iuli78 Quote:
Este mai greu cu specificatile detaliate , pentru ca producatori nu scriu prea multe in fisa uleiului
Așa e, unii n-au cu ce se lăuda, alții au alte motive; nu stau sa le găsesc eu scuze.
Dar dacă ei nu-mi spun pe bune ce poate produsul lor, eu de ce să scot banu? Trec la alt producător.
Mobil în cazul meu.
Nu ma interesează paragrafele interminabile de marketing, nici densitatea, nici vâscozitatea la 40° (nu știu de ce o tot publică, ca să poți verifica c-au calculat corect indicele de vâscozitate:D ?)
Eu vreau să știu astea 4-5 valori
viewtopic.php?p=363322#p363322
Plus ce aprobări au (=ce teste au trecut)
Nu se aplică doar la uleiuri.
Acu un an mi s-a stricat masina de tuns, după vreo 15 ani.(?) O pramatie de 18 RON făcută în Finlanda sau Rusia, dar care a făcut istorie. S-au tocit lamele, motorul era încă ok. Înaintea ei am avut una la care-a crăpat motorul în 6 zile.
Când încă mai mergea, am luat una modernă fără fir, cu baterie. Cum intram cu ea în smocuri de par mai dese, cum ii scădea turația, ca motorul care moare la deal , apoi s-au tocit și lamele. Deci a ajuns și asta la pubela cu reciclabile
O zi întreagă am bătut magazinele, din zeci de modele, doar 3-4 afișau PUTEREA motorului în Wați (și astea erau ieftine și pe cablu). În rest vrăjeală, leduri, wireless etc., dar în afară de preț, nu prea vezi CIFRE...
Din alea 3, cea mai forțoasa era o marca ieftina de supermarket la 9,99 , simplă fără figuri. Motorul ăleia sigur tine o veșnicie, pana nu mai taie lamele.
Am pus câțiva euro în plus si-am luat una aproape la fel de puternică, dar cu lame care cică se auto ascuțesc, ceramică &stuff. Hai sa-i cred pe cuvânt la faza asta.
Ce vreau sa spun cu paranteza asta: au trecut vremurile când ingineru calcula ca trebuie un motor de 25W, da-l făceau de 30, ca să fie siguri ca ține. Dădeai un ban, dar știai că face.
Acu e cu economia la sânge de costuri de producție, produsul "perfect " e ala fabricat de niște amărâți în lumea a 5a, cu niște gioarse de materiale care abia duc garanția (pe hartie) .
Și 5 pagini sclipicioase de marketing, cu vulturi, țîțe și leduri. Plus un preț de Dubai, ca e "firmă "
Gata cu offtopic-ul, scuze.
De-aia vreau date, cât ma mai duce capul sa le pricep.