bayrum48 Quote:
Va multumesc tuturor pentru complimente si sfaturi. Am sa las mai jos alte poze si intrebari.
- Ma asteptam de la un 2.2 sa consume mai multa benzina. Pe autobahn cursa de 700km, consum 8.9 la viteza medie 112km/h (foarte mult am mers cu 160-180km/h). Sunt mega multumit tinand cont ca am venit si cu 100kg+ de la jantele pe 19 inch in portbagaj. Presupun ca in oras o sa ia 13% la mers normal?
- Ma folosesc de memoria scaunului la parcare langa borduri, pe setarea 2 mi-am pus sa mi se lase oglinda laterala la maxim in jos. Foarte tare optiunea!!
- Nu prea ma impresionat asa mult cand am calcat-o prima oara, la plecare e mai greoaie, dar intre 100-180km/h se simt cei 185cp cand accelerez pe autostrada! Astazi i-am mai odata dupa ce am dat jos din portbagaj 100kg de roti. TARE! Se infige mai bine!
- Ce v-a impresionat atunci cand ati condus o alfa romeo 159? Eu nu am condus alte masini de genul si nu pot sa imi fac o parere...
- Din pacate nu are blue and me, asa ca am sa scot un cablu aux pe undeva. De inceput ma gandeam sa il scot prin partea dreapta pe la pasager pe langa bord. Chestia este ca nu va arata asa bine si voiam sa va intreb pe unde as putea sa il scot sa arate mai bine?(fara sa gauresc de preferat)
Din cate stiu daca as vrea sa schimb boxele si am ceva mai puternic este necesar sa schimb casetofonul cu unu aftermarket ceea ce nu as face niciodata, deoarece se vede ciudat un casetofon aftermarket. Exista alte metode fara a schimba casetofonul stock?
- Am observat ca masina nu are tobe stock, fostul propietar a optat pentru o toba aftermarket Remus. Pot spune ca suna bine. Sunetul de idle al motorului chiar ma impresioneaza pentru un l4.
- Ulei este aproape la minim, ce ulei recomandati pentru 2.2 jts? Nu am nici o cutie de ulei in portbagaj si am uitat sa il intreb pe vanzator.
- Pentru senzorii de parcare nu exista vreo setare sa imi afiseze in bord daca ma apropii de vreun obiect in partea stanga sau dreapta a masinii?
- O intrebare de novice, de ce trebuie pentru cauciucurile de iarna se cumpara jante mai mici? De ce nu isi cumpara lumea cauciucuri de iarna pentru jantele principale?(As vrea sa o vad in jantele de 19 si iarna =)) )
Planuri pe viitor:
- Masina va ramane stoc pentru totdeauna. Mi se pare ca este un model special ce nu mai are nevoie de nimic, simt ca ii scade valoarea daca nu o las stock.
- Momentan sunt multumit de sistemul audio stock, in viitor poate, poate o sa imi pun sistemul bose pe ea.
- Dat jos stickere.
Nu ai setare pt oglinda ca sa nu mai trebuiasca sa folosesti butonul de memorie? MY2008 sigur are. reverse tilt
cauta in manualul de utilizare (daca nu-l ai, download de pe site).
Ulei: e atat de vasta discutia incat nu se termina niciodata
. Eu am simtit ca cel mai ok a fost cu 5w50, insa din cauza faptului ca se gaseste greu ce puneam eu (yacco), am trecut la 10w60. In orice caz, nu merge cu uleiul pe minim, e pacat. completeaza ASAP , apoi revizie.
Legat de cauciucuri, unii aleg roti de dimensiuni mai mici pt iarna tocmai pentru a nu rula cu gume foarte late, nu diametrul e problema, ci latimea.
Depinde de usage-ul tau, cat de mult mergi iarna, prin ce locuri etc. Se poate trai si cu jante de 19 iarna, s-au mai vazut nebuni.
L.E. recomand si verificare, schimb bujii. costa putin si chiar fac diferenta.