Io oricum la anul plec in Elvetia sa imi iau o a doua Alfa147. Inainte am sa anunt pe forum, cine mai doreste sa dea o fuga cu mine in Elvetia sa isi cumpere masina, va veni cu mine. Ar fi grozav ca la plecare sa fie un tren plin de alfisti care la intoarcere se transforma intr-o coloana de 20 Alfe
Am citit pe un alt topic in care
LEXX^ afirma ca
"In Germania am vazut mai multe cu km putini. Parerea mea este ca fiind o masina pretentioasa si neamtul fiind comod si obisnuit cu masinile indigene la care le pui carburant si ulei din cand in cand plus alte consumabile si merge 200k km fara sa-l doara capul o ia pentru ca e frumoasa si se trezeste pe la 20-30k km ca tre sa faca nu stiu ce pe la ea si-i cam trece pofta de alfa. Altfel nu justific preturile mici la care sunt masinile astea.".
Afirmatia asta este total neadevarata. Hai sa iti explic cum sta treaba:
- Alfa Romeo este considerata una dintre cele mai fiabile masini, raportand la puterea ei. La preturile mici motivul este altul: ii omoara taxele. In Elvetia de exemplu o Alfa147 2.0TS cu 50,000km din 2002 costa cam 8500EUR. De ce: taxele cresc direct proportional cu vechimea masinii. Pe ei ii omoara taxele, asta este unul dintre motivele pentru care masina se vinde mai ieftin. Am vazut cimitire de masini unde elvetienii bagau in concasor masini PERFECTE, nelovite, etc., dar sunt mai vechi de 2001!!! Muream de inima pe-acolo!
- Doamne, mare Ti-e gradina! Mitul masinilor germane se pare ca nu a disparut! Iti spun eu, daca nu ai auzit de articulatii schimbate din 2 in 2 ani sau chiar mai des, turbosuflante schimbate la 4 ani, etc. VW e o masina cu probleme, nu vreau sa ofensez pe nimeni! Se vand bine, sunt bune... Dar nu sunt fiabile!!! Si sunt al naibii de scumpe.
- Faptul ca in Germania o Alfa e mai ieftina este si din cauza preturilor sensibil mai crescute la piesele de schimb, deoarece ele sunt importate din Italia. Pe cand un VW are piese produse la ei acasa, e ca Dacia in Romania. Asta e motivul!
Inca o chestie: in Italia Alfele cu motor 2.0TS sunt adevarate raritati. De ce: taxele sunt direct proportionale cu puterea motorului. Io cand am fost in Italia si am intrebat de chiptuning la Alfa 2.0 TS s-au uitat aia la mine... asa... ca broasca la sudura. Pe-urma mi-au explicat cum sta treaba...
Insa in Elvetia sunt raritati Alfele cu motor 1.6! Majoritatea sunt 2.0TS, iar JTD-urile sunt inexistente.
Bafta!