Multumesc tuturor pentru aprecieri.
Din cate stiu io Power este unicat in Romania, este singurul 75 3.0 V6 24v existent. Nu s-a mai facut o astfel de transplantare. La origine a fost un motor 2.0 montat pe 75.
Cutia de viteze a ramas cel de 2.0, nicicum sa fie vreo cutie de 3.0 montata.
Este si mai bine, deoarece are rapoartele foarte bune:
Tr. I - 0-70km/h
Tr. II - 70-120km/h
Tr. III - 120-170km/h
celelalte doua nici nu mai conteaza
Trebuie urgent sa schimb rulmentul de la cardan, fiind imbatrinit, precum si cele doua tampoane fata de la cutie, pana nu raman fara cardan
Cutia e de tip transaxle, adica are un cardan ce face legatura dintre volanta motorului si cutia de viteze (cardanul se roteste la turatia motorului), cutia de viteze fiind montata in spatele masinii. Avantajul este ca are o distributie a greutatii fata-spate apropiata de ideal. Dezavantajul este ca schimbarea vitezelor se face mai lent din cauza inertiei cardanului, practic este ca si cum as avea un volant ce cantareste cat volantul motorului plus cardanul plus cuplajele => uzura mai rapida a ambreiajului. Alt dezavantaj este ca daca se rupe cuplajul e deranj mare
- necesita verificarea periodica a lor.
Deocamdata am descoperit o mica problema mecanica, ce face sa amane prezenta mea la intalnirea AlfaClub cu Power pe data viitoare. Sorry!
Intai sa v-arat in poze ceea ce v-as ruga sa imi spuneti daca gasiti asa ceva pe la dezmembrari:
- Oglinda stanga electrica, inclusiv capacelul triunghiular interior (oglinda mea stanga este mecanica, nu e electrica)
- Buson rezervor cu cheie (la orice drift pierd sute de mililitri de benzina
)
- panoul de langa cotiera, fara butoane - doar plasticul ma intereseaza, deoarece vreau sa scap de butonul din stanga, ce este nefolositor
- panoul din stanga volanului - un alt buton nefolositor de Dacie
- capacel manivela macara geam spate
- capacele praguri (toate 4 lipsesc)
- rezervor lichid spalare parbriz (este spart)
- piele schimbator viteze
Va mai arat doua poze sa vedeti cele doua evacuari independente, din inox 90% (acei 10% sunt galeriile originale din fonta) ce fac galagie mare
si cu motorul meu naked
A se observa starea excelenta a podelei!
Multumesc!