Salutare,si bine v-am regasit.
Dupa experientele decente avute cu celelalte Alfe,am decis sa merg tot pe mana "broscarilor". Si,am gasit,la un pret decent un Tonale bine echipat.
Am condus din 2022 pana acum o luna un Jeep Compass 4xe de care am fost destul de multumit. Si am gasit ca,un model Phev este mai mult decat necesar in conditiile mele de utilizare auto.
Am parcare cu priza de 7kw unde incarc cu o viteza decenta(aprox 2h bateria de 11 kwh a Jeepului) si probabli cu undeva la 2.5 h bateria de 15Kwh a Alfei. Cei aproximatov 45 de km "pur electric" ai Jeepului fiindu-mi oarecum suficient pentru o zi. Acum cei peste 60km declarati ai Alfei sunt ultrasuficienti.
Masina nu a fost noua,aici una noua in echiparea Veloce este peste 63k euro. Eu am luat-o la mai putin de 43k euro. ¨~10k km. Ym 2023. In garantie,si asta conteaza. Jeep-ul l-am dat pentru ca in luna noiembrie iesea din garantie.
Ce imi place:
Merge bine,trage de toti caii. Diferenta enorma de feeling intre cei 240cp ai Jeepului si cei 280Cp ai Alfei.
Stabilitatea pe viraje,calitatea materialelor. Interior de calitate(cel putin comparativ cu Jeepul).
Directia precisa.
Imi place cum arata. Rau de tot.
Sistemul de sonorizare este bun. (HK).
Scaunele ventilate. Sunt extrem de binevenite,chiar si aici pot fi temperaturi de peste +27 de grade ,iar daca masina a avut "nesansa" sa stea cateva ore in soare,nu te prea poti aseza pe scaune...Deh,piele neagra...
Luminile. Faruri bune,led si probabil matrix. Nu stiu inca,nu am avut inca nevoie de "faza lunga".
Exista o functie de "cornering" care aprinde o lumina suplimenatara in directia in care este volanul la executarea unui viraj. NU am habar ce bec se aprinde,ca nu este utilata cu faruri/proiectoare ceata. Este utila,chiar lumineaza o zona intunecata in directia de mers. La Jeep aprindea proiectorul de ceata ,la Alfa nu am habar ce bec aprinde...
Micile lucruri placute pe care le descopar incetul cu incetul ,de exemplu: iluminatul manerelor exterioare usi,luminile interioare ale buzunarelor usilor si ale zonei picioarelor locurilor din fata.Lumina ambientala bord etc.
Wireless Android Auto o treaba excelenta. La Jeep era wired only.
INcarcatorul wireless util.
Ce nu-mi place:
Lipsa manerelor interior locuri spate. Daca esti mai lenes,mai gras,sau ce vrei tu,si vrei sa te agati de maner cand iesi de pe bancheta din spate,nu ai unde...Pur si simplu NU are manere... M-am uitat pe pozele altor Tonale,si nu am vazut niciuna cu manere...Nu stiu daca tine de echipare,ori pur si simplu NU au..Naiba stie filozofia acestei decizii...
A venit incaltata cu Goodyear EagleF1 235/45 R19 (ym 2022)si pare destul de zgomotoasa in mers. Adica la fel de zgomotoasa ca Jeepul. Sau aproape la fel...Nu ma asteptam,sa fiu sincer. Daca imi amintesc bine,159-le 3.2 v6 era ceva mai linistit inauntru...
Probabil anvelopele sunt de vina..Desi cei 70db nivel zgomot declarat al anvelopelor nu ar trebui sa fie unul inalt..In fine,sa zicem ca si asfaltul pe aici este extrem de poros si zgomotos. Sa vedem la iarna(probabil peste o luna) cand o sa o "incalt" cu Nokianurile cu cuie... Atunci o sa fie zgomot..
Nu-mi place cruise controlul,pentru ca am descoperit ca este cu ACC sau "Lim" legat de limita de viteza acel sector de drum. Un banal cruise control pe care sa-l setez sa mearga cu ce viteza doresc eu ar fi fost de apreciat. NU sa depind de celelalte masini sau de limita de viteza sector drum. Sau nu stiu el sa-l folosesc...
Pe vreme proasta(ploaie etc) da din cand in cand o eroare legata de ACC si driving asistance . Adica nu finctioneaza cruise controlul Acc. Functioneaza insa cruise controlul Lim.
Camera de " marche arrière" are un "delay". Ciudat. La Jeep era incredibil de precisa...Probabil chestie care se rezolva cu un eventual update.
Masina este grea,undeva pe la 1950 kg. Nu stiu daca este un lucru bun sau rau..
Este un pic mai mica la interior comparand cu Compassul.Dar normal,ca sunt platforme diferite.
Sunt curios ce fel de mod drive (care din DNA)o sa folosesc iarna pe zapada. La Jeep foloseam "Snow" si rar imi alunecau rotile la plecarea de pe loc pe zapada.
Attachment:
20240831_111726.JPG [ 3.53 MiB | Viewed 2033 times ]
Attachment:
20240901_091033.JPG [ 3.01 MiB | Viewed 2033 times ]
Attachment:
20240902_122856.JPG [ 2.39 MiB | Viewed 2033 times ]
Attachment:
20240912_210412.JPG [ 1.68 MiB | Viewed 2033 times ]