dand Quote:
Ideal ar fi sa coexiste ambele tipuri de auto, ca si in prezent.
Cine vrea EV sa aiba in continuare subventii, cine vrea ICE sa aiba in continuare oferta de produse.
Industria auto este cea mai lovita in Europa. Treaba asta cu interzicerea termicelor incepand cu 2035 mi se pare o mizerie. Bine, nu este interdictie, este CO2 = 0. Deci neincadrare in cerinte. Si eu as lasa ambele tipuri de motoare, iar omul sa aleaga cu ce vrea sa mearga. Daca va veni vreun producator cu o baterie care sa se incarce in 5 minute si care sa nu coste o avere, atunci motoarele termice vor muri singure in cativa ani. Deocamdata Toyota nu crede in electrificare. Se pare ca nici Bosch.
Personal, oricat de fan al motoarelor electrice sunt, tot nu cred ca viitorul auto poate fi electric asa cum este acum.
Nivelul de trai scade in Europa, unul dintre motive fiind cresterea costului vietii. La asta contribuie si masurile ecologice impuse. La un moment dat va ajunge sa fie greu pentru un numar foarte mare de oameni. Nu ar fi exclus ca in 5 - 6 ani sa vedem niste miscari mari de strada prin tarile din vest si, pe cale de consecinta, niste "relaxari" ale multor impuneri din prezent.
dand Quote:
Apropo de emotia condusului, am fost intr-un business trip saptamana trecuta undeva in mijlocul Germaniei, asa ca am inchiriat un auto din Berlin si mers 300km undeva in Thuringia si inapoi. Un Q4 diesel, o mizerie mai mare de masina cu greu gasesti. O antiemotie a condusului, chiar i-am zis nevestei cand m-a intrebat daca ii duc dorul ca mai degraba imi lipseste EQC-ul:) Insa, am avut optiunea de a inchiria un Polestar la aero in Berlin si am zis nu, ptr ca ningea, erau 300 de km si nu vroiam sa experimentez pe drum:) so, yep, oricat as iubi EV-urile, depinde si de modul de folosinta si de circumstante.
In decembrie am fost in Franta si optasem initial pentru un Fiat 500e. Tot din cauza distantei si a lipsei chefului de a sta pe la statii de incarcare m-am sucit si am mers pe 500 hybrid. Eu am mers cu vehicule electrice, dar nu pe distante mari si doar in zone urbane. Asa ca avusesem un mic regret ca nu am ramas pe 500e. Tu insa, care detii auto electric si ai mers multi km, daca ai fost reticent sa inchiriezi unul si ai mers pe auto termic, mi-ai facut sa dispara orice urma de regret ca nu am luat 500e. : ))))