Am mai pus poze pe parcurs cu micul roadtrip de aproape 6000km, dar am zis sa mai scriu cateva randuri.
Am vrut sa fac un drum mai serios cu masina, iar daca acum 4 ani am facut ceva similar cu celalalt GTV, am zis ca nu vreau sa treaca anul fara sa repet experienta. Diferenta fiind dorinta sa bifez si o trecere prin Italia care data trecuta nu se materializase.
Am ajuns in prima zi pana la Trieste, unde m-am chinuit pe niste stradute cu piatra cubica si rampe de m-a durut capul, dar cazarea de pe malul apei si Negroni-ul de pe terasa au facut sa merite chinul. A doua zi am luat-o spre Milano unde am stat cateva zile. Am prins niste ploi si furtuni cum n-am mai vazut de mult, incepand cu primele zile de pe drum, parea ca toamna incepe cu adevarat. A plouat non stop in Milano, astfel ca nici n-am mai stat cat planuiam initial si am luat-o spre Paris. Montblanc era inchis pentru lucrari, si am ajuns astfel pentru prima data pe la Frejus, ruta cumva ocolitoare, dar dupa ce in ultimii doi ani am parcurs drumul pe la Montblanc, merita ocolul, pe la Frejus e mult mai spectaculos si mult mai liber.
Nici la Paris n-am prins vreme mai favorabila, a plouat bine in primele zile. Cand am dat o tura pana la turn sa fac 2-3 poze, am mancat un frig cum doar acum 4 ani mai mancasem, cand fusesem cu celalalt GTV
La intoarcere am venit clasic prin Germania, unde am prins ca in fiecare an, numai lucrari, limitari de viteza, trafic intens, etc. I-am dat bordul dupa ce am intrat in Romania, daca in Germania n-am reusit. Surprinzator de plina de suflu si la viteze cu alt prefix, si nu parea obosita la mers constant de genul.
De masina, sunt multumit. Sunt niste probleme/problemute de rezolvat, sper nimic grav, dar nu conteaza sa fiu sincer, imi asum orice si se rezolva toate. Franele sunt excelente, se incalzesc putin mai greu, dar apoi iti dau multa incredere si musca puternic atunci cand trebuie. Scartaie ca toti dracii prin oras, dar nu prea imi pasa.
Ce m-a nenorocit e scaunul, care va zbura. M-a omorat si prin vara, acum a fost si mai rau fiind in mare doar mers pe autostrada. Caut un scaun in stare foarte buna, negru simplu. Cel de pe masina il pun la depozitat, dar eu nu mai fac drumuri lungi cu el, e absolut criminal. Mi-a rupt spatele si gatul.
Consumul? Am facut 5880km, a iesit 9.986%, deci sub 10
Foarte multumit, cu aproape un litru mai mult decat fostul GTV TS, dar pot spune ca am mers sesizabil mai repede. La mers 100% legal cred ca iesea pe la 9 sau chiar sub.
Nu mai intentionez mare lucru anul asta, decat poate o spontana pe undeva daca se iveste ceva, dar inchei anul cu putin peste 9000km la volanul masinii, 10 tari straine (da, am numarat bine) si multe multe rezervoare de combustibil consumate.
La mai mult