It is currently 21 Jan 2025, 17:10

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 24 posts ] 
Author Message
 Post subject: Alfa Stelvio
PostPosted: 08 Nov 2024, 13:16 

Car: Audi a4
Hello all,

Ma bucur ca am gasit forumul asta intr-un final.
In curand o sa mi schimb si eu masina si prima candidata este o Alfa Stelvio.
Acum la mine e urmatoarea dezbatere: Modelul QV ca sa o fac pana la capat sau Veloce la 280 hp.
Evident tind spre QV dar sunt putin ingrijorat de ceva probleme(evident exagerate pe forumuri). Am vazut ca in US costurile de mentenanta sunt foarte ridicate si sunt constient ca nu se aplica si la noi.
Nu am apucat inca sa fac testdrive cu nici una dar va veni curand si mom acela.
Pentru ambele criteriile sunt: Masina SH MY2020, anul 2021-2022 in jurul a 50k-60k km.
Masina va fi un daily pentru o famile cu un bebe mic.

Pe voi vreau sa va rog sa mi dati si mie niste pareri pentru ca aveti masinile astea.

Later edit:
Nu ar strica nici niste preturi pe la revizii pentru Quadrifoglio daca ati fost si vreti sa sharuiti. Am inteles ca se fac la 15k km si m-ar ajuta sa stiu niste preturi.

Thanks,
Radu

Post subject: Re: Alfa Stelvio
PostPosted: 08 Nov 2024, 17:08 

Car: Giulia Q
mai mult sau mai putin :

https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling ... 0_591.html

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 08 Nov 2024, 17:30 

alfetta Quote:
Foarte tare! Nu m-am gandit niciodata sa ma uit asa.
Ca si service-uri prin bucuresti consensul e ca se merge la reprezentanta sau la un particular priceput?

Thanks,
Radu

PostPosted: 08 Nov 2024, 18:18 

Car: Giulia Veloce 280 Q4
Daca ai bebe si in general doresti sa o folosesti ca masina de familie, eu ti-as recomanda sa mergi pe 2.0 280 care da si ea senzatii tari sau, daca iei QV, trebuie sa fii constient ca atunci cind te vei bucura de ea, pasagerilor le va fi rau.
Reviziile obisnuite cu ulei si filtre nu sunt diferite mult la pret (circa 1200 la 2.0 versus 1400 la QV), doar discurile, placutele si cauciucurile au preturi sensibil diferite mai ales daca vrei sa fii cit mai aproape de original si QV maninca placute si cauciucuri ca pe popcorn.
In rest, la QV ai doua bujii in plus si poti bate recorduri de consum ... negative. La mersul legal plus minus ceva, consuma cam la fel, poate un litru sa ia QV in plus in afara.

PostPosted: 08 Nov 2024, 18:26 

GiuliaLover Quote:
Daca ai bebe si in general doresti sa o folosesti ca masina de familie, eu ti-as recomanda sa mergi pe 2.0 280 care da si ea senzatii tari sau, daca iei QV, trebuie sa fii constient ca atunci cind te vei bucura de ea, pasagerilor le va fi rau.
Reviziile obisnuite cu ulei si filtre nu sunt diferite mult la pret (circa 1200 la 2.0 versus 1400 la QV), doar discurile, placutele si cauciucurile au preturi sensibil diferite mai ales daca vrei sa fii cit mai aproape de original si QV maninca placute si cauciucuri ca pe popcorn.
In rest, la QV ai doua bujii in plus si poti bate recorduri de consum ... negative. La mersul legal plus minus ceva, consuma cam la fel, poate un litru sa ia QV in plus in afara.
Multumesc mult pentru parere! Sunt constient ca dynamic mode / race mode sunt doar pentru mers singur.
Pentru mine QV inseamna 2 pasari cu o singura piatra. Mers normal cu familia si mers sportiv solo. E unul din criteriile principale pe care le am in alegere. Am citit ca si 2.0 ofera senzatii tari, dar dupa 7 ani cu un audi de 120 hp parca mi-ar placea sa vad si capatul celalalt al spectrului.
Sunt constient ca sunt costuri in plus la QV dar nu sunt suficient de mari sa ma dea inapoi de la motorul ala.
In ultima vreme din parerile de prin jur eu inteleg ca trifecta Audi BMW Merc a scazut masiv in calitate si Alfa a devenit chiar reliable. Asa ca vreau sa profit de ocazie sa iau ceva mai pe sufletul meu.

Thanks,
Radu

PostPosted: 08 Nov 2024, 19:41 

Car: Stelvio
Salut si bine ai venit.

Al meu stelvio a fost timp de 3 ani singura masina din familie si deci bebe mobil pentru unul iar apoi si al 2lea bebe.

Tine cont ca bancheta este destul de inclinata si sunt doar cateva modele de scaune care se pot monta corect.

Ce pot sa iti spun este ca (singurul) plusul pe care il vad versus qv este suspensia, care mi se pare super confortabila, chiar si cu roti pe 20".

Mai departe, a scris Dragos mai sus fix on point.

ex: Leon 5F 2.0 tdi m6
ex: Jetta 2.0 tdi m6 not stock :twisted:

PostPosted: 08 Nov 2024, 19:56 

Car: Giulia Quadrifoglio
Salutari si bine ai venit. Sfatul meu este fix invers. Mergi pe QV de la bun inceput altfel risti sa te gandesti ca nu ai facut-o cand ai avut ocazia. Eu am avut Giulia veloce inainte de QV si nu vad decat avantaje la QV exceptand unele costuri mai mari decat la veloce (mai ales pe parte de frane) dar presupun ca asta e lesne de inteles. In rest, stii cum e, noi ne dam cu parerea, decizia ramane la tine. Spor✌️

PostPosted: 08 Nov 2024, 21:47 

Singurul red flag pe care il vad din ce ai povestit pana acum e faptul ca vii de pe 120cp. Din experienta proprie, pentru mine cel putin un salt de la 120 cp la 510cp ar fi fost periculos pentru ca e prea abrupta trecerea. Depinde bineinteles si varsta si cat de cerebral esti dar tot e uriasa diferenta (adica necesita rabdare sa nu ajungi in primul copac). Cat despre revizii nu sunt de speriat, spre deosebire de nemti, QV-ul nu e cu mult mai scump la mentenanta uzuala fata de un model normal 2.0. Daca iti permiti o revizie la un Stelvio 2.0 benzina obisnuita o sa iti permiti si la QV diferenta de bugetare fiind probabil de un plus 20-25% in medie la chestii uzuale de intretinere (exceptand franele discuri si placute). Daca mergi insa in Bucuresti e bine sa faci schimburile de ulei, filtre etc mai devreme decat range-ul uzual, adica max 10k km in nici un caz mai mult. Dar lucrurile astea banuiesc ca le stii deja. Familie de 3 (doi adulti si un copil) aici cu Giulia de cand copilul avea un an si a fost super ok. Sper sa iti fi fost de ajutor aceste idei. In rest, numai bine!

PostPosted: 08 Nov 2024, 22:45 

Multumesc mult pentru pareri!
La mentenanta putin mai scumpa ma asteptam, insa nu voiam o surpriza sa fie 3x. Inteleg partea cu franele si cauciucurile, mi se pare normal la asa putere sa fie si componentele de contact cu drumul si de franare la alt pret fata de un 2.0.
Legat de diferenta de putere sunt constient de ea, nu planuiam sa merg sport decat dupa ce ma obisnuiesc cu masina si un curs la titi aur sau asemanator.
Ma bucura si ca sunt oameni misto pe aici pe forum si mai gasim un mecanic, un sfat, samd.

Thanks,
Radu

PostPosted: 09 Nov 2024, 01:01 

Car: Vespa
Altfel vorbind sunt sigur ca si 280 cp te vor impresiona, macar fa o proba ca sa vezi ce zic.
Masina e foarte foarte calumea, chiar nu cred ca ai nevoie de 500 cp ca sa iti dai seama ca ai condus un “Trabant” pana acum, daca imi permiti gluma :)
Faci cam acelasi lucru si cu un Veloce, mai putin suta in < 4 sec si nu ai sunetul de racheta :)
Avantajele ar fi un impozit mic, asigurari mai ieftine, consum de benzina considerabil mai mic si nu in ultimul rand, costul de achizitie mai mic.
Pune in balanta toate astea si vezi ce te face fericit
Bafta oricum, sper sa iei o masina buna care sa te incante.

PostPosted: 09 Nov 2024, 01:10 

QV si revizii la 10k km. Restul sunt povesti...

PostPosted: 09 Nov 2024, 10:01 

Car: Giulia Q
+1 pt QV :) , senzatia de la volan bate toate impozitele si toate parerile bune despre alte masini pe care le-ai condus , sau nu .

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 09 Nov 2024, 12:53 

mugurel Quote:
Avantajele ar fi un impozit mic, asigurari mai ieftine, consum de benzina considerabil mai mic si nu in ultimul rand, costul de achizitie mai mic.
Consum considerabil mai mic? :lol:

Attachments:
20210821_190341_Original.jpeg
20210821_190341_Original.jpeg [ 1.05 MiB | Viewed 467 times ]
20241027_122953_Original.jpeg
20241027_122953_Original.jpeg [ 1.19 MiB | Viewed 467 times ]

PostPosted: 09 Nov 2024, 13:26 

Pune si consumul in oras :)
Sa nu il amagim pe om, nu o sa mearga cu 10 consum

PostPosted: 09 Nov 2024, 13:33 

Inteleg ca nu va fi acelasi consum, nu e tocmai cea mai mare problema pentru mine. Nici impozitul.
Atata timp cat stiu chestiile astea inainte de decizie atunci in momentul cumpararii mi le asum ( sau nu).

Eram oarecum ingrijorat de intretinere si alte probleme brutale (schimbat motor, etc) dar din ce citesc aici costurile mi se par perfect normale pentru ce ofera masina.
Acum singura grija e cum s-a mentionat mai sus: diferenta de putere intre ce am acum si un qv. Toate se vor deslusi in momentul unui test drive. Atata timp cat se poate merge normal cu 500 hp nu vad o problema prea mare sa ma abtin pana ma obisnuiesc cu masina

Last edited by theBigRG on 09 Nov 2024, 13:48, edited 1 time in total.

PostPosted: 09 Nov 2024, 15:30 

mugurel Quote:
Pune si consumul in oras :)
Sa nu il amagim pe om, nu o sa mearga cu 10 consum
Nu am ce sa pun ca mai mult de 15 respectiv 30 nu arata :bash:

PostPosted: 09 Nov 2024, 16:19 

In situatii foarte specifice si extrem de putin probabile, ala micu de doar 280 consuma si 5 dar si 20. La pompa.

Revin insa la diferenta de confort data de setarea suspensiei, mai ales ca se vorbeste si de un bebe mic.

Dar, da. On the long run, poate ca e mai bine sa te duci direct la qv. Pentru unii apare destul de repede intrebarea aia nasola "dar daca luam direct qv, cum ar fi fost?".

PostPosted: 09 Nov 2024, 19:53 

Ala mic, sau aia mica, atunci cand vine pe lume nu stie ca o masina are o setare a suspensiei mai dura decat alta si nici nu are tolerante setate in ADN pentru asa ceva. Toate contoarele sunt pe 0 si invata absolut tot, se acomodeaza la absolut tot. (Trust me, I'm an engineer :lol: )

Aia cu bebelu sensibil e ca si cum ne-am face griji ca moare de frig bebelusul eschimos.

Ce vreau sa spun aici e ca argumentul bebelusului e o fictiune, o legenda urbana. Cum il inveti de la 0, asa o sa fie si la maturitate.

Disclamer: exista si asa zisul "rau de masina" care e indus din alte cauze. Pentru ala leac nu prea exista, decat de la TheBigPharma si.e temporar. Dar oricum acolo nu conteaza cu ce masina mergi sau cat de repede.

PostPosted: 09 Nov 2024, 20:55 

Clar, daca esti constient de toate cheltuielile cu care vine o astfel de masina, fa-o …
Si eu as vrea sa imi permit asa ceva.
Doar sa nu fi un altul care se va plange ca e scump RCA-ul :D

PostPosted: 09 Nov 2024, 22:25 

Dap ce zice Mugurel e perfect valabil, casco e mult mai scump la QV fata de veloce si bineinteles ca variaza de la om la om in fct de istoric. De luat in calcul chestia asta iar cotatiile asiguratorilor pot varia foarte mult. Oricum sub ~2000 euro e exclus sau extrem de improbabil. In sus sky is the limit, sunt cotatii si de 5000 euro/an. Daca valoarea asigurata e maricica fiind masina dupa 2021 atunci e mai safe sa bugetezi peste pragul minim de mai sus care oricum e orientativ.

PostPosted: 10 Nov 2024, 00:00 

@yux_mm asa e.

Dar ce scrisesi nu anuleaza ce am scris. Suspensia la "asta normalu" e minunata dpmdv.

Restul, dupa dorinte si buzunar.

PostPosted: 19 Jan 2025, 18:15 

Car: Giulietta
Cristi511 Quote:
Tine cont ca bancheta este destul de inclinata si sunt doar cateva modele de scaune care se pot monta corect.
Salutare,
Cristi, poti sa detaliezi putin, te rog?

“We are in the realm of sensations, passions, things
that have more to do with the heart than the head.”

PostPosted: 19 Jan 2025, 21:24 

Reiau postul, ca parca era scris de AI...d ala free.

Bancheta nu este paralela cu podeaua ci este la un unghi. Din cauza asta, nu sunt multe variante de scaune cu baza rotativa care sa poata fi montate corect, asa cum recomanda producatorii lor.

Am reusit ceva? 😀

PostPosted: 19 Jan 2025, 22:07 

Car: Giulietta
Cristi511 Quote:
Reiau postul, ca parca era scris de AI...d ala free.

Bancheta nu este paralela cu podeaua ci este la un unghi. Din cauza asta, nu sunt multe variante de scaune cu baza rotativa care sa poata fi montate corect, asa cum recomanda producatorii lor.

Am reusit ceva? 😀
Se intelege ce a vrut sa spuna autorul :lol:
Tu ce model ai ales ca sa fie bine? Eu le am de la Cybex: baza BaseT + scoica Cloud T si ma gandeam daca s-or potrivi :scratch:
Deocamdata lipseste masina ca sa le testez, dar in viitorul apropiat sper ca va veni si n-as vrea sa le schimb si pe astea 😂

“We are in the realm of sensations, passions, things
that have more to do with the heart than the head.”

PostPosted: 19 Jan 2025, 23:30 

Nu stiu, vezi ce zice cibex la "instrucțiuni de montaj". Am avut si inca avem (prin pod) scoica Aton5 de la.ei, care se prinde si (doar) in centura, nu i am luat baza. Carutul de la ei a facut toti banii.

Am ales iZiturn BeSafe si apoi am mai luat un Britax Roamer. Asta e setupul actual.

Post new topic  Reply to topic  [ 24 posts ] 

All times are UTC+03:00