Astazi am fost cu Boxerul la doftor...
Am stat pe la service "doar" vreo 7 ore
, din care cel putin 3.5 ore s-a muncit efectiv la masinuta mea...a fost chinul naibii...
M-am dus la service pentru schimbat bucse bascula fata si schimbat rulmenti flanse amortizoare, cu piesele in traista
Din pacate, la fata locului, dupa ce s-a dat jos bascula stanga s-a constatat ca pivotul este dus
, inlocuirea bucselor pe acest brat fiind in aceste conditii o operatiune inutila. Pentru cine nu stie (nici eu nu stiam...
), daca un pivot e dus e grava treaba, risti sa ti se rupa roata si tot ce e pe acolo..grav de tot.... Asa ca a trebuit sa cumpar si una bucata brat stanga (ce include bucse si pivot). Noroc cu varu', care mi l-a gasit pe stoc (doar de stanga era pe stoc, am avut bulan!
) si am putut sa-l inlocuiesc tot azi, ca altfel trebuia sa ma duc in alta zi...
Preturi piese:
- bucse (mica + mare) de pe o parte : 30 RON + 50 RON, deci in total 160 RON toate 4 bucati pe ambele parti - cele de pe stanga au ramas pe stoc la mine
, dat fiind ca pana la urma pe stanga am schimbat brat cu totul..
- flanse amortizoare: 65 RON bucata, adica total 130 RON
- brat (bascula) stanga 235 RON
Manopera m-a costat 250 RON....
Un calcul rapid arata ca azi am sarit din schema de 775 RON
Operatiunile la service nu au fost lipsite de mici evenimente neprevazute, ca de exemplu rupere de suruburi de la roata (intre amortizor si fuzeta) deoarece erau ruginite si nu ieseau nici moarte
(sunt 3 suruburi la fiecare roata fata, deci 6 in total intre amortizoare si fuzete, din ele doar 2 au iesit "usor", 1 s-a rupt, iar la 3 s-a muncit in stil barbar, cu zeci de ciocane date, turtiri de suruburi care nu ieseau nici de-ale dreaqu
- dadea mecanicul cu ciocanul in ele si era ca si cum dai intr-un masiv de fier, nimic!
). Probleme cu suruburile au fost mai peste tot. Cu ocazia asta se pare ca am constatat ca domnilor de la Alfa nici prin gand nu le trece sa trateze totusi suruburile in mod adecvat, cel putin la modelul meu cu siguranta suruburile nu sunt tratate
, este CRIMA sa le desfaci (daca poti, normal)!
Ar fi multe de povestit, dar o sa ma opresc cat de cat...am facut poze din timpul operatiunilor, o sa le pun aici.
Maine trebuie sa ma duc sa imi fac geometria..aici am o problema pe partea stanga, trage stanga (dupa inlocuire brat astazi, trage si mai mult) ar fi mult de explicat...vedem maine, poate se poate face ceva in acest sens, macar sa traga ca inainte, doar putin...
Peste putin timp urmeaza pozele...
PS: le service m-am intalnit cu Adi (Alfa 155+motocicleta
), venise cu un amic pe acolo (avem mecanic comun, cunostinte comune
). Am discutat cate un pic cu aceasta ocazie