yux_mm Quote:
Centurion, ce vroiam sa punctez e ca dam un fel de poluare pe un alt fel. Deci unde e avantajul ca salvez aerul dar omor apa pe care o beau, sau pamantul in care cultiv?
Nu uita principiul lucrurilor in natura: suma lucrurilor e mereu aceeasi.
Nu prea are legatura cu suma lucrurilor. Suma ramane mereu la fel dar ne dorim sa avem un procent cat mai mic de poluatori din totalul de "chestii". Un exemplu este 1 vaca vs 4 porci. Oare care polueaza mai mult?
Omul este poluatorul cel mai mare pentru ca asa este economia noastra de baza. Nu cred ca avem cum sa intelegem o altfel de viata fara sa poluam (mai mult sau mai putin). Electrica intradevar scoate poluarea din orase si asta e bine pentru mine si pe pentru oras. Ce se intampla in afara orasului.......nu stiu, si nu o spun arogant. A pus cineva pe aici (si-mi pare rau ca nu gasesc postul initial) acest video:
https://www.youtube.com/watch?v=SeMZGICNSMg
Este incredibil de bun.
Azi am fost sa incarc moca la penny fizicienilor (coincidenta face ca eu am crescut/copilarit la cateva strazi distanta) si am observat ca timpp de asteptare langa statia de incarcat nu sunt chiar atat de anosti. Cei care vin si stau la "coada" chiar sunt comunicativi si-si impartasesc experientele. Azi am vorbit cu un nene care facea ridesharing cu un E-golf care avea 1 an vechime. Surpriza a fost sa vad cati km avea masina......137.000 km. Am fost pur si simplu socat cat de mult mersese masinuta aia intr-un timp atat de scurt. Bateria nu avea nicio problema si avea acelasi range ca la inceput.
Dupa ce am terminat palavragitul am observat un ID4 trecand pe fizicienilor, si in acel moment mi-am amintit ca e perioada de test drive cu ID4 asa ca am comandat unul prin aplicatia Bolt. Nu prea isi are rost un review acum....insa masina din test costa cam 35k eur (cu toate bonusurile scazute) si era misto. Ce m-a surpris, este faptul cu mergea.......fix la fel ca Leaf-ul meu, adica foarte usor si confortabila. A fost momentul cand mi-am dat seama ca dupa aceasta mare electrificiare toate masinile se vor simtii la fel. La revedere emotii ale condusului. (mai vorbim dupa ce o-i merge si eu cu Taycan
) )