Hmmm, finally:)
Attachment:
Grecale.jpg [ 27.05 KiB | Viewed 82 times ]
Pretul (all inclusive cu asigurari, fara avans, road tax etc) pare cam abrupt si chiar mai mult decat dublul a ce platesc acum ptr EQC, dar rata la EQC a fost un bargain absolut si probabil irepetabil, plus imi face mult cu ochiul:). Si sincer ma asteptam la vreo 1500 pe luna stiind ca Maserati nu au obiceiul de a da discounturi in genul 'germanelor' oricum. EQE are iarasi o oferta de dumping, 650 all inclusive pe luna la SUV 350, dar comparatia nu e exact mere cu mere. EQE-ul pare destul de trist la interior, cu multe elemente imprumutate mai degraba de la EQA decat de la EQC, am facut un test drive de curand si desi mai frumos la condus decat EQC-ul (plus 376 mile autonomie approx 600km, ceea ce nu e de lepadat), totusi are si multe chestii care nu-mi plac (fara butoane, e greu pana si sa dai volumul la muzica fara sa-ti spargi intai timpanele, nu mai vorbesc cruiserul care e o aventura sa gasesti exact pozitia fara sa ai un buton fizic). Pozitia la volan e foarte inalta (chiar si ptr mine care sunt fan 'cocotat' la volan) si pana sa potrivesti exact volanul trebuie sa induri semnalul sonor care te avertizeaza ca nu acorzi atentie la drum (un alt bug, daca nu ai peste 1.70cm inaltime, volanul blocheaza senzorul de atentie care zice ca nu te uiti la drum). Noroc ca senzorul de atentie se poate scoate din setari sa dea doar warningul vocal, daca nu-l scoti, la al treilea semnal opreste masina in modul de urgenta (asta putand insemna pe orice drum cu viteza sub 40mph, ceea ce poate fi si autostrada cand e viteza limitata si senzorul citeste 40mph...).
Grecale electric vad ca are 566 cai, ceea ce sincer mi se pare mult prea mult, nici cei 408 de la EQC nu-i mai folosesc, dar din nou, e o 'italianca':) Si e poate ultimul 'deal' la EV-uri pana sa intre in general availability. Poate apare si Stelvio electric pana cand expira leasingul la EQC. O sa caut sa fac un test drive cu Folgore.
Dar n-as exclude sa dau comanda la Folgore daca am o zi proasta si as fi inclinat spre vreo decizie instinctiva:).
Desi consoarta, care de altfel e fana electrice si Merc, are un punct foarte valid: care e rostul unui Maserati, daca e electric?
e ca si cum ai avea un vegan/plant-based steak.