Chestia cu ofertele de leasing e ca nu sunt intotdeauna batute in cuie, adica exista loc de negociere, am crezut ca baietii de aveau oferta aia la Giulia vor fi mai flexibili, de aia i-am semnalat-o lui Ioan.
Experienta mea a fost in 2018 de fapt, la primul leasing - atunci intrasem in legatura cu niste baieti din Derby care aveau Giulii la 350/luna parca. Era peste bugetul care-l prognozasem eu (300/luna maxim, deh era 2018 si erau alte preturi) si parca imi aduc aminte vag ca le-am zis ce oferta aveam la GLA. Nici eu n-am presat mai mult sa le dau un take it or leave it, nu ma prea pricepeam atunci la piata de leasing, dar nici ei nu s-au miscat foarte rapid.
Int-un final eu am luat GLA-ul cu 287/luna pe 3 ani si la o luna dupa ce incepusem deja leasingul imi trimit baietii o noua oferta:
Attachment:
Giulia2.jpg [ 49.77 KiB | Viewed 1209 times ]
Absolut imbatabila, Veloce cu 289/luna si pe termen mai scurt (la Merc nu am reusit sa scad sub 3 ani fara ca rata sa creasca peste 300). Doar ca mult prea tarziu, ma intreb daca nu cumva venise vreun manager nou care vazand ca nu se vand masini a luat la puricat cererile si i-o fi intrebat pe baieti: "ce-i cu Dan asta de a zis ca e fan Alfa si a mai avut Alfe, dar ca vrea la max 300/luna? Aaa, seful, nu putem sa-i dam ptr ca noi am pus oferta la 350/luna. Si pana unde ne putem permite sa scadem? Pai 289/luna. Si de ce n-am facut-o inca, stam cu masinile pe stoc mai degraba?"
Asa ca eu am avut tractorul de GLA cu doar £2 mai ieftin pe luna, si eu si baietii cu Alfe au avut de pierdut, Merc-ul a castigat. Si multiplicand asta ca banuiesc ca n-am fost singurul interesat de Giulia, poate e o explicatie ca vand 700 de Giulii pe an in UK.
Iarasi uitandu-ma la pret, deci la 38000 pret de catalog se poate oferta cu 289/luna pe 2 ani si 8k mileage, acum inca la 40000 pret de catalog la oferta aia de leasing nu se poate decat cu 200 mai mult in conditii de 5k mileage si 4 ani contract??? Ma intreb ce s-a scumpit la finantare, da, a crescut dobanda cu un 1% dar in rest?
Foarte posibil ca dupa ce Yux sa inceapa leasingul, baietii cu Alfa sa trimita o oferta ajustata, ca de obicei, prea tarziu.