It is currently 23 Nov 2024, 15:07

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 114 15 16 17 1884 Next
Author Message
 Post subject: pt fubu
PostPosted: 03 Jan 2008, 15:57 

daca inca nu ai luat o alfa iti dau un link
http://www.autovit.ro/html/8/6/1/9/748619.php
asta e masina mea. e intr o stare exceptionala si un pret foarte un pentru ea. Itzi zic si problemele care le are caci totusi e o masina second hand - 2 bucse spate care necesita inlocuire astea avand un pret foarte scazut si un senzor de turatie kre uneori licare din cauza unui contact imperfect (murdar necesita curatire ) si cam asta ar fi. Toate reviziiile sunt facute in Germania! masina este intr o stare perfecta! scopul vanzarie este un 156 jtd! Alfa rules!!!!

Pentru a atasa poze pe forum, acestea trebuiesc dimensionate la maxim 800x600, altfel vor fi sterse...
multumesc, Alexx

PostPosted: 30 Jan 2008, 01:34 

Car: Alfa Romeo 159 2,4
Salut si bine v-am gasit. Sunt la primul topic aici pe forum si sper sa am parte de intelegerea si ajutorul vostru. Navighez de ceva vreme pe acest forum si imi place foarte mult, exista mult respect si pasiune. Vreau sa cumpar o Alfa 147 si as avea nevoie de o parere avizata sau chiar mai multe :) Masina este urmatoarea: Alfa Romeo 147 Distinctive 1,9 JTDM, 150 cp, an 2006, roti 17'', negru metalizat kyalami, cauciucuri schimbate in octombrie 2007, assetto ribassato (asta nu stiu exact ce inseamna), piele, navigatie, magazie cd si cam tot ce se putea pune pe masina in momentul cumpararii, asta mi-a spus-o propietarul. Eu locuiesc in Italia si aici o voi folosi, asta o spun, pentru a sari peste replicile cu ''drumurile din Romania, care omoara suspensiile''. Masina are 80.000 km facuti (asta ma cam roade), carte de service, cu toate reparatiile facute la reprezentanta Alfa Romeo. Propietarul este la a 3-a Alfa Romeo si si-o cumpara pe a 4-a, dar 159 SW, ca a devenit familist, sau vrea... :) Luna asta iese din garantie si ma cam sperie putin gandul ca dupa ce voi da 13.200 euro pe masina, ce alti bani va trebui sa mai bag in ea. Propietarul este agentul meu de asigurari si pana acum mi-a parut un tip foarte serios. Nu pretul mi se pare mare, ci faptul ca nu voi mai avea alti bani disponibili dupa cumparare, pentru eventuale reparatii. Pe scurt, voi ce imi recomandati ? La ce sa ma uit, pe unde sa ma uit, nu uitati ca sunt total nepriceput la masini :D . Va multumesc si voi reveni cu eventuale completari necesare.

Attachments:
File comment: Ea sper sa fie a mea in cateva zile, daca mi se aproba creditul:)
147.jpg
147.jpg [ 188.97 KiB | Viewed 1201 times ]

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 01:40 

Am o curiozitate, de ce la mine in avatar este trecut 1,9 jtd 100 cp ? si cum se poate modifica ? In profil nu am gasit locul de unde se poate face modificarea :)

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 01:50 

In primul rand >> Bine ai venit << pe forum!

Marfa Alfa pe care vrei s-o iei tu! Culoarea si jantele fac toti banii! Nu ca restul dotarilor nu ar conta, dar asa ma entuziasmez eu la culoarea neagra si jante cu spitze subtiri! :D
Eventuale reparatii! Nu stiu cum e la diesel, dar eu la Alfa mea (benzina) primul lucru urmeaza sa-i schimb distributia!
Daca zici ca reparatiile au fost facute toate la reprezentanta AR si ca masina acum iese din garantie inseamna ca proprietarul a facut si reviziile la termen, ceea ce este foarte bine caci macar sti cum stai cu consumabilele!
La km. aia ai putea sa verifici totusi starea discurilor de frana si sa schimbi placutele si uleiul de frana!
Despre motor nu comentez, las colegii de forum care au diesel-uri sa te sfatuiasca in acest sens!

Cat despre emblemele din avatar, ele devin "enabled" pe masura ce aduni un anumit numar de posturi iar motorizarea si puterea de asemenea se vor schimba pe masura ce acumulezi posturi culminand cu 3.2GTA parca si o herghelie de cai putere! :D

Custom title poti sa pui acolo daca considera adminul ca ti-ai adus o contributie "constructiva" la functionalitatea forumului, raspunzand obiectiv la alte intrebari puse de useri si aducand un plus de informatie la "biblioteca" de cunostinte a forumului si de asemenea cred ca implica un anumit numar de posturi (nu putine de altfel)!

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 09:48 

Car: 156 - The Red Hawk
Salutare si bine ai venit pe forum!!!
Frumoasa masina, de regula nu prea ar trebui sa ai probleme cu ea, insa daca vrei da-mi un telefon 0740255813 si vorbim sa vedem masina...
In ceea ce priveste custom title... hmmm. Se face o cerere la mandel in care sa scrie:

Catre militianul Mirica din AlfaClub.

Domnule presedinte,

Subsemnatul...., fiul lui.... si al...., domiciliat in..., posesor al CI seria ... nr.........., CNP......., numele sotiei......... al copiilor........ al cainelui.........,
Va rog sa imi aprobati statutul de membru definitiv al Fan Club Alfa Romeo. Si promit solemn sa cumpar o Alfa Romeo si numai Alfa Romeo voi avea toata viata!!!
Motivele acestei alegeri este..........

Va multumesc!

Data:.................. Semnatura

Asta impreuna cu urmatoarele documente anexate:
- copie dupa buletin
- adeverinta de salariat/talon pensie
- copie talon autoturism pentru a dovedi posesia unei Alfa Romeo (of course, tre sa imi dovedesti ca ai o Alfa)
- o declaratie pe propria raspundere cum ca vei ramane alfist pe viata, nu iti vei cumpara in viata ta alta masina in afara de Alfa. Atragem atentia asupra gravitatii situatiei in care regula asta se va incalca, fapta ce se va pedepsi conform Legii 3, paragraf 14, alineat b, pedeapsa fiind incendierea nou-cumparate masini non-Alfa, incendierea facandu-se prin mentinerea motorului respectivei masini la turatia maxima prin blocarea pedalei de acceleratie la podea cu un cataroi de minimum 5Kg. In lipsa cataroiului se va pune o bucata lunga de exact 472mm de sina de cale ferata, lungimea reprezentand suma modelelor Alfa Romeo actuale (147+159+166), plus urcarea vinovatului legat fedeles si cu scoci de proasta calitate la gura in portbagajul Power, apoi mers pana la Oradea si inapoi cu pedala la podea. Plus o noua declaratie pe propria raspundere ca isi ia Alfa, anexata de un juramant pe Biblie, altul pe Sfanta Cruce, altul pe mormantul mamei. E suficient.

Limpede?

Alex.

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 10:01 

Car: o cisterna
Masina e aproape noua,in afara de km aia putin cam multi nu cred ca ar trebui sa te ingrijoreze ceva.
Daca platesti cash,chiar si cu banii bancii,incerca sa te mai "tiganesti" la pret.Si el la randul lui va fi mai avantajat daca se va duce la Alfa Romeo cu sacosa de bani decat daca va da 147-le la schimb. :wink:

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 10:25 

Mirica, nu vezi ca omul si masina sunt in Italia? :)
Aliax, km nu sunt multi sa stii, pentru un diesel 80k sunt o nimica toata. Ti-as recomanda sa te interesezi daca are distributia schimbata, nu stiu la cati km se face schimbul in Italia, stiu ca in Germania se face inspectare la 60k si schimbare la 120k. La noi in tara e recomandat sa faci la aprox 60k km sau 3 ani, asta pt un diesel. Daca ai avea posibilitatea sa faci si distributia cred ca e chiar ok. Masina e foarte frumoasa iar motorul de vis :)

Post subject:
PostPosted: 30 Jan 2008, 12:21 

Super frumoasa masina!La "tractorase" e bine sa verifici turbina(desi la km astia nu ar trebui sa ai probleme)-starea turbinei,eventuale scurgeri de ulei care mai tarziu iti vor batai de cap si poti cere verificarea intregului traseu,de la turbina prin intercooler spre intrarea in motor.Oricum chiar daca masina este destul de noua,eu as face o verificare amanuntita incepand cu motorul,transmisie,ambreiaj,suspensie,bucsaraie,partea de tester.
Sa ai bafta la cumparare!

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 00:48 

Ce mai pot sa spun, decat ca va multumesc pentru ca existati, asa cum sunteti, unu' militian, altu dieselar, benzinar sau doar alfist pentru felul cum sta masina pe sosea. Chiar daca nu reusesc sa cumpar masina, eu tot alfist voi ramane, dece spun asta ptr ca, inainte de a cumpara Ford Focus, masina pe care o am acum, si care a suportat cu stoicism, toate maniile mele de sofer incepator, (am permis de 3 luni, 8000 km parcursi), vroiam sa cumpar Alfa Romeo 156 1st version, dar m-am targuit prea mult cu propietarul masinii, pana a vandut-o altcuiva. Nu regret decat ca acum nu stiu cum sa ''scap'' de Focus, in cazul in care imi iau Alfa, ptr ca nu imi permit sa tin doua masini, ma omoara taxele. Daca ar fi dupa mine si daca as avea garaj dublu, as tine-o sa imbatraneasca linistita sa nu o ''omoare'' cineva. Eu am pus suflet in masinutza asta, asa modesta cum e ea, ce sa-i faci, prima masina. In seara asta am mers in spatele Alfei pe care vreau sa o cumpar, am fost cu propietarul pana la el acasa, si in niste curbe stranse a fost placere, in timp ce eu eram ba in stanga, ba in dreapta, ca na' Focusul are suspensii moi, sa o vad pe Bella Stella (viitorul nume al masinii) cum sta dreapta pe drum in timp ce Citroenul din fata ei, se lasa ba pe o parte, ba pe alta, cum facea si Focusul meu :) . Propietarul masinii, e maniac, v-am mai spus e la a treia Alfa si si-o cumpara pe a patra, confirmarea regulii - Once Alfa, always Alfa, a facut toate reviziile la timpul lor, maine il intreb si cum sta cu distributia, daca a schimbat-o sau nu, daca nu alti 700 euro, dar asta e, oricum azi si-a platit taxa de drum, 280 euro, pentru un an, deci cu asta m-am scos :) . Maine poate reusesc sa ma mai uit pe cartea de service, acolo fiind trecute toate repartiile pe care le-a facut el in acesti 2 ani decand are masina, ar trebui sa ma uit dupa ceva anume, vreun punct slab al Alfei ? Oricum, probleme de teapa nu imi fac prea mari, ptr ca propietarul Alfei colaboreaza cu seful meu si cu fostul lui asociat si ambii mi-au spus numai de bine de el si ca e disperat dupa Alfa lui, pe care o avea in momentul respectiv :) . Un filtru de aer sport de gen BMC sau K&N ar fi indicat, asta inainte de o eventuala remapare, si daca se merita o remapare, tinand cont de faptul ca are deja 80.000 km ? Si inca ceva, am vazut pe forum ca cineva avea o problema cu deblocarea headunit-ului de pe Alfa, sa imi dea serial-number, poate pot sa ajut si eu cu ceva, nu promit :) O seara frumoasa la toata lumea si va multumesc pentru raspunsuri.

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 01:08 

O sa iti raspund la faza cu remapul: da, se merita din plin! Vei avea o cu totul alta masina, ba chiar in cazul tau va fi o mica racheta ;). Sfatul meu este insa sa iei masina, sa mergi o perioada cu ea stock (macar cateva mii de Km), sa o inveti, sa te obisnuiesti cu ea, ca mai apoi sa poti aprecia remapul la adevarata lui valoare ;).
Pentru filtru recomand doar BMC CDA - isi merita banii. Pune-l insa inainte de remap daca e, astfel incat la momentul remapului sa poti beneficia de o optimizare completa (adica care sa tina cont si de noul filtru BMC CDA).
Succes.

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 10:06 

remap la diesel....mai ales la JTD-uri il recomand din plin, chiar si la benzine dar facut cu cap si alte ceva modificari...

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 21:42 

Dar cei 80.000 km la bord nu reprezinta o problema ? Adica as vrea un plus de performanta, dar nu in detrimentul vietii motorului. Daca reusesc sa o iau, aflu asta pe marti-miercuri, saptamana viitoare, as vrea sa o tin cativa ani buni. Intrebarea mea se referea la faptul daca un remap la cei 80.000 km nu e cam tardiv, pentru ca am auzit ca remapul se face la un motor ''tanar''(20-30.000 km). Asta e ceea ce am auzit eu asa prin vecini, asa ca astept ''cuvantul experientei'' :) .

PostPosted: 26 Feb 2008, 14:34 

salut !
De vreo 2 zile mi s-a adus la cunostinta ca as putea actizitiona aceasta masina http://www2.autovit.ro/html/0/0/1/3/820013.php la un pret oarecum mai bun decat cel din oferta (~10 000E), si de atunci ma tot fofilesc pe formuri si site-uri sa vad daca merita sau nu..oferta la alfa 147 SH este destul de variata am observat, cu masini si la preturi ceva mai mici, insa aceasta mi s pare mai atractiva pentru faptul ca este din dec.2003 si are doar 53K km rulati...am inteles ca alfele dinainte de 2002 aveau ceva mai multe probleme care ulterior s-au mai rezolvat...
...astept un sfat de la cunoscatori, daca merita la banii astai ?...si in 1-2 ani cam cat apreciati k i s-ar mai deprecia valoarea unei alfa 147 din 2003 ?:D

multum !

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 14:46 

In 2 ani cred ca se va deprecia destul de mult in conditiile in care pretul afisat este f f f mult exagerat, iar cel obtinut de tine este iarasi, peste pretul pietii poate. Ce-i drept, daca masina are km originali, atunci da, sunt putini. Nu zic, si kitul de la MS Design face ceva bani, omul mai are si o finala vad...Cusiguranta insa ca nu are distributia facuta, si aceasta operatiune te va mai costa undeva spre 350 EUR cu totul. Acum insa depinde f mult cum se prezinta masina, ca poate degeaba are 53k Km daca nu se comporta ca atare.
Ai fost, ai vazut-o pe viu? Ai facut un drive test? Mai conteaza si subiectivismul, daca iti place tie masina, etc

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 15:00 

Ca sa-ti faci o idee; Eu acum 16 luni mi-am luat masina tot din 2003 tot Progression(adica aceleasi dotari) tot 1.6 120 cp cu 57000 km reali la 8500 eur...nu stiu cat poate sa coste kit-ul acela dar si mie mi se pare scump, la banii astia cred ca gasesti un JTD cu vreo 100000 km.
Bine, asta nu e motiv sa cauti altceva... :cry:

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 15:13 

Car: '04 147 1,6 TI
La banii astia mai bine o ia pe Tanza, care intradevar isi face banii.

Alfa 147 1.6 TI

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 15:42 

Ce vehementi ati fost voi restul :D . Si eu care incercam sa fiu "ponderat" :lol:
In aceesi ordine de idei: pai eu daca mi-as vinde maine masina, care e totusi un JTD, Distinctive, 131.000 Km, remap si ceva chestii in plus pe ea, as scoate-o tot undeva in jur de 10.000 EUR fara rotile de 17. Deci...iti dai seama ca eu personal nu as da 10.000 EUR nici mort pe acea msina, dar nah...am fost retinut totusi :)

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 15:53 

De curios, ce ti-a sarit in ochi fix la asta? E singura din 2003?
Asta: http://www2.autovit.ro/html/7/4/2/7/797427.php are aceeasi km, tot din 2003, piele, 10 airbaguri si costa mai putin! Da, n-are kit-ul ala, dar tot nu se justifica pretul ala!

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 16:04 

right, la 8000 e pretul corect...daca nu are nici o problema...

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 20:07 

Ce urate is capacele alea de dacia :lol: Nu merita masina pretul ala nici pe departe asta ca sa fim realisti.

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 26 Feb 2008, 22:17 

ma bucur ca ati fost asa vehementi :D..eu m-am cam prins ca e scumpa dar am zis k poate nu ma pricep si mai bine sa intreb...mersi mult pentru sfaturi...trebuia sa ma duc poimaine sa fac drive testu dar daca nu lasa din pret nici nu merita sa o mai vad..spuneti ca pe la 8000 ar fii un pert corect ?..ok,sa stiu de unde negociez :D

cat am umblat pe formuri si site-uri m-am cam indragostit de masinutza asta..dar poate gasesc alta mai accesibila si mai corecta :D

PostPosted: 29 Mar 2008, 18:49 

Buna ziua , sunt nou pe forum , am tot urmarit discutiile despre alfa romeo , in special 147 . Recent mi s a pus pata sa mi iau alfa romeo 147 si am nevoie de cateva sfaturi . Am propus un schimb unui domn cu posibila diferenta din partea mea , eu avand o astra G din 2001 . http://www2.autovit.ro/html/9/4/3/0/859430.php - aici gasiti alfa respectiva si aici astra mea http://www2.autovit.ro/html/4/3/0/2/864302.php m a sunat si parea interesat de schimb , dar discutia s a terminat rapid cand am aflat de consumul de 12% .

Nu stiu ce sa fac , masina pare ok e full are 4 usi , problema e ca eu vreau motorul de 1.6 120 cp nu de 2.0 , ma mai gandesc si la cei 74 000 km care mi se par trasi de par pt anul 2002 . Domnul mi a propus sa vin in bucuresti cu astra si sa ne uitam ambii la masini .. eu sunt din constanta si imi e cam greu sa fac asta nici timp nu prea am .

Vreau sa stiu si eu niste pareri , daca e sa ma duc la ce sa fiu atent , la ce sa ma uit sa mi dau seama daca are ceva masina . Pentru a verifica suspensia cam ce ar trebui sa fac ?

Multumesc ( Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie )

Post subject:
PostPosted: 29 Mar 2008, 22:05 

Pentru a verifica suspensia te duci la un service auto care face revizii (ITP).
Iti pun masina pe un stand cu fiecare roata pozitionata pe niste cilindrii de metal pe care temporar o sa ii acopere cu un panou de tabla.
Apoi cilindrii aia incep sa tremure din toate incheieturile, la fel si Alfa ta! :D
Un mecanic coboara dedesubt cu o lampa si observa conditia bucsilor, a pivotilor, a bratelor, a bieletelor, etc. Dupa care iese afara, incepe sa enumere iar tu te apuci de notat! Daca poezia e lunga... :idea:
Cu consumul...aia e...nici 1.6-le nu e mai putin gurmand...
Vezi sa nu aiba aprinsi diversi martori prin bord, in special ala de airbag!
Vezi daca functioneaza corect toate electricele, geamuri, oglinzi, inchidere, clima, etc.

Post subject:
PostPosted: 29 Mar 2008, 22:26 

Ok ms mult de raspuns

Post subject:
PostPosted: 30 Mar 2008, 01:29 

Car: VW Passat CC
diferenta la consum dintre un 1.6 si un 2.0 e foarte mica daca pui la socoteala si cei 30 de cai diferenta .....consumul declarat de constructor pt un 1.6 este de 11,4 urban si 6,4 extraurban, iar pt un 2.0 este 11,7 urban si 6,6 extraurban. datele astea sunt de la 156 dar e cam acelasi lucru. daca vrei consum mic, ia-ti jtd..

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 114 15 16 17 1884 Next

All times are UTC+03:00