It is currently 06 Feb 2025, 20:15

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 07 Oct 2024, 13:40 

Salutare!

In perioada urmatoare (max. o luna) doresc sa achizitionez un Alfa Romeo Stelvio si astfel sa devin "alfist" cu acte-n regula (pana acum fiind doar la nivel declarativ).
M-am tot uitat si am tot studiat piata in ultima vreme, hotarandu-ma la Stelvio. As minti daca as afirma ca e o alegere pur rationala, dar bifeaza majoritatea criteriilor dupa care am zis ca aleg viitoarea masina - faptul ca e si pt suflet e un mare plus :D

Ce caut:
- An 2020
- 2.0 benzina, 280CP
- Pilot adaptiv
- Sistemele ADAS
- Padele
- initial am zis sub 100k km.

Gasisem masina asta pe mobile: https://suchen.mobile.de/auto-inserat/a ... 69403.html
Stiu, depaseste criteriul de km, dar pretul este atragator. Masina a fost in leasing, are toate intrarile la service, nu a avut daune (cel putin asta sustin dealer-ul si CarVertical). Ingrijorarea majora este legata de nr. de km. Voi ce parere aveti?

As aprecia enorm ajutorul vostru in ceea ce priveste lucrurile la care sa fiu atent si in general orice sfat inainte de achizitie.

Merci mult! De fapt, grazie mille!

P.S. Sunteti o comunitate foarte faina :peace:

PostPosted: 08 Oct 2024, 22:03 

Car: 156
Salutare

Poate sunt doar eu de vina insa nu suport pozele de vanzare editate, in locuri cu umbre, cu filtre/efecte etc.
Legat de masina, pare ok, insa vad niste semne de uzura anormale la acel volan, niste cute care nu vad de ce ar fi acolo, daca km sunt cei mentionati. :scratch:

Spor!

ex: Giulietta M-air TCT 170hp
ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 08 Oct 2024, 23:58 

Iti multumesc pentru raspuns!

Da, intr-adevar nu sunt ok pozele sau mai degraba modul in care au fost facute. Tocmai de aceea le-am cerut sa imi trimita filmari cu masina - interior, exterior si motor. Din video-urile primite nu am observat zgarieturi sau lovituri semnificative, ci doar semne normale de uzura sa zicem.

Legat de interior si cute, recunosc ca nu stiu cum ar trebui sa arate dupa 130k km la Alfa. Inteleg ca nu asa :)

Teama mea majora e legata de cum a fost intretinuta din punct de vedere mecanic masina si de nr de km. Ce ar fi trebuit sa fie inlocuit sau verificat pana acum? Pe langa placute/discuri. Ma refer aici la ulei diferential si cutie, O-ring-ul acela despre care am tot citit sau distributia. Poate e o intrebare prosteasca, dar ar trebui sa ma ingrijoreze nr de km?

Luni o sa merg sa o vad, la ce anume sa fiu atent?

Merci din nou!

Last edited by Rossonero on 09 Oct 2024, 00:17, edited 2 times in total.

PostPosted: 09 Oct 2024, 13:21 

Car: Alfa Romeo Giulia
Eu zic ca la aceleasi chestii uzuale ca la o masina normala.
- dpdv mecanic, sa nu aiba scurgeri la motor, scoti busonul de la ulei si sa te uiti sa nu aiba culoare dubioasa (cafeniu).
- parca nu am vazut sa aiba, dar as verifica amortizoarele sa nu fie scurse, daca sunt cele adaptive.
- te poti uita la usi pentru semne de asa zisa gazare, in cazul in care a fost revopsita.
- volanul poate a fost agatat de ceva inele sau afectat de crema de maini, vezi si tu cum ti se pare.

La o masina rulata, poti avea si ghinioane, e loterie. Din cate am inteles, motoarele astea sunt afectate de schimburi rare de ulei, deci daca poti verifica macar in carte cam cand s-au facut, e un plus.

Succes!

PostPosted: 09 Oct 2024, 13:34 

Car: Giulia Veloce 280 Q4
Rossonero Quote:

Teama mea majora e legata de cum a fost intretinuta din punct de vedere mecanic masina si de nr de km. Ce ar fi trebuit sa fie inlocuit sau verificat pana acum? Pe langa placute/discuri. Ma refer aici la ulei diferential si cutie, O-ring-ul acela despre care am tot citit sau distributia. Poate e o intrebare prosteasca, dar ar trebui sa ma ingrijoreze nr de km?
Ce O ring, ce distributie? Masina e pe benzina, n-are treaba cu Oringul, distributia e pe lant, se schimba doar cureaua de accesorii. Trebuie tot istoricul de service si cel de accidente, este o masina pe benzina, Mairul e principala problema, injectoarele, cuplajul central etc.

Personal nu am inteles niciodata trade-offul intre an si dotari versus kilometri. In bugetul ala eu as cauta o masina cit mai putin rulata, de preferat de luat de la dealerul marcii, cu istoric la vedere si cu ceva garantie. Culoarea e deal breaker la mine, negrul ala mortuar everywhere e sinistru, Alfa are culori exceptionale in paletar. Si tot asa.

PostPosted: 09 Oct 2024, 14:08 

Car: Alfa Romeo Giulia
GiuliaLover Quote:

Culoarea e deal breaker la mine, negrul ala mortuar everywhere e sinistru, Alfa are culori exceptionale in paletar. Si tot asa.
Ma simt obligat sa intervin. Stelvio ala e Blue Montecarlo. Foarte frumoasa, dar greu rau de intretinut :clapping:

PostPosted: 09 Oct 2024, 15:03 

Car: Giulia Veloce 280 Q4
Simte-te :ban: acu am vazut si eu in descriere si intr-una din poze.
Nu e greu de intretinut, ghici de ce stiu.

Attachments:
IMG-20230701-WA0009.jpeg
IMG-20230701-WA0009.jpeg [ 2.13 MiB | Viewed 386 times ]

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00