pe spate sa-ti iesi din pareri cu zgomotele.

Post subject:
PostPosted: 06 Mar 2008, 00:18 

MainEvent Quote:
Ups asta cam suna planetara bulita. Cam asa se manifesta la mine acum o luna inainte sa schimb capul de planetara pe dreapta. Era o bataie repetitiva cu o frecventa ce depindea de viteza cu care mergeam.Mai bine du-te la un servis bun si pune-i pe baieti sa traga de toate articulatiile pe fata si pe spate sa-ti iesi din pareri cu zgomotele.
Da cand virez mazim dreapta sau stanga nu se aude nimic chiar daca ii dau demaraj deci face numai in linie dreapta si dupa ce parcurg cativa km , o sa trec si pe la servis da am fost si ei de abia mi au gasit ca bat bucsile de la bara stabilizatoare ma puneau sa mi cumpar telescoape noi si cam asta e cu servisul oricum ms mult pentru sfaturi ,cat tea costat capul de planetara?

Post subject:
PostPosted: 06 Mar 2008, 00:44 

Mai bine te duci la o statie ITP si ii faci acolo o verificare la articulatii si restul. Cind masina sta pe roti atunci iti arata problemele.

Post subject:
PostPosted: 06 Mar 2008, 00:49 

Omule daca nu bate la bracaj maxim stanga in cazul planetarei din dreapta si dreapta in cazul celei din stanga nu este planetare CLAR.Este altceva. Despre servis-uri e bine sa te duci la mai multi sa-ti faci o parere obiectiva. Rar gasesti niste oameni calificati, adica sa aiba ceva studii in domeniu. Pentru cei mai multi ciocanu rezolva multe probleme. De la dacie incolo nu mai merge cu ciocanu si carpeala. Problema reala este ca sunt putine alfe si din cauza asta nu prea se pricep oamenii la probleme mai delicate.Experienta isi spune cuvantul.

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00