Daca achizitionarea lui
Hugo a fost un preambul menit sa previna replicile sotiei gen "tot timpul umblu cu ce ramane de la tine", planul final a fost sa ajung la un Busso, in forma unui 156 V6. Nu m-am gandit ca va fi asa repede, dar cand Tudor a anuntat ca masina va intra la vanzare dupa Fest, am inceput sa ma framant cum sa produc capitalul necesar. Bineinteles ca dadea cu multe virgule, dar eram deja virusat prea tare, asa ca in final am gasit o cale si o sa dezvalui doar ca targ mai prost de atat ar fi fost sa incep sa-mi vand din organe.
Topicurile masinii le stiam din scoarta in scoarta, urmarisem filmarile ei de pe youtube, stiam cu exactitate pana si momentul cand se plimba
paianjenul pe parbriz in filmarea lui Vlad de la Fest. M-am auzit cu Tudor, mi-a mai trimis multe poze cu varii operatiuni, a insistat sa facem un video call sa mi-o arate si pe dedesubt, si la scurt timp am batut virtual palma. Au trecut doua saptamani lungi pana cand am putut sa ajung la Bucuresti, ca sa finalizam targul. Dar intr-un final, am adus-o acasa! Nu am ales cel mai fericit traseu spre Timisoara, valea Oltului fiind inchisa si eu plecand de la Otopeni, dar pe coborarea de la Cheia spre Sacele am dat de o portiune fara trafic si cu asfalt bun - a fost prima oara cand o masina mi-a facut piele de gaina. Pe drum am monitorizat temperatura lichidului de racire, a fluctuat 90-94 (sau cat o fi) ceea ce inseamna ca munca lui Tudor pe partea asta a dat roade. Suspensia m-a impresionat, ferma dar fara sa scuture excesiv. Iar Busso e cel mai frumos soundtrack, si desi trage oricand si oriunde, iti vine sa schimbi intr-una pentru ca rev-match-urile sunt un deliciu.
Ca planuri de viitor, voi folosi masina destul de des, asa ca voi duce mai departe intretinerea de care a avut parte si pana acum. Evacuarea e prea sonora pentru uzul regulat pe strada, trebuie sa o temperez putin. Alte modificari nu am de gand, mi se pare ca are deja tot ce ii trebuie. Sau cine stie...
Un alt gand pe termen lung ar fi atestarea ca vehicul istoric, dar inca nu sunt convins pentru ca necesita prea multe schimbari, renuntari, si inca nu stiu daca sunt dispus la ele. Mai am 2-3 ani sa ma documentez.