It is currently 19 Nov 2024, 20:31

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Taxa prima inmatriculare
PostPosted: 10 Dec 2007, 16:30 

Am o intrebare pentru cei care au trecut prin treaba asta: cine verifica valoarea taxei de prima inmatriculare? Ce se intampla daca platesti o suma mai mica decat cea cea care reiese din calculatorul ministerului de finante?

Trebuie sa platesc aceasta treaba si banuiti ce gand ma bate... cinstit murdar!

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 16:41 

Ma daca platesti mai putin, si observa nenea de la inmatriculari, o sa terbuiasca sa platesti din nou.
De calculat vezi pe site-ul ministerului de finante e calculator pentru taxa de prima inmatriculare, se calculeaza in euro si se plateste in lei la cursul BNR din 31.10.2006.

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 17:05 

Banuiesc ca vrei sa zici ca trebuie sa platesc diferenta pana la suma corecta prin " o sa terbuiasca sa platesti din nou ". De calculator stai linistit ca stiu unde este, intrebarea este: cam observa nenea ala de la inmatriculari sau nu?

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 17:16 

Eu am platit 2 taxe si la ambele s-a uitat destul de atent peste hartii.
In schimb am un prieten care atunci cand a platit nu a stiut de faza cu cursul si a platit mai putin, cursul fiind mult mai mic in ziua platii, si nu i-a spus nimini nimic, asa ca probabil depinde de cat de atent si odihnit e nenea de la Udriste care iti verifica actele, Daca vrei sa incerci ceva macar du-te seara sa o inscrii ca sa fii sigur ca nu mai are ala chef :lol:
Chiar sunt curios daca merge, daca reusesti ceva spune-mi si mie :wink:

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 17:30 

Car: o cisterna
Si eu am platit doua taxe in ultimele luni,prima data am cerut o tidula cu suma exacta inainte de a face viramentul bancar,a doua oara am vrut sa platesc fara "proforma" dar mi-au atras atentia ca cica calculatorul on-line ar diferi putin de sumele care ti se comunica la ghiseu ca trebuie platite.
Un alt aspect este plata.Am inteles ca daca platesti cash te pun oamenii guvernului sa semnezi si un "disclaimer" cum ca nu vei avea pretentii la banii aia vre-odata in viitor,de aceea nu am vrut sa risc si am platit prin virament bancar.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 19:35 

La mine a fost cam asa.M-am dus prima data la o tanti care mi-a calculat taxa pe o hirtie si cu hirtia aia m-am dus la ghiseul de plati unde tipa de acolo mi-a cerut hirtia si am platit cat scria acolo.

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 20:16 

Am platit-o cash la Trezo, nici un discalimer. A verificat politistul de la inmatriculari foarte atent.

Post subject:
PostPosted: 10 Dec 2007, 20:22 

am vazut la stiri de juma de ora,ca un aradean a dat in judecata statu pt taxa de prima inmatriculare si a castigat,in romania o castigat,nu afara :D,si tre sai restitue bani
http://www.bihon.ro/stiri/romania/artic ... 0-02450160

Post subject:
PostPosted: 11 Dec 2007, 02:54 

nici eu nu am vazut vreun disclaimer cand am platit.. asa ca o voi lua pe urmele aradeanului probabil (omul a ajuns deja la Curtea de Apel) :D

un alt link
http://www.protv.ro/filme/romanii-dau-i ... 8167#38167

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post subject:
PostPosted: 11 Dec 2007, 10:21 

Mi-e greata de presa romaneasca, cu inexactitatile ei voite, manipularea si lingaismele si heirupismele ei. Nici un canal care a prezentat stirea nu s-a obosit sa prezinte toate datele spetei.

Post subject:
PostPosted: 11 Dec 2007, 14:07 

Motivaţia Tribunalului arădean este clară: "Un regim juridic fiscal discriminatoriu pentru autovehiculele aduse în România din Comunitatea Europeană în scopul reînmatriculării lor în România, în situaţia în care acestea au fost deja înmatriculate în ţara de provenienţă". Administraţia fiscală va face recurs la Curtea de Apel Timişoara. Practic, finanţiştii se ghidează după Codul Fiscal, care le permite încasarea acestei taxe, în timp ce instanţele judecă după legislaţia europeană.
(Sursa: Jurnalul National)

totodata:
Banii vor trebui returnati indiferent de momentul adaptarii legislatiei romane la normele europene, a mai spus Kovacs, care a aratat ca in caz de refuz Romania va fi chemata in judecata si pentru acest aspect.
Guvernantii romani vor trebui asadar sa returneze cele 225 de milioane de euro stranse din taxa de prima inmatriculare in primele 10 luni si jumatate ale anului 2007.

(Sursa: The Money Channel)

Ideea este ca se poate. Mai departe orice avocat te poate lamuri avand in vedere ca legea incalca nu unul ci vreo 3 dintre drepturile prevazute prin legea europeana si evident este instituita in mod abuziv, fara drept de contestare. Drept care il vom avea dupa ce vor micsora taxa, pentru ca asa a cerut UE

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post subject:
PostPosted: 11 Dec 2007, 14:26 

Sunt de acord cu tot ce spui, avocatul meu la fel. Cu presa am io treaba, doar acum scriu chetiile astea cand sunt inevitabile, sta-le-ar in gat fiecare leu din publicitate incasat de la importatori.

Post subject:
PostPosted: 13 Dec 2007, 16:03 

Am platit taxa (din pacate!). Intentia mea de a "fura" statul a fost cat se poate de onesta si civilizata in concordanta cu legile protectoare pe care statul roman le aplica asupra cetatenilor sai. Intentionam ca in nesimtirea mea sa platesc o taxa mult mai mica, asta in situatia in care trebuia sa ma duc sa declar eu aceasta taxa asa cum auzisem ca s-ar intampla. Dar din nefericire nu este asa, pentru ca asa cum spunea Hot ezista neste tanti acolo care iti iau fiecare banut, iar daca da cu virgula suma respectiva se rotunjeste in sus, evident tot pentru statul nostru. Partea cea mai deranjanta pentru mine personal este ca nu stiu unde se duc banii mei, pentru ce i-am platit? O fi o masura protectionista, o fii pentru mediu, o fii pentru vreo viluta noua??? Sa dai o mie de euro si sa primesti o hartie stampilata pe care poti s-o arunci dupa ce inmatriculezi masina e cam naspa!

Si ca sa inchei aportul meu la acest topic, cu scuzele de rigoare: Sa-mi [..] una, astia sunt in stare sa iti ia si pielea de pe [..] daca s-ar putea!!! (scuze din nou) - Nu te mai scuza, mai bine controleaza-te mai bine ;)

Semnat: fane_giu - mandru platitor de taxa (3471,14 RON / rotund 3472 RON)

Post subject: salut
PostPosted: 20 Dec 2007, 03:08 

in vara am inmatriculat un ford focus de 1,4 l a carui taxa era undeva in jurul sumei de 320e.Am fost cu tata la biroul de taxe si impozite si in urma unui calcul masluit de mine am reusit sa scot taxa in jurul sumei de 270e doar ce masina are nevoie si ea de benzina si de una alta :lol: deci se poate cu hartia am fost la politie la inmatriculari am intocmit dosarul si baietzii de acolo mi-au inmatriculat masina fara nici o problema .Eu unul sunt foarte revoltat din cauza acestor taxe din cauza starii jalnice in care se afla drumurile din romania .Pana de vreo 2 ani am fost foarte in regula rovignete tot tot tot acum insa de vreun an cand eram cu un opel tigra si la iesirea din sebes am luat o groapa la vreo 100kmh atat de tare incat am facut explozie la ambele cauciucuri de pe partea dreapta si numai Dumnezeu stie cum de nu ne-a aruncat in sant si tot odata vara asta cand veneam de la mare pe drumul dintre bv si sibiu am luat cu focusul alta groapa si iar am facut explozie dar de data asta doar la roata din dreapta fatza nu mai platesc nici o taxa inafara de asigurarea obligatorie iar abia astept pe primul politai care sa mna opreasca si sa imi ceara rovigneta.In noaptea in care am patzit-o cu tigra am fost foarte suparat si am sunat la politie.Un echipaj a venit si dupa vreo 10 min de injuraturi si alte chestii de genu la adresa lor deoarece dupa parerea mea asemenea transee ar trebui semnalizate ei nu au avut altceva de spus decat "PAI CE DOMNULE NU PUTEAI SI DUMNEATA SA O OCOLESTI..." replica care a pus capac si de atunci incoace eu si taxele la stat(cele pt infrastructura rutiera cel putin) suntem 2 linii paralele.
Scuze pt mesajul lung si devierea de la subiect ce voiam sa zic e ca in alba merge sa furi la taxa de prima inmatriculare nu mult dar orice ban pe care nu il dai e bun in alta parte.. :D

Si ca sa nu uit alta chestie aiurea de tot este ca taxa se calcula atunci cel putin la cea mai mare valoare a euro era cota de prin spt 2006 mi se pare cu cateva mii de lei vechi mai mult decat era de fapt cand am inmatriculat e masina

Post subject:
PostPosted: 20 Dec 2007, 12:50 

Bravo ovymme, good job. Cat despre mine ... de cand s-a introdus nu mi-am luat vigneta niciodata si nici nu am in intentie sa o fac. Nu ca ar fii vorba de suma respectiva, ca imi dau seama ca o amenda pentru lipsa ei ar acoperii costul ei pe mai multi ani probabil, dar e vorba de idee. Faptul ca atunci cand trebuie sa imi platesc o taxa de orice fel trebuie sa stau la o coada infernala si sunt intors de la giseu de 2 ori ca nu am nu stiu ce cerere completata sau copie dupa nu stiu ce hartie, ei acela e momentul care ma seaca. Eu pierd timpul, eu ma enervez, tot eu dau banii care nu stiu unde se duc ( pentru ca vad prea putine schimbari folositoare) si atunci ma cuprind ganduri frauduloase.

Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt impotriva darilor catre stat ca doar nu traim in pestera, dar gaurile astea negre ale statului caci conturi nu le pot numi, ma la prost. Si dupa cum vad ca e trendul cel mai porbabil asa voi si ramane.

Post subject:
PostPosted: 20 Dec 2007, 13:45 

Va inteleg nemultumirea, sunt de acord cu voi, dar cred ca ar trebui sa stiti ca pentru rovigneta e o amenda f mare, cel putin asa stiam eu, nu cred ca se renteaza in sensul ca te scoti pt cativa ani, ba din contra: te scoti, dar in minus rau! Deci..atentie.

Post subject:
PostPosted: 20 Dec 2007, 15:23 

Asta si ziceam, in mod cert o amenda pentru lipsa de rovigneta acopera plata ei pentru mai multi ani, dar daca nu ar fii fost asa unde ar mai fii fost dixtractia??? Oricum, momentan, la mine balanta este pe +.

Post subject:
PostPosted: 19 Jan 2008, 00:00 

Salut ! Vreau sa va arat singura posibilitate pe care o stiu eu sa evit taxe de inmatriculare imense, rovignete si altele pe care iubitul nostru stat le arunca in carca noastra : inmatricularea in tara vecina si prietena BULGARIA (eu am prins cu 300 euro dar acum cica este undeva la 500 euro ) 8)

Attachments:
Imag004.jpg
Imag004.jpg [ 12.5 KiB | Viewed 3570 times ]

Post subject:
PostPosted: 19 Jan 2008, 00:04 

da ce motor are si ce euro?

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 17:42 

Car: Alfa Romeo 156
Eu am semnat petitia pentru scoaterea taxei de prima inmatriculare(mediu sau cum io mai zice) propusa de realitatea.
Pentru cei care sunt de acord:

http://www.realitatea.net/petitie

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2008, 22:17 

Pe mine sa ma sune aia de la Realitatea cand sa ma duc dupa bani. Altfel, e numai manipulare petitia aia, Base TV, daca stii cum spun. Nici nu merita clickul pe ea.

Post subject:
PostPosted: 01 Feb 2008, 08:58 

nu e mah nici o treaba cu nimeni... nu vrea nimeni sa faca nimic cu taxa asta...singura chestiune este ca fiind an electoral toti se bat cu pumnii in piept.... si e posibil sa dispara, chestie care ar aduce o gramada de voturi celor care reusesc sa o anuleze, iar daca se dau si banii inapoi atunci sigur avem un castigator in alegeri :lol: tot anul trecut nimeni nu a comentat, taxa a trecut prin parlament (banuiesc, ca altfel nu putea sa ramana in vigoare atata timp) si totusi s-a votat, deci anul trecut nici PSD nici PD nu aveau mare lucru impotriva taxei si brusc acum nu mai pot de taxa, nu mai pot dormi ei...
traim in romania si asta e situatia.... si asa va fi si de acum incolo pana nu se schimba clasa politica actuala care este de doi bani (ca sa nu zic altfel ca imi iau ban de la moderatori....
jos taxa!!!!!! jos politicienii!!!!!! :lol:

Post subject:
PostPosted: 01 Feb 2008, 09:56 

Car: Alfa Romeo 156
Aveti dreptate!
E clar ca toti SPUN ca vor s-o scoata sau s-o diminueze, pentru ca e an electoral. Dar daca va disparea sau se va diminua poate ca toti avem de castigat chiar si cei care au platit deja taxa de inmatriculare.
Eu nu am platit pentru ca imi convine sa o tin inmatriculata in Italia(deocamdata) si aman cat pot de mult numai sa nu le dau bani nemernicilor.

Presa si politicienii au si ei de castigat din toata harababura asta dar si noi ne putem folosi de ei in aceste momente.
Traiesc in Romania si inteleg destul de bine ce se intampla in scumpa noastra patrie iar cand se poate face dreptate(pt ca eu consider ca taxa e o mare nedreptate) incerc sa dau si eu o mana de ajutor.

Post subject:
PostPosted: 01 Feb 2008, 10:08 

allann1413 Quote:
Aveti dreptate!

Presa si politicienii au si ei de castigat din toata harababura asta dar si noi ne putem folosi de ei in aceste momente.
nu e normal sa fie asa.... nu ar trebui sa ne folosim noi de ei si nici ei de noi.... normal ar fi sa se gandesca nenorocitii la binele romanului, nu la buzunarele lor.... io zic sa nu mai continuam e subiectul asta ca imi ajunge sangele in cap...si fierbe... sa le uram de bine spre origini si sa incercam sa votam ceva mai bun anul asta (dar intrebarea e...se poate ceva mai bun????)

Post subject:
PostPosted: 28 Feb 2008, 14:28 

am si eu o alfac 156 1.9 jtd 2004, si tre sa platesc taxa
nu prea m-am prins din ce am citit pe aici .. adica io tre sa platesc dupa ureche ma uit pe net si dupa ma duc cu chitanta la nenea militaiu ... pai si de unde stiu eu exact ca e valoarea corecta daca platesc mai mult sau mai putin .. ma lamureste cineva :D?

Post new topic  Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00