@Valak & yux_mm: thanks guys, ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa
Experientele noastre pozitive pot convinge si pe altii sa se alature brandului, chiar daca in prezent au o oarecare afinitate pentru alte branduri. Nu sunt lucrurile 100% roz la niciun brand.
La randul meu vin din randurile VAG (2 bucati), din care am mai pastrat doar o masina. Si pe care in urma experientelor pozitive de pana acum cu Giulia, cel mai probabil o voi inlocui in urmatorii 5 ani cu un Stelvio, cu toate ca tot mi-ar surade o Alfa Giulia Q4 Crosswagon, daca s-ar indura FCA-ul sa o produca. Sper doar sa imi permit. Deocamdata sa imi platesc ratele la Giulia.
Ba mai mult, din cele aprox. 40 de modele diferite pe care am avut ocazia sa le conduc in ultimii ani (incluzand si modele mai deosebite gen Porsche Panamera sau modele mai apropiate de Giulia gen BMW seria 3 / Mercedes CLA 2020), Alfa Giulia ocupa nr 1 pe baza criteriilor mele de selectie. Si eu sunt surprins, dar asa e.
@Goddzi & primbvaca: da, aspectele expuse de voi vor fi si cel mai greu de combatut.
E nevoie de timp si de actiuni gen "satisfacut sau banii inapoi"/garantii extinse mult peste competitie, pe modelul celor de la KIA care au reusit sa-si spele astfel pacatele. Bineinteles, cele 2 actiuni studiate cu o firma de avocatura, pentru a elimina speculantii.
Plus o finantare mai buna de la competitite (rate mai mici/luna) + o incercare de a deveni mai aspirationali pentru cerintele largului public (stiu, suna usor a prostitutie de brand, dar e nevoie intr-o doza potrivita).
Doar printr-o formula completa, vor putea cu adevarat schimba ceva. Si produsul grozav il au deja.
@Razvan29: iti inteleg punctul de vedere, este chiar valid. Dar este foarte greu sa ai resursele necesare sa lansezi pe fiecare segment cateva ceva competitiv in acelasi moment. Si sunt de acord cu tine ca nu au fost cei mai inspirati in alegerea segmentelor.
Ceea ce subliniam eu anterior, este ca au scos 2 produse noi. Grozave. Care chiar merita suportul celor care le-au condus sau care le detin. Daca vor reusi sa aiba succes cu ele, cu siguranta vor urma si alte lansari de succes.
Iar noi ne vom putea bucura pe termen lung de brandul Alfa. Chiar cred ca merita.