It is currently 15 Nov 2024, 06:12

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
PostPosted: 13 Dec 2020, 12:48 

Tudi, tre sa schimbi si amortizoarele ca sa fie treaba.
Personal as zice ca arcurile au un aport prea mic in toata ecuatia, pana la urma e o bucata de metal indoita. Nu sunt prea multe variabile in ecuatie pe care sa le ingineresti.
Amortizoarele fac treaba. Vezi si diferentele de pret: un set de arcuri te costa 200 de coco pe cand niste amortizoare 600...
Inteleg ca ai coborat masina dar ai pastrat amortizoarele originale. Drept urmare masina o sa aiba iz de comportament de masina vejnic incarcata, dar fara greutatea respectiva.
Ca sa citez o mare vorba, arcuri sporty fara amortizoare adecvate e ca pipi fara pârtz.

PostPosted: 14 Dec 2020, 00:08 

Car: Tractor Fiat
Draguta comparatie :lol:
Isi fac treaba si singure, pe langa aspect coboara centrul de greutate si e distribuita mai bine greutatea in curbe, dar nu intr-un mod placut.
Nu am avut bani cand mi-am luat arcurile si pentru amortizoare. E urmatorul lucru pe lista de dorinte, poate la primavara.
Vroiam o parere cum se comporta cu bilsteinurile(banuiesc ca b6).

PostPosted: 14 Dec 2020, 12:13 

Car: Stelvio 2.2 FIT
78RVN Quote:
Frumoasa foc masina. Am vazut-o sambata trecuta in trafic pe la Arcul de Triumf spre Baneasa. La un moment dat am vrut sa ii fac o poza, dar erai in lateralul meu cu o masina intre noi. O prinde bine setarea suspensiei. Sa ai drumuri bune cu ea.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Mersi la fel! Frumoasa si Giulia ta, cum se simtea tractiunea spate pe alunecusul ala? :o

Ex: Alfa Giulia 2.2 Super - 180 hp to 240 hp ( Squadra Tuning Rules )
Ex: Giulietta 2.0 JTDM Rosso Competizione - 200 hp ( First squadra car )
Ex: Alfa 159 SW Rosso Competizione 1.9 JTDM - 200+ hp
Ex: Alfa 159 SW Exclusive 1.9 JTDM - 150 de Ponei

PostPosted: 14 Dec 2020, 12:49 

tuditudose Quote:
Abia acum vad postul asta si sunt entuziasmat ca mai e cineva care a aruncat bani pe aceleasi prostii ca si mine :))..........
De unde sa incep? :D

M-as fi bucurat daca luai tu diffuser-ul si volanul inainte, dupa cum spuneam la inceput am luat masina asta cu gandul sa stau cuminte :)) Ma salvai de la ispite.

Suspensie:
Eu am luat acest kit https://shop.alfisti.net/Tuning-Styling ... :6112.html
In ultima perioada i-am zis de mai multe ori lui Florin(za mecanic) ca vreau sa trec la suspensia veche de "Logan", ca Bucurestiul nu e pt suspensii sport. Raspunsul lui "Nu mai sta la tara, muta-te" :lol: ( gluma ).
La trecerile peste linia de tramvai e jale, la gurile de canal e jale, la denivelarile alea de la diverse poduri e jale, pe banda 1 in statiile de autobuz e jale. Am ajuns sa ocolesc anumite drumuri, doar pt ca e drumul prost. Am facut trecerea la anvelopele de iarna ( tot pe 18 -> GoodYear UltraGrip ) si s-au mai imbunatatit lucrurile, e mai confortabila fata de cele de vara Pirelli Cinturato P7.
Atentie ca ma refer doar la gropi sau la diferente maricele de nivel, daca un drum are valuri pe ici colo e chiar ok :D
Dar "baba sufera la frumusete" asa ca ii dau inainte asa, plus ca in afara orasului lucrurile se imbunatatesc semnificativ si felul in care sta pe curbe si la viteze mari e priceless. Cateodata o mai accelerez prin ronduri sau iau curbe mai in scurt si prin oras si dupa am un zambet tamp pe fata -> am ~15k km cu ele.
Daca vrei sa vezi cum e, da-mi un semn si vedem cum facem un drum prin Bucuresti sa vezi exact cum se simte.

Discuri
Chiar nu stiu ce le-am facut, pt ca efectiv m-am trezit cu ele asa. Stiu ca nu trebuie sa dai cu apa pe ele pt ca sunt pa.
La aceeasi concluzie am ajuns si eu -> sa iau unele noi, asa ca am dat comanda de niste Brembo-uri de data asta, tot perforate, astept sa vina comanda ( poate mi le trimite pe alea de la tine :lol: )
Dupa ce o sa le schimb, o sa trimit totusi Zimmermanu-rile la facut sa-mi zica ce au avut macar :D si daca o sa le faca, sa le tin de back-up ( ca acuma mi-ar fi prins bine inca un set de discuri pe care sa le tin pe masina cat le-as fi reparat )

Geometrie
Si mie imi zice acelasi lucru Radu. Ca e de la suspensie.
Mai sus am primit niste recomandari, cred ca cea mai apropriata de succes ar fi cea de la alfetta, dar nu cred ca se baga cei de la TopWheels la asa ceva :(
Un lucru de mentionat aici ar fi faptul ca vara am jantele de 159, adica cele cu 8j, iar pt iarna le am pe cele de Giulietta - 7.5j. Asta inseamna ca cele de vara sunt iesite mai in exterior, ca si cum as avea distantiere.
La ochi mi se pare ca cele ale ei nu sunt chiar atat de cracante, deci ar mai fi si de aici ceva.

Soft
Ador ca are modulul DNA -> prin oras conduc mult in modul N, mai ales cand am si pasageri pt ca pe D e totul agresiv, de la acceleratie pana la frana. Rupe aderenta rau in a 1a, deci cu plecarile de pe loc mi-o fur. Ar mai fi mers niste NM, macar un 450 dar cutia asta e cam "cacacioasa".
Pe 159 am pus rulmenti mai mari, gasisem pe Ebay. Dar pt asta nu am gasit nimic :(

PostPosted: 15 Dec 2020, 08:38 

Car: Tractor Fiat
Eu frecventez dn1 destul de des, ma tot plimb intre brasov si bucuresti deci.. ar fi minunat, am de gand sa-mi iau oricum bilsteinuri, tot de pe alfisti probabil, dar as vrea sa vad cum se simt. Cu ocazia asta comparam si softurile :D

PostPosted: 15 Dec 2020, 13:32 

B6 sunt pentru arcuri stock sau pana la -30mm. Nu au cum sa se simta rau. Cel mult la fel ca cele stock, desi ma cam indoiesc...
Sunt ceva feedback-uri pe forum, desi pe alta platforma.

PostPosted: 11 Jan 2021, 12:23 

Anul 2020 s-a încheiat cu bine, am reușit sa ii pun discuri noi Brembo chiar după Crăciun și o mica peripeție cu autodoc.....mi-au trimis doar un disc de frână 😆 dar au fost firma serioasa și mi-au rambursat banii pe ambele discuri deoarece nu pot trimite doar un disc frână....
Me happy, they happy ca ma au client fidel.

Am trecut și printre un mâner rupt la ușă dreapta și navigația da semne de oboseala, mecanismul de ridicare a display-ului face figuri și se blochează la maxim sus și începe și o bălăngăne.
Deci pare ca schimbarea cu o navigație ATOTO o sa apară la un moment dat.
Partea trista e ca peste tot scrie ca nu este compatabil nimic cu Giulietta cu Navigație 2010-2013 și ma scoate din sărite acest lucru :(

Și o poza de la o plimbare pana la munte.

Attachments:
4945879D-8470-44A3-A89A-891C0302707D.jpeg
4945879D-8470-44A3-A89A-891C0302707D.jpeg [ 3.69 MiB | Viewed 548 times ]

Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00