Eu mi-am luat recent un 147 1.9 150cp, ca prima masina. Am mai condus altele de cand am permis dar nimic constant, si in mare parte imprumutate.
Iti pot spune din experienta mea de incepator, cum mi se pare. Imi place mult masina si nu regret achizitia desi exista niste minusuri. Am citit mult inainte sa o cumpar si stiam care sunt problemele posibile, in mare.
Ca si costuri, am dat 2100 EUR pe ea in septembrie, cu 208k km si pana acum am mai bagat vreo 800 EUR in ea (mare parte a fost tinichigerie si revopsire, pentru ca avea niste pete de rugina cand am luat-o, iar una din ele era deasupra parbrizului). Deci practic am ajuns pe la 3k, si acum in primavara mai am de cheltuit niste bani, ca are niste probleme de electrica (plafoniera nu primeste curent, modulul de confort nu raspunde la telecomanda si unul dintre faruri palpaie/se stinge), trebuie facuta distributia curand (~1000 RON din ce am inteles) si trebuie sa ii iau cauciucuri de vara (~1200 RON), ca a venit doar cu cele de iarna. Daca e o investitie buna nu stiu ce sa zic, obiectiv poate ca nu e, poate am dat prea mult pe ea sau are prea multe defecte.
Subiectiv insa, cum ziceam, imi place mult masina. Imi place cum arata in primul rand, cand o las in parcare parca nu-mi vine sa plec
. Imi place si cum se conduce si cum se simte in curbe. Imi place mult interiorul, mai ales pentru o masina de varsta ei. Scaunele mi se pare ca sunt mai bune decat la multe masini mai noi. Imi place si cat de tare se infige de pe la 2900 de ture, cuplul ala mare si caii se simt bine, si nu imi pare rau ca am luat dieselul 1.9 150cp in loc de benzina 1.6 105cp ce cautam initial. Sunt si chestii care nu imi plac asa mult totusi. Vizibilitatea mie personal nu mi se pare grozava, si nu ma descurc bine la parcari laterale inca, parca nu vad destul, oglinzile fiind foarte mici. Dar e ok, sigur ma invat in timp. Consumu e cu dus si intors, in jur de 9 in bucuresti, chiar 10-11 cand e foarte aglomerat. Suspensia e destul de tare si se simte la gropi si la drumuri nasoale, am jante pe 16" si imi e ca daca imi iau de 17", desi arata bine, o sa resimt prea tare gropile si denivelarile si va trebui sa schimb mai des bratele, care sunt sensibile.
Sincer, daca e o masina care iti place, nu cred ca o sa regreti, cel putin nu la inceput, si poate nici dupa ceva vreme si bani bagati in intretinere
). Am incercat si MiTo. E mai mica, probabil mai fiabila, sta si ea bine pe sosea, dar in spate nu e prea confortabil totusi. Depinde acum si pentru ce o iei si ce iti place mai mult.