A, pai ma refeream doar la Europa cu 2035 (2055). Iti dai seama ca pana sa apara EV-uri in Africa, America de Sud si Australia (daca vor apare vreodata), vorbim de decenii, nu de ani:) Acum ca a iesit si "drill, baby, drill" presidente, nu cred ca se va mai vorbi mult de EV-uri nici in America, cred ca Musk e mai degraba interesat sa obtina monopolul pe Moon&Mars expeditions decat de "pet projectul" Tesla.
Da, ai dreptate, cred ca trebuie sa nuantez putin in sensul ca in Anglia retetaua s-a extins foarte mult in ultimii 4-5 ani. Cand am luat primul EV acum 4 ani si, Zapmap-ul avea doar Londra si ceva mic prin centru (Milton Keynes area). Acum e plin, dar daca te uiti la Scotia si partial la Wales, sunt multe zone albe.
Attachment:
zapmap.png [ 177.33 KiB | Viewed 58 times ]
Dar in afara Londrei si a oraselor mari, lumea sta in general la case deci instalarea unui charger nu e o problema. Iar distantele mici, cam orice EV acopera azi 250 mile. Problema primordiala e dupa parerea mea, costul. Nimeni nu s etrezeste dimineata gandindu-se, "hai sa-mi fac viata mai grea, ce-ar fi sa iau un auto mult mai scump, si pe care trebuie sa-l incarc ca pe telefon". Dar daca calculul da fara virgula si iese mai bine decat petrol, e altceva. Dar nicidecum 100% EV-uri, tot timpul vor exista ICE-uri/hibride etc, aia cu 2035 e "political posturing" la Brussels/Lomndra etc.