It is currently 15 Jan 2025, 12:33

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1159 160 161 162 163178 Next
Author Message
 Post subject: Re: Alfa Romeo Giulia
PostPosted: 22 Jul 2020, 15:44 

Car: eGolf
Ca să răspund referitor la treaba cu camera: nu am neapărat o problemă cu camera în sine, care face funcția și care transmite semnal video la display, ci faptul că ceilalți producători importanți oferă calitate mai bună la același preț (al mașinii), să nu mai zicem de camere 360 și alte tehnologii. Și, atunci, prin comparație, dacă AR vine cu o camera VGA din 2004, nu e normal să ne sesiszăm?

Și sper că nu vă legați acum de ce tehnologii/opțiuni avem sau nu nevoie pentru că nu despre asta e vorba. Producătorii au început să înglobeze o grămadă de tehnologie și pe seama ei să ofere o multitudine de pachete de opțiuni, indiferent ce parere am eu sau oricare alt coleg luat în parte de pe forum despre asta.

Nu spune nimeni că AR ar trebui să copieze 1 la 1 ce fac alții. Vrei să oferi și să te concentrezi pe plăcerea condusului? Perfect, fă fix treaba asta! Dar atunci coboară puțin prețul ca să nu se mai ia nimeni de tine când vii cu soluții depășite tehnologic sau moral.

PostPosted: 22 Jul 2020, 17:14 

Car: Valeria/Carla
Lasi sa se inteleaga ca placerea condusului se obtine usor si costa putin, prin urmare pretul masinii ar trebui sa fie mai mic, daca te concentrezi pe asa ceva. Nu sunt convins ca e asa, cardanul ala de carbon probabil costa cat vreo 6 - 7 kg de camere video.

PostPosted: 22 Jul 2020, 17:55 

Car: Giulia Veloce
"5 things I learned driving the 2020 Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio"
https://driving.ca/alfa-romeo/giulia/re ... adrifoglio

PostPosted: 22 Jul 2020, 19:09 

Puristii nu dau 2 lei pe gageturile electronice cum ar fi camere, departure lane, etc, etc.
Pe de alta parte e generatia noua si o parte dinncea veche dar comoda, pentru care conteaza aceste gageturi, dar nu dau 2 bani pe cardane de carbon, suspensii independente sau v6, v8...sa nu mai vorbesc v12.
Parerile vor fi mereu impartite si mereu vor exista nemultumiti, si de o parte si de alta.

Ca firma tre sa te decizi ce vrei, sa vinzi la cunoscatori sau sa faci profit. Iar in ultima perioada cam stim unde mergem cu totii....din pacate.

PostPosted: 23 Jul 2020, 09:49 

Valak Quote:
Lasi sa se inteleaga ca placerea condusului se obtine usor si costa putin, prin urmare pretul masinii ar trebui sa fie mai mic, daca te concentrezi pe asa ceva. Nu sunt convins ca e asa, cardanul ala de carbon probabil costa cat vreo 6 - 7 kg de camere video.
Nu asta am vrut sa las sa se inteleaga si nici nu vreau sa para ca hateresc aiurea marca si masina. La fel ca multi dintre voi detin doua modele ale marcii pentru ca imi plac, iar Giulia imi provoaca placere ori de cate ori o conduc si as alege-o oricand in dauna oricarui concurent direct. Dar asta nu ma poate imnpiedica sa nu privesc lucrurile obiectiv sau sa compar cu concurenta.

@yux: te rog arata-mi un brand auto salvat de puristi, chiar insist. Putin sunt puristii aia adevarati care chiar sustin financiar un brand sau care raman chititi pe un model mai vechi care cuprinde spiritul marcii, restul sunt doar niste voci care stiu numai sa se planga si care nu sunt in stare sa accepte directia in care se indreapta lucrurile chit ca ei doresc sau nu.

Cand BMW a inceput sa scoata suvuri pe banda rulanda, nu s-au trantit puristii cu fundul de pamant? Dar cand au scos seria 1 cu tractiune fata? Dar cand au trecut de la V8 aspirat pe M3 la L6 turbo?

Au scazut cumva vanzarile?

Sau cand a scos Porsche primul suv? Oare nu a salvat firma de la faliment? Oare nu are Porsche record de cvanzari in fiecare an aproape? Ce au facut puristii aia cand au vazut ca ies 911 4x4 pe banda rulanta?

Si exemplele pot continua.

Ideea e ca pana la puristi, tu ca marca trebuie sa te concentrezi pe volum ca sa poti, mai apoi, sa faci ceva si pentru fanii adevarati. Dar AR nu mi se pare ca e in postura sa se abata prea mult de la ideea de volum pentru ca nu prea mai are decat o sansa sau doua si apoi mi-e teama ca se va intampla ceva nu foarte dragut cu ea.

PostPosted: 23 Jul 2020, 10:22 

daca va intrebati de ce masinile MY2020 nu mai sunt atat de "galagioase". ... :roll:

https://www.motorauthority.com/news/112 ... 20cockpit.

PostPosted: 23 Jul 2020, 12:26 

Car: Stelvio 2.0 (949)
m3ph0 Quote:

Sau cand a scos Porsche primul suv? Oare nu a salvat firma de la faliment? Oare nu are Porsche record de cvanzari in fiecare an aproape?

Si exemplele pot continua.
Off-topic:
In acelasi context, Urus pentru Lamborghini. Citisem de curand ca Urus reprezinta aproape 65% dintre vanzarile Lamborghini din 2019. Iar in 2 ani au vandut peste 20.000 bucati.

Din pacate Stelvio nu a reprezentat aceeasi gura de aer pentru Alfa Romeo.

PostPosted: 23 Jul 2020, 12:51 

@m3ph0 Daca vrei sa spui ca Alfa trebuia sa vina cu un model care sa faca volume, in loc sa vina cu o platforma atat de performanta, atunci da, inteleg ce spui. Pentru mine marci cu un procent ceva mai mare de puristi sunt Alfa Romeo, Saab si Subaru si ai perfecta dreptate, cu puristii nu faci bani. Il ascultam acum ceva vreme pe Ron Dennis povestind ce calamitate financiara a fost pentru el productia McLaren F1, care a fost apreciata la un superlativ absolut de toata lumea, dar care din punct de vedere financiar aproape l-a ruinat. Ideea e ca din cand in cand trebuie sa mai faci si masini din care sa pierzi (desi se pare ca mai nou cam toti vand in pierdere, fac bani doar din piese), ca sa castigi capital de imagine care sa iti permita sa faci volume cu masini de pe urma carora sa castigi. Sigur, momentan toata industria auto e in cadere libera, chiar nu e momentul sa vii cu masini de pe urma carora sa pierzi, dar nu e ca si cum 159 a facut cine stie ce vanzari, trebuia inceput de undeva.

PostPosted: 23 Jul 2020, 13:52 

Parerea mea e ca nu trebuie data responsabilitatea pe puristi.
Ceea ce vinde masinile ( ca si orice altceva) in momentul asta, e marketingul. Cum pozitionezi, promovezi, sustii o marca. Nu vreau sa spun nimic de Saab sau Subaru, dar la Alfa marketingul si gandirea comerciala din spatele performantelor tehnice ale Giuliei/Stelvio (altfel remarcabile, nimic de zis) au fost jenante, si cel care a dat-o in balarii a fost onor domn Marchionne, daca ma intelegi. Cred ca ar putea fi un caz de predat in scoli, cum iti subminezi eforturile tehnice si financiare, cu o strategie de kko.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 23 Jul 2020, 14:16 

Fara Sergiu nu ar fi existat platforma Giorgio, poate ar fi existat platforma cu tractiune fata care era aproape gata si la care s-a renuntat sau poate Alfa ar fi urmat Lancia. A fost ambitia lui si a stat in puterea lui sa-i puna pe aia de la Ferrari sa se ocupe de realizarea ei. Tot el a decis si intrarea in F1. Cu greu imi pot imagina un exercitiu de marketing cu un impact mai mare. Stiu ca acum feeling-ul e "da' ce ne trebuia noua asa ceva, de ce nu a facut si el una normala, la 20k de Euro, pentru tot omu' ", numai ca desi o astfel de masina probabil ar fi atras ceva mai multe vanzari in prima faza, inca un model mediocru ar fi insemnat si condamnarea la moarte a marcii. Ca se pare ca oricum nu mai exista un viitor e altceva, dar cel putin omul a incercat, cu riscul de provoca pierderi mari financiare. Poti sa dai vina pe el ca reteaua de dealeri e in halul in care e, ca vanzatorii nu stiu ce vand, ca nu exista servicii financiare potrivite, ca incalzire flobala, ca Tesla, ca SARS-CoV-2, orice, dar indiferent ce s-ar spune ramane faptul ca dupa foarte mult timp Alfa Romeo are un produs cu adevarat competitiv.

PostPosted: 23 Jul 2020, 14:19 

Car: 156 seconda serie
lucianm Quote:
Parerea mea e ca nu trebuie data responsabilitatea pe puristi.
Ceea ce vinde masinile ( ca si orice altceva) in momentul asta, e marketingul. Cum pozitionezi, promovezi, sustii o marca. Nu vreau sa spun nimic de Saab sau Subaru, dar la Alfa marketingul si gandirea comerciala din spatele performantelor tehnice ale Giuliei/Stelvio (altfel remarcabile, nimic de zis) au fost jenante, si cel care a dat-o in balarii a fost onor domn Marchionne, daca ma intelegi. Cred ca ar putea fi un caz de predat in scoli, cum iti subminezi eforturile tehnice si financiare, cu o strategie de kko.
Da, adevarat. Zici ca dpdv al marketingului au o criza de identitate. Ba pedigree sportiv, ba brand de lux, ba experiente culinare, etc.

Exemple mai jos:

Alfa Romeo / RMC Summer Emotions

Alfa Romeo / Strade Stellate / La Cucina Italiana

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 23 Jul 2020, 14:29 

Car: 156 seconda serie
Valak Quote:
Tot el a decis si intrarea in F1. Cu greu imi pot imagina un exercitiu de marketing cu un impact mai mare.
Intrarea in F1 practic i-a fost intinsa la tava si nu a putut sa spuna nu. Si-a pus numele pe o platforma deja existenta, atata tot. In 2 ani cand vor iesi din F1 va veni altcineva. Mai bine ramaneau sponsori pe Ferrari sincer, ca nu stiu ce mesaj transmite despre AR care este codasa clasament. Cel putin pentru omul de rand, care vede brandul si asociaza imediat cu masinile de strada.
Valak Quote:
Stiu ca acum feeling-ul e "da' ce ne trebuia noua asa ceva, de ce nu a facut si el una normala, la 20k de Euro, pentru tot omu' ", numai ca desi o astfel de masina probabil ar fi atras ceva mai multe vanzari in prima faza, inca un model mediocru ar fi insemnat si condamnarea la moarte a marcii.
Cred ca nu sunt singurul care aproape ca se roaga la asa ceva; totusi cu know-how-ul lor si pedigree-ul in spate puteau scoate ceva cu adevarat competitiv in segmentul asta. Cum au facut si cu 156 de ex., doar adaptat vremurilor noastre.
Pacat ca ei vor sa se bata direct cu greii, asa din prima.

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 23 Jul 2020, 14:31 

Au facut si ei ce au putut. Sergiu a incercat sa curete organizatia de lichele care se obisnuisera sa-si ascunda incompetenta in spatele scuzei "nu ne ajuta produsul", dar n-avea cum sa fie usor.

Alfa Romeo Takes Over Bimmerfest
https://www.youtube.com/watch?v=jTNoyukC-7g

Attachments:
Bimmerfest.jpg
Bimmerfest.jpg [ 62.23 KiB | Viewed 1598 times ]

PostPosted: 23 Jul 2020, 15:58 

Car: Giulia Veloce
Valak Quote:
Au facut si ei ce au putut. Sergiu a incercat sa curete organizatia de lichele care se obisnuisera sa-si ascunda incompetenta in spatele scuzei "nu ne ajuta produsul", dar n-avea cum sa fie usor.

Alfa Romeo Takes Over Bimmerfest
https://www.youtube.com/watch?v=jTNoyukC-7g
O super idee cu sponsorizarea Bimmerfest! ( ~generate trial)

Lipsesc cateva verigi pentru a genera volume si corectarea perceptiei brandului Alfa necesita timp pentru cei mai putini cunoscatori (adica multimea).
Se bat intr-o piata in care produsele sunt cautate pentru imagine mai mult decat orice altceva. Si e si punctul lor slab.

Pozitionarea de pret la paritate/peste market leader a fost o greseala dpmdv, indiferent daca a fost facuta la presiunea investitorilor sau nu.
Personal gasesc tactica Nissan a fi mult mai inspirata cu pozitionarea de la lansare a GTR R35 vs 911.

Puteau pastra si pozitionarea de pret la nivel premium, dar au uitat sa aduca un beneficiu vs competitie: o finantare mai avantajoasa, micsorand rata lunara la nivelul unei clase inferioare, dar pentru o perioada mai lunga.
Facilitati financiare + testarea propriu-zisa (marele atu) => posibil + de volume

In esenta, consider Giulia a fi o masina excelenta pentru cei care prioritizeaza placerea condusului si sunt mai indulgenti vis-a-vis de gadget-uri. Dupa 5 luni de cand o am, nu resimt lipsa vreunui gadget. Astept doar sa o conduc din nou.

PostPosted: 23 Jul 2020, 16:44 

Valak, las-o mai moale cu odele la adresa lu marchionne (sper sa simta cum il mananca viermii in mormant). Singurii care ar putea pune botul la asta sunt cei care habar nu au ca din 2003 a fost CEO-ul fiat (apoi FCA), si cred ca marchionne a aparut brusc, din neant, pe un cal alb. Nu vreau sa crezi ca te iau peste picior sau ceva, dar e vorba de "sindromul Stockholm" aici. Altfel nu pot sa inteleg.

Sa recapitulam: a omorat Lancia si Chrysler, a lasat Alfa in moarte clinica din 2008 si a zorit crearea unei platforme care s-a dovedit prea putin testata, confirmand in ochii publicului imaginea de calitate proasta, probabil ca ar fi omorat si Dodge daca nu era Kuniskis, a distrus imaginea Maserati, ducand-o extrem de mult downmarket cu masinile poverty-spec cu care a inundat piata Americana si i-a lasat cu buza in soare dupa spin-off-ul Ferrari, cu un contract de garantie pagubos, a taiat legaturile cu cele trei case celebre de design, aducand tot felul de designeri dubiosi pentru Centro Stile, care nu au avut de cine sa fie coordonati. Am vrut sa ma gandesc si la un lucru pozitiv pe care l-a facut, dar daca e sa ne uitam in context, la restul jucatorilor din industrie, pur si simplu nu exista un asemenea lucru.

PostPosted: 24 Jul 2020, 01:10 

M3ph0, n-am zis ca puristii salveaza o marca. Ci tocmai, vanzarile la puristi nu aduc profit. Vezi Morgan, Caterham, nu cred ca fac niste profituri uriase. Nu cred ca sunt nici pe faliment ca nu ar mai exista. Dar de asemenea nu fac nici volume. La asta ma refeream: ori vinzi putin si o arzi purist cu marjele de profit care sunt, ori faci volume pentru profit ca marii giganti, sa hranesti hoardele de CEO, upper management, midle...etc, cu bonusurile alea de 6 zerouri.

Si sa ma leg de preturi, exceptand finantarea, dar chiar si aia, nu e chiar asa de rea, preturile nu mi se par mai mari ca la concurenta. Adica vorbesc de Giulia, caci suvurile nu sunt in meniul meu.
Leasing Giulia de 200cp se invarte pe la 300-330lire pe luna. C-clas e pe acolo dar cu basina aia de 1.6 si ceva gen 180cp. Daca vrei un 2.0 treci binisor de 350 chiar spre 380lire. Bine, cred ca are si 200+cp. Giulia de 280cp e cam pe acolo pe unde e si Mercul.
Evident acum sunt piete si piete si strategiile pot sa difere.

Legat de Macaronar...cred ca Toshy o puncteaza foarte bine de fiecare data.

PostPosted: 24 Jul 2020, 09:10 

toshy Quote:
Valak, las-o mai moale cu odele la adresa lu marchionne (sper sa simta cum il mananca viermii in mormant). Singurii care ar putea pune botul la asta sunt cei care habar nu au ca din 2003 a fost CEO-ul fiat (apoi FCA), si cred ca marchionne a aparut brusc, din neant, pe un cal alb. Nu vreau sa crezi ca te iau peste picior sau ceva, dar e vorba de "sindromul Stockholm" aici. Altfel nu pot sa inteleg.

Sa recapitulam: a omorat Lancia si Chrysler, a lasat Alfa in moarte clinica din 2008 si a zorit crearea unei platforme care s-a dovedit prea putin testata, confirmand in ochii publicului imaginea de calitate proasta, probabil ca ar fi omorat si Dodge daca nu era Kuniskis, a distrus imaginea Maserati, ducand-o extrem de mult downmarket cu masinile poverty-spec cu care a inundat piata Americana si i-a lasat cu buza in soare dupa spin-off-ul Ferrari, cu un contract de garantie pagubos, a taiat legaturile cu cele trei case celebre de design, aducand tot felul de designeri dubiosi pentru Centro Stile, care nu au avut de cine sa fie coordonati. Am vrut sa ma gandesc si la un lucru pozitiv pe care l-a facut, dar daca e sa ne uitam in context, la restul jucatorilor din industrie, pur si simplu nu exista un asemenea lucru.
:goodpost:
Sa nu uitam ca a lasat Alfa si Fiat in mare criza de modele in gama, nu e posibil sa nu ai un inlocuitor pt Giulietta (si MiTo) in momentul asta, iar gama Fiat e o tristete.
Mai ales ca avea exemplul negativ al perioadei de pana la Giulia.
Poate doar Jeep-ul sa confirme un pic lucrul acela pozitiv.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 24 Jul 2020, 09:53 

toshy Quote:

De acord! Managementul si viziunea au fost in mare parte defectuoase/paguboase.

PostPosted: 24 Jul 2020, 12:30 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Care viziune? :lol:

PostPosted: 24 Jul 2020, 13:04 

Personal nu mi-a placut de Marchionne din momentul in care am citit cateva declaratii de-ale lui despre faptul ca nu baga bani in vehicule electrice, ca daca doreste poate comercializa in doar cateva luni un vehicul electric si chiar 'indruma' clientii sa nu cumpere Fiat 500 EV pentru ca pierde bani pentru fiecare vehicul produs.
Dar, cu toate astea, nu stiu daca putem spune ca a fost un management defectuos sub conducerea lui. A reusit cu Chrysler ceea ce Daimler nu reusit: alianta care dureaza si functioneaza. A fortat GM sa plateasca lui Fiat o suma mare de bani (2 miliarde USD ???). Ferrari s-a desprins de FCA devenind marca independenta. A salvat Fiat de la faliment, dand lovitura cu 500. A reintrodus Fiat si Alfa Romeo in USA. etc. Sunt si minusuri, evident, incepand cu Lancia si continuand cu cele care au fost deja scrise mai sus.

Conducerea unei aliante la nivel mondial nu este pentru oricine. Cum am scris mai sus, am simtit antipatie pentru Marchionne. Consider insa ca balanta inclina in dreptul reusitelor pentru el. Daca ar fi fost esecurile predominante sau deciziile paguboase, atunci FCA era falimentar.

PostPosted: 24 Jul 2020, 13:20 

Fiat 500 in USA e considerata reusita? :scratch:

Ultima data cand m-am uitat pe cifrele de vanzari a trebuit sa sortez crescator baza de date pentru a-l vedea pe 500, altfel nicio sansa.
1700 unitati Fiat 500 in 2019 - https://www.theverge.com/2020/3/5/21166 ... -show-2020

L.E. https://carsalesbase.com/us-fiat/

PostPosted: 24 Jul 2020, 14:24 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
yux_mm Quote:
Si sa ma leg de preturi, exceptand finantarea, dar chiar si aia, nu e chiar asa de rea, preturile nu mi se par mai mari ca la concurenta. Adica vorbesc de Giulia, caci suvurile nu sunt in meniul meu.
Leasing Giulia de 200cp se invarte pe la 300-330lire pe luna. C-clas e pe acolo dar cu basina aia de 1.6 si ceva gen 180cp. Daca vrei un 2.0 treci binisor de 350 chiar spre 380lire. Bine, cred ca are si 200+cp. Giulia de 280cp e cam pe acolo pe unde e si Mercul.
Aici te combat Yux, ca am studiat ceva problema. Chiar mi-am dat un update azi sa vad daca cumva Guvidu' n-a modificat politica de preturi.
La leasingul official (Leasys care e sursa de finantare ptr Alfa Romeo UK), cea mai ieftina Giulia diesel de 190 cai e un whooping 469 lire pe luna.
https://www.leasys.com/uk/english/offer ... 6&perRow=2
Lasand la o parte leasingul official, si daca te uiti la car hire and purchase ptr flote si tot Giulia e mai scumpa decat Merc-ul. La aia de am eu leasingul, Mercul de 2.0 pe motorina e 298 pounds pe luna, in vreme ce cea mai ieftina Giulie (2.0turbo 200cai) e 374 lire pe luna. La cam acelasi pret (putin mai ieftin:) e disponibil C-ul 2.0 si 255 cai AMG line cu foarte multe chestii pe el.
https://www.gogreenleasing.co.uk/result ... ase_type=2
Asta lasand la o parte si diferenta la avansul initial.

PostPosted: 24 Jul 2020, 15:22 

Eu m-am uitat strict benzina si motoare peste 2 litri, si strict clasa medie, G vs C. Nu am cerut si oferte, ci doar vizualizat preturile pe site-uri. Oricum, stiu ca am mai vb despre asta si nu parea prea buna oferta la G.

PostPosted: 24 Jul 2020, 15:44 

goldfinger Quote:
Fiat 500 in USA e considerata reusita? :scratch:

Ultima data cand m-am uitat pe cifrele de vanzari a trebuit sa sortez crescator baza de date pentru a-l vedea pe 500, altfel nicio sansa.
1700 unitati Fiat 500 in 2019 - https://www.theverge.com/2020/3/5/21166 ... -show-2020

L.E. https://carsalesbase.com/us-fiat/
Au vandut in SUA vreo 190.000 bucati de 500 (fara derivatele L, X etc.) in 9 ani (2011 --> 2019). O fi succes, o fi esec? Nu stiu ce asteptari avea Fiat dupa 27 de ani de lipsa de pe piata SUA. Anul trecut au vandut 3267 bucati de 500 (fara X, L etc.). E rau daca Fiat se compara cu Chevrolet Spark (locul 1, in jur de 30.000 bucati) sau e bine daca Fiat se uita pe clasament si vede ca sunt pe locul 4. Depinde cum sunt privite lucrurile. (Toate informatiile sunt din site-ul carsalesbase.com.) Consider ca 500 si Panda au scos Fiat din rahat.

Mai bine vedem padurea si nu copacii. Eu punctasem in postul anterior niste reusite globale/generale ale lui Marchionne asa cum le consider eu ca sunt. Un exemplu punctual nu este reprezentativ in contextul asta.

PostPosted: 24 Jul 2020, 16:07 

Eu sunt curios Mini cat a vandut in aceeasi perioda si apoi putem judeca daca a fost succes sau nu.

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1159 160 161 162 163178 Next

All times are UTC+03:00