Salut, mersi mult pentru replyuri.
Din pacate m-am hotarat sa pun pauza (temporar
) la achizitia masinii din mai multe motive:
1. Nu prea exista mecanici/serviceuri care sa lucreze pe Alfa si mai putini pe motoarele pe benzina in zona Clujului. Am dat telefoane la serviceuri si am discutat si cu un prieten ce aduce masini de dincolo si mi-a confirmat chestia asta (a avut si el o Alfa in trecut, dar avea un service mai mic al lui si mesterea mai mult el la masina). Cand am sunat, am zis ca m-ar interesa un schimb de segmenti la pistoane (poate chiar si pistoane sa fie ceva mai extrem) si garnitura de chiulasa, dar toti mi-au zis ca nu fac nici macar schimb de distributie! Din cei care lucreaza pe motoare, lucreaza doar pe Diesel, dar prefer TBi
Exista destui care lucreaza la suspensie/frane/directie/caroserie etc, dar ma intereseaza sa existe si pentru motor, ceea ce nu prea este.
2. Legat de ce ai zis aici
yux_mm, m-am gandit si eu la asta si am ajuns la concluzia ca asta ar fi cea mai potrivita optiune, doar ca din ce am observat pe alte site-uri, un TBi in bugetul actual nu prea exista, majoritatea fiind de la 10k+, dar cu km relativ putini (sub 13-15k) si din poze destul de ingrijite. Ce-i drept nu am ajuns la licitatii, mai mult pe mobile si ce am mai gasit pe google. Daca e sa aleg asa, atunci mai am nevoie de cateva luni sa strang diferenta + in contextul economic actual nici nu m-as grabi sa cheltui 10k+ euro pe o masina doar asa (mai ales o Alfa ca stiu ca sunt scumpe de intretinut, desi ma simt pregatit pentru asta... cred
) + ceva schimburi de piese initial etc.
Quote:
Din cate stiu Dan ia masinile, in general, de la licitatii unde din cate am inteles de asemenea, masinile vin cu istoric curat, fara manarii la km. Cea de Bihor ramane de vazut daca da au ba.
Avand in vedere bugetul tau corect, eu as vorbi cu Dan de la Autoruate sa iti aduca/ gaseasca o masina 2010 cu interiorul updatat, poate chiar un TI care la anul ala 2010-2011 e the best of din ce s-a pus de-a lungul timpului pe modelul asta.
3. Legat de asta
Artanis94, cu siguranta, garantia e bine primita, doar ca un drum Cluj-Bucuresti ar fi destul de dificil pentru rezolvarea unor probleme de motor/cutie (daca vor aparea, nu imi doresc asta, evident
). Asta ar implica platforma si as prefera sa evit situatii de genul asta, dar as fi dispus sa fac asta in caz extrem.
Quote:
Daca ar fi sa cumperi de la el, ai avantajul ca primesti garantie pe cutie + motor pe 2 ani (sau 30.000km). Tot cu el poti vb mai multe daca exista un istoric sau daca sunt ceva interventii pe masina.
Cred ca cel mai bine ar fi sa mai astept sa vad ce apare pe piata in perioada urmatoare + mai strang ceva bani pentru buget si poate am noroc sa prind un model bun la pretul potrivit. Revin cu informatii/intrebari cand ma hotarasc sa fac achizitia, mai tarziu.
Mersi din nou pentru replies, toate cele bune!
PS: daca mai aveti si voi alte sugestii/tips/info legat de ce am scris, apreciez inputul.