Incerc sa devin posesor de Giulia si am nevoie de ajutor pentru a solutiona niste dileme.
Pentru context, caut o varianta cu suspensii active, faruri model nou (desi nu ma atrage in mod deosebit LCD-ul din bord), cu garantie, iar culoarea sa fie Nero Vulcano sau alba (desi cred ca albul din ultimii ani nu e ce aveam eu in minte si mi-a placut).
Criteriile de mai sus m-au dus catre un Competizione pe care sa-l gasesc SH in afara sau, noua, Tributo alba cu plafon negru.
Avand in vedere ca am inceput sa gasesc Competizione la aprox 40k EUR, diferenta de pret intre cele doua variante si faptul ca doar Competizione este Nero Vulcano ma imping spre a cauta ceva in Germania desi am zero experienta cu achizitii SH si ceva stres legat de asta plus griji legate de cum a fost intretinuta/folosita masina.
Primele 2 Competizione Nero gasite, mai sunt si altele in intervalul acesta de pret dar alte culori:
40k EUR | 12.000 km | 02/2023
46k EUR | 8.000 km | 09/2023
48k EUR | 11.000km | 09/2023 nu e Nero, pusa doar de referinta
In ultimele 4-6 saptamani am mai vazut cel putin 3 Competizione la 40k - s-au vandut repede, impreuna cu alte doua-trei vandute in jur de 45k.
Tributo nou este undeva intre 57k-61k Eur...
Q1: Exceptie locatie/marketing, este vreun motiv pentru care variaza atat de mult pretul si de care ar trebui sa tin cont? Daca e mai ieftin, ar trebui automat sa presupun ca are potentiale probleme mai mici sau mai mari (gremlins pe la electrica/motor/vopsea matuita/etc...)? Daca da, la ce sa fiu atent?
Q2: Majoritatea par sa provina din leasing si probabil s-au acoperit repede din costuri, dar tot mi se pare surprinzator ca se gasesc Competizione mai ieftine decat Veloce (fara suspensii adaptive, uneori si fara alte optiuni). Este vreo problema cu echiparile Competizione care le face mai ieftine?
Q3: Este valida garantia de 4 ani in RO?
Q4: Avand in vedere ca importul mai vine cu niste costuri aditionale si ceva riscuri, care considerati ca este un pret de la care nu mai merita adusa din Germania si mai bine ma impac cu albul de la Tributo dar masina noua?
Q5: pareri despre
40k EUR | 12.000 km | 02/2023?
PS: Ma uit si la QV - daca stiti ceva bun in zona de pret <60k, as putea fi tentat. Mentenanta n-ar fi o problema dar ma intreb daca are sanse sa fie o masina de familie folosita daily si tot anul (ploie/zapada, la mare si la munte).