goldfinger Quote:
Cata vreme testele sunt de o calitate execrabila, termenul redus/clar e doar " nice to have." Nu rezolva mare lucru. E nevoie de ambele. Cu teste la fel, se vor cheltui foarte multi bani aiurea, aproape degeaba.
Ps e o idee de biznis buna: clinica privata de procesat teste din astea.
eu sunt pro testare. Mai des, e ok. Dar sa nu ma opreasca cand sunt racit, atat.
Apoi legea e veche si in anumite situatii, aberanta. Fumeaza unul pătrunjel in vacanta in afara tari si e considerat pericol public pe strada in romania, la x saptamani distanta. Timp in care a stat cuminte si clar nu conduce sub influenta. ... de altfel, legea asta iti interzice, sa conduci sub influenta. Ei testeaza istoricul.
Ii cred ca poate alta metoda mai buna nu au, dar nici logica nu are prea multa legea asta in contextul de azi.
Stiu ca aveau actiuni comune cu astia de prin UE. Poate pleaca urechea la cum se procedeaza pe acolo. Ca fumeaza si aia in draci, noi suntem incepatori, dar nici nu au declanșat o vânătoare de fantome ca noi.
Vorbind cu un prieten din sistem, amandoi am ajuns la aceeasi concluzie cum si tu presupuneai mai sus.
Urmeaza ceva contracte cu statul unde un jmecher o sa si faca o clinica doar pt aceste teste. Unde le platesti cu bani frumoasi…
Eu sunt patit cu testele lor. Desi am luat antibiotic si nurofen pe reteta (de la medic stomatolog) la un test de rutina efectuat random, am iesit pozitiv la benzodiazepine. Pierdut toata noaptea cu ei pe la judetean pt probe de sange si urina, la sectie la declarstii etc. cera ce ma frapat a fost atitudinea lor de la cap la coada, ca si cum eram ultimul criminal…
Nu mai zic, cu interventii scandal si platit de mine testul (daca astepti sa plateasca ststul la inml testul cica ar fi undeva la 3 ani perioada de asteptare) am reusit dupa 6 luni si 8 zile sa mi recuperez permisul.
Acum ce spuneam mai sus, testele avand o eroare enorma (undeva peste 40% fals pozitive) cu noua lege de te obliga sa faci testul (pt ca si la refuz tot ramai fara permis pan la probele biologice) stiindu te curat te rogi la Dumnezeu sa nu dea fals pozitiv si pleci cu permisul in buzunar, daca ai ghinionul sa iasa fals ai timpul de asteptare enorm. Pt ca singura institutie care se ocupa de testare din tara fiind doar inml bucuresti, sunt supra aglomerati acolo. Asa tu jmecher fiind ai contract cu statul si urmeaza sa faci tu testele sau o buna parte din ele. Teoretic concurenta nici n ai… si asa tu stai ca prostul pe bara ca un jmecher sa faca bani, i ti pierzi si jobul daca mai lucrezi si ca sofer.
Acum legat de aparate ca am vazut ca se discutau. Cand am fost eu cu problema am discutat pe tema asta cu un avocat (si fost politist) si aparatele alea sunt ceva multinationala mare care ei s au spalat pe cap din start spunand ca testele respective dau si erori, mai alea la anunite substante gasite in diverse pastile. Tu daca vrei sa dai in judecata politia romana nu prea ai de ce, ci firma respectiva. Cum firma a stipulat din start, cam nu ai castig de cauza. Tocmai de aceea nu e nici un caz macar castigat de genul in tomania in instanta.
Deci singura situstie care ti ramane, e sa te rogi la dumnezeu sa nu ti faca testul si sa mergi cu waze cat mai mult. Sa sa speram ca vor aparea unii mai slabi de inger sa le sparga putin capatanile celor in uniforme la un astfel de trst si poate asa o sa se schimbe ceva.