It is currently 09 Jan 2025, 20:57

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 147 48 49 50 5159 Next
Author Message
 Post subject: Re: Planurile Alfa Romeo
PostPosted: 22 Jun 2020, 10:06 

Car: Stelvio 2.0 (949)
ALXege Quote:
Nu prea vad motive sa nu dai banii pe ea..
Motivul din cauza caruia nu as da banii pe un Renegade (sau alta masina din clasa lui (500X, Captur, Mokka, 2008 etc.)) este portbagajul. Am nevoie de mai mult spatiu.

Razvan29 Quote:
centurion Quote:
Va fi, conform a ceea ce au anuntat cu ceva timp in urma, un mini SUV. Concurent (de clasa mica) pentru Jeep Renegade, Fiat 500X, Renault Captur, Opel Mokka, Peugeot 2008, Toyota C-HR etc. Iar la un pret corect (nu prohibitiv) + design Alfa Romeo, ar trebui sa se vanda bine.
Daca se mai mentin planurile respective, nu uita ca au anulat linia aia strategica cu o gramada de modele. Poate speculez gresit, dar daca Tonale e amanat pentru 2022, masina fiind totusi intr-un stadiu avansat de bagat in productie, nu stiu care sunt sansele sa mai introduca in timp util un alt model, entry-ul asta de care pomenesti.
Inlocuitorul lui MiTo, ceea ce va fi 'entry':
https://www.autoexpress.co.uk/alfa-rome ... nd-audi-q2

Si va fi, pe langa motorizarile termice, si "full electric".

PostPosted: 24 Jun 2020, 07:39 

Tonaleee in haine de Opel/Vauxhall.
Peste așteptări. :clapping:

https://www.whatcar.com/news/2021-vauxh ... ate/n21595

PostPosted: 24 Jun 2020, 08:30 

Car: Valeria/Carla
Eu tot mai sper ca fuziunea asta sa nu aiba loc, sunt unii pe la PSA care nu vor 50/50 si poate asta ar fi un deal breaker pentru FCA. Oficial fuziunea merge inainte, dar zvonuri sunt. https://www.motor1.com/news/406391/psa- ... er-rumors/

PostPosted: 24 Jun 2020, 08:36 

foarte bine, sa fuzioneze cu ciudatii aia de la Reno, Luca de Meo ii asteapta :twisted: :twisted:

PostPosted: 24 Jun 2020, 08:57 

Car: 156 seconda serie
Cred totusi ca zic "sarut mainile" si pentru 50/50, la cat de in galeata sunt. Norocul lor ca mai au masinaria de printat bani "Jeep", ca in rest...
goldfinger Quote:

Oare intarzierea lui Tonale pentru 2022 sa fie fix din acest motiv, ca vor sa-l adapteze pe platforma astora?

Nu ca ar fi o problema, dar nu stiu cum isi vor mai marketa ei sasiul si dinamica sport, poate doar la categoria barcute.

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 24 Jun 2020, 09:14 

Car: Valeria/Carla
Mi-as dori o fuziune cu ceva japonez, sau in cel mai fericit caz o achizitie de catre Tesla.

In ce priveste dinamica sasiului nu mi-as face griji, o masina electrica are oricum o dinamica foarte buna, atat datorita centrului de greutate coborat (bateria in podea), cat si datorita libertatii mult mai mari in proiectarea arhitecturii suspensiei.

PostPosted: 24 Jun 2020, 10:47 

goldfinger Quote:

Tonale nu este in clasa lui Mokka (B SUV).

PostPosted: 24 Jun 2020, 11:50 

e in clasa "mijlocie" :lol: . E B+, sau C entry, spune-i cum vrei, aia e masina. :lol: :lol:

Mokka, T-roc etc.... Nici de B, nici de C :tongue:

PostPosted: 24 Jun 2020, 12:34 

Fara fuziunea cu PSA si eu cred ca FCA e in buda.

Valak: nu uita ca astea nu sunt sasiuri care sunt dezvoltate exclusiv pentru electric, tre sa acomodeze si motoare termice. Parerea mea e ca daca Tonale va folosi o platforma PSA-Opel, o sa fie totul ca in cazul V6-ului de pe 59: da e un v6, lucrat de Alfa oleaca, but is not the real shit. Condusul sportiv o sa fie ca mirositul de trandafiri cu masca de gaze (bine, cam toate rahaturile de pe piata la ora actuala asa sunt, dar asta e alta poveste). O sa fie nevoie de mult marketing si perseverenta sa convingi prostimea ca se conduce ca o Alfa. Si stim foarte bine cam ce poate Fiat la capitolul asta....din pacate.

Mno, eu sper sa vanda la prostime ca la balamuc sa isi permita sa faca din nou masini.

PostPosted: 24 Jun 2020, 13:30 

Ce treaba are Tonale cu PSA?
Tonale a fost prezentat, ca si prototip, la inceput de 2019 (daca nu ma inseala memoria). Posibila fuziune cu PSA a fost anuntata in decembrie 2019. Deci ce legatura este intre ceea ce Alfa Romeo face pe proiectul Tonale cu SUV-urile din gama PSA?

Este posibil ca Tonale sa fie ultimul Alfa Romeo 'pur sange'. Inlocuitorul lui MiTo ar putea folosi platforma comuna cu SUV -uri PSA. A nu se mai confunda Tonale cu inlocuitorul lui MiTo.

PostPosted: 24 Jun 2020, 13:39 

yux_mm Quote:
Si stim foarte bine cam ce poate Fiat la capitolul asta....din pacate.
Adevarat :lol: :lol: :lol:
centurion Quote:
Tonale a fost prezentat, ca si prototip, la inceput de 2019 (daca nu ma inseala memoria). Posibila fuziune cu PSA a fost anuntata in decembrie 2019. Deci ce legatura este intre ceea ce Alfa Romeo face pe proiectul Tonale cu SUV-urile din gama PSA?

Este posibil ca Tonale sa fie ultimul Alfa Romeo 'pur sange'. Inlocuitorul lui MiTo ar putea folosi platforma comuna cu SUV -uri PSA. A nu se mai confunda Tonale cu inlocuitorul lui MiTo.
E mai mult o presupunere, dar poate exista o legatura intre faptul ca Tonale a fost amanat pentru 2022 iar planturile FCA fac retooling pentru urmatoarele modele.
Ultimul model pursange a fost demult, cred ca 33-ul a fost ultimul cu serie de sasiu pe care scrie Alfa Romeo si nu Fiat.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 24 Jun 2020, 13:52 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Yux, si Giulia si Stelvio sunt 'masini' parerea mea, si totusi nu se vand. Cu un badge de Audi, o Giulia s-ar vinde inzecit in exact aceeasi configuratie. Daca te referi la V6-uri si V8-uri, din alea nu vor mai face multi producatori ptr ca nu mai exista o piata ptr asa ceva.

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:06 

Centurion, se poarta de-astea la Alfa-Fiat. 59-le pe platforma pe care este a aparut dintr-o intamplare. Succesoarea pentru 56 era planificata sa se faca pe o platforma modificata de Croma. Dar s-au trezit in curte cu o platforma complet conceputa si testata (mostenire a aliantei cu GM), initial pentru o succesoare pentru 66 si au zis, de ce nu?

Mno, nu m-ar mira sa abandoneze dezvoltarea unei platforme proprii, actualmente presupusa in plina dezvoltare, in favoarea unei platforme deja gata din grupul PSA. La urma urmei Macaronarul a tot taiat si a tot taiat si acum mumu bani. Asadar o astfel de decizie devine mai mult decat rationala.

Eu personal nu inteleg de ce nu au conceput platforma Giuliei sa se poata extinde in sus si in jos o clasa. Adica pentru ceva succesor pentru Giulietta, suv sau compacta, whatever, si pentru ceva in clasa mare, suv sau berlina, whatever. Ceva in genul platformei pe care o foloseste cu succes VW.
Pentru Mito au oricand platformele mici de Fiat, gen Panda si 500. Si aveai deja 4 clase acoperite, cu derivatele lor SUVshit. Deci minim 8 modele plus 4c daca se mai construieste. Ca sa nu mai vorbesc de inca 2 potentiale coupeuri si 2SWuri. Dar mno, cand lucrezi cu contabili la conducere semeni vant si culegi furtuna.

LE Dane, platforma de Giulia e foarte faina, e adevarat. Ca nu se vinde eu blamez departamentul de marketing existent dar i existent. Alfa si-a creat un renume mai mult cu coupeuri si participari in competitii. Vuri si motoare mari stiu ca nu se vor mai face. Cine mai face probabil va mai trage de ele inca o generatie pentru piete gen America, Australia unde inca se vand si exista cerere. Dar apoi revenim la ascutitori electrificate. Si inca onchestie, istoric vorbind Alfa nu a produs motoare mari. Cred ca cele mai mari is in jurul valorii de 3 litri, consecinta a politicilor de taxare din Italia, si majoritatea in 4 cilindri. Ca un exemplu, cred ca 4c ca rajnita moderna se incadreaza perfect in filosofia si istoricul marcii.
Eu la.asta ma refer: nu musai coupeuri, dar masini care sa fie placute la.condus.

Last edited by yux_mm on 24 Jun 2020, 14:15, edited 1 time in total.

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:08 

@ centurion. Chiar crezi ca italienii s-au apucat de treaba de atunci si lucreaza de zor la Tonale? A mai venit si Pandemia asta, au pierdut si schițele intre timp. :lol:

Pana si in cazul Giulia au declarat că au facut-o pe fugă asa, în x luni. nu Stiu de ce, dar mereu se schimbau planurile. :censored:

@yux: prea costisitoare platformă Giulia pentru segmentul mic. Ai avea, poate, volum, dar marja ioc. Nici asa nu merge.

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:11 

Razvan29 Quote:
yux_mm Quote:
Si stim foarte bine cam ce poate Fiat la capitolul asta....din pacate.
Adevarat :lol: :lol: :lol:
centurion Quote:

E mai mult o presupunere, dar poate exista o legatura intre faptul ca Tonale a fost amanat pentru 2022 iar planturile FCA fac retooling pentru urmatoarele modele.
Ultimul model pursange a fost demult, cred ca 33-ul a fost ultimul cu serie de sasiu pe care scrie Alfa Romeo si nu Fiat.
Ei spun 'late 2021':
https://www.autoexpress.co.uk/alfa-rome ... aunch-date

Fara Fiat nu cred ca se mai vorbea azi, la prezent, despre Alfa Romeo. Deci eu zic ca Fiat a fost un lucru bun. Se putea mai bine? Cu siguranta.

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:16 

goldfinger Quote:
@ centurion. Chiar crezi ca italienii s-au apucat de treaba de atunci si lucreaza de zor la Tonale? A mai venit si Pandemia asta, au pierdut si schițele intre timp. :lol:

Pana si in cazul Giulia au declarat că au facut-o pe fugă asa, în x luni. nu Stiu de ce, dar mereu se schimbau planurile. :censored:
Eu cred ca da. Este o masina noua, conceputa de la zero (asa inteleg eu), care necesita conceptie si testare multa. Plus, probabil, adaptarea din mers la electrificare, necesita munca suplimentara. Ca sa nu mai spun ca PHEV este ceva nou la Alfa Romeo.
Este doar o presupunere.....

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:20 

Articolul e totusi din 4 decembrie 2019 :)

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 24 Jun 2020, 14:25 

Cel recent este asta:
https://www.motorauthority.com/news/112 ... 0of%202021.

yux_mm Quote:
Dar mno, cand lucrezi cu contabili la conducere semeni vant si culegi furtuna.
Sunt si contabilii un rau necesar. : ))))

PostPosted: 24 Jun 2020, 15:43 

:lol: esti contabil...
Da man, dar in departamentul de contabilitate. Conform concluziei bancului: radem, glumim, dar nu parasim incinta.

La conducere e nevoie de vizionari... aoleu, ce-am facut Patratel? Stai sa vezi ca vine acum vreunul sa imi zica de pulifriciul ala de la Tesla...

PostPosted: 24 Jun 2020, 16:00 

centurion Quote:
goldfinger Quote:

Eu cred ca da. Este o masina noua, conceputa de la zero (asa inteleg eu), care necesita conceptie si testare multa. Plus, probabil, adaptarea din mers la electrificare, necesita munca suplimentara. Ca sa nu mai spun ca PHEV este ceva nou la Alfa Romeo.
Este doar o presupunere.....
Ehe, ce zici tu aici. Ai o parere foarte buna despre italieni, in general, sa inteleg.

Testare multa? La Alfa? Cand vreodată?
Păi clientii ce treaba au? Ia uite, ma, fite acum. :lol:

PostPosted: 24 Jun 2020, 16:22 

yux_mm Quote:
:lol: esti contabil...
Da man, dar in departamentul de contabilitate. Conform concluziei bancului: radem, glumim, dar nu parasim incinta.
Nu, nu sunt contabil. :D Chiar voiam sa precizez in mesajul anterior ca nu sunt contabil, dar am uitat.

PostPosted: 25 Jun 2020, 13:36 

Quote:
“The timetable of the merger with FCA is being strictly respected,” Tavares told PSA’s annual shareholders meeting.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 18 Oct 2020, 13:50 

Car: ARGiulietta
zveroboy78 Quote:
Doar ca sa subliniez de unde a inceput polemica: Alfa anunta noul plan pt 2021: renuntat la noul Gtv si 8C, in schimb vor doar 4 modele: Giulia + 3 (trei!) SUV/CUV/BUV
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... -8c-models

Asta cand unii incep sa se intrebe serios ce cauta SUV-urile in orase.

De aia ziceam ca s-au trezit la spartu targului.
Si nu vorbeam aiurea.
Pe langa taxele pe emisii, incep sa se se adauge taxe eco pe greutatea masinii (mult mai greu de trisat)

Tocmai s-a adoptat in FR, intr-o forma foarte edulcorata (limita initiala de 1400kg pt malus eco a fost impinsa la 1800kg, si nu se aplica la hibride; asta ca sa nu deranjeze prea mult industria auto...cine are idee de politica actuala in FR intelege perfect), dar pasul e deja facut.
https://www.connexionfrance.com/French- ... ctric-cars
Probabil in urmatorii ani legea va fi inasprita, asa cum se intampla cu taxa pt emisii, revizuita periodic.

Cred ca in Danemarca exista deja taxa eco pe greutatea masinii.

Deci cand SUV-urile incep sa apuna, astia de la Alfa dau de pamant cu imaginea de berlina/compacta sportiva si se apuca de proiectat SUV-uri. Smart move.

PostPosted: 03 Jan 2021, 00:53 

Cred ca era mai degraba de "automotive news" dar vizeaza totusi si Alfa Romeo.

Mai pe scurt, FCA anunta investitii in fabrica din Tychy, Polonia pentru productia de modele hibride si electrice pentru Jeep, Fiat si Alfa Romeo incepand cu mijlocul lui 2022.
Quote:
Its goal is to start mass production of the first of three new passenger car models for the group's brands in the second half of 2022. The preparations have already started.

The announced Jeep, Fiat and Alfa Romeo cars are technologically advanced models based on a new concept of mobility. They will be manufactured using the most advanced drive systems, including all-electric drive.
Intreg comunicatul AICI

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 07 Jan 2021, 00:47 

Revin cu o completare la postarea de mai sus, ar exista o confirmare neoficiala cum ca la plantul din Tychy se vor fabrica 3 modele complet noi, care nu sunt in prezent produse. Ar fi vorba de 3 crossovere, unul situat sub Jeep Renegade, un al doilea care va fi pozitionat sub Tonale (!!!) pentru AR, si ultimul care ar inlocui fostul Punto de la Fiat.

Plantul produce momentan Fiat 500 si Lancia Ypsilon.

AYRTON SENNA SEMPRE

Post new topic  Reply to topic  [ 1458 posts ]  Go to page Previous 147 48 49 50 5159 Next

All times are UTC+03:00