Salut, nu stiu daca sunt cel mai in masura sa comentez fiindca am masina doar de 1 an dar cautam si eu astfel de lucruri acum un an, so here we go.
Masina am luat-o SH, fabricatie 2019, ~32k km in momentul asta.
Consum: ~14 in Bucurestiul aglomerat cu A/C, 7-7.5 pe drumurile nationale mers constant, 8-9 autostrada la 130km/h si creste in functie de cat de tare ii dai. Si o sa ii dai ca masina e sprintena si fara sa vrei apesi acceleratia
Mentenanta: revizia anuala cu schimb de filtre si ulei a fost 1350RON, eu am schimbat si lichidul de frana ca i-a venit vremea si a fost 1600RON total (in reprezentanta).
Placutele de frana au trebuit si ele schimbate si am ales sa le fac pe cont propriu, trecand la placute EBC, ~1000RON placutele (fata-spate) si manopera a fost distractia mea
Set de anvelope vara premium, pe 20”, aprox 4500RON
Set de jante originale noi 19”, senzori presiune si anvelope iarna premium ~6500RON cu tot cu transport din IT
Probleme aparute: in iarna a inceput sa nu imi mai functioneze dezaburirea la luneta si oglinzi si astfel am aflat ca am probleme cu bateria. Au venit (sau poate inca vin) din fabrica cu ceva baterie OE Varta tip EFB, baterie care am inteles ca ar fi problematica si ar trebui schimbata cu una de tip AGM din cauza sistemului start/stop. ~1000RON baterie Exide
La cateva zile dupa schimbul de baterie si dupa un drum de 300km, a murit iar bateria, de data asta, am fost nevoit sa ma tarasc prin masina ca sa deschid portbagajul electric sa pot sa ii dau curent. (Nu puteam sa alimentez pe la motor, cum era normal, fiindca era parcata aiurea)
Pana in ziua de astazi nu am reusit sa descopar de ce s-a descarcat in noaptea aia, dar nu s-a mai intamplat, chiar daca acum umblu cu un jump starter pack dupa mine
Sper sa te ajute ce am scris. Eu nu regret ca am luat masina, regret ca nu am timp sa ma plimb cu ea suficient.
Sent from my iPad using Tapatalk