Si uite ca efectele circuitului incep sa se vada
Am fost in concediu in Grecia, unde m-a lasat planetara dreapta, "racordul" interior... A inceput sa bata destul de urat prin Bulgaria, noaptea, prin niste sate uitate de lume... Am mers cu 30kmh vreo 3 ore pana in Sofia, unde cu ajutorul unui prieten am ajuns la Ventura Garage, un garaj de pasionati alfa. Fiind sambata aveam zero sanse sa gasesc alta planetara noua pt qtronic pe stock si trebuia sa intru in Grecia pana la miezul noptii altfel ne expirau testele Covid si nu ne mai primeau... Dupa o inspectie pe elevator nu parea nimic rupt pe acolo asa ca a dat o tura in forta cu ea printr-o parcare tipul de acolo si a zis ca a auzit altele care bateau mai rau si ca imi recomanda sa merg cu ea asa data fiind situatia. Sincer, daca ajungeam in Grecia eram multumit
Culmea, dupa asta s-a atenuat mult din zgomot, cred ca a fost o problema de vaselina care nu mai ajungea unde trebuia pe acolo. Asa ca am plecat si mi-am facut concediul asa, cu maxim 120kmh si a fost in regula.
Acasa, am desfacut-o, am constatat ca pierduse mare parte din vaselina, probabil ca daca ii puneam alta vaselina mai ducea. Din pacate, 550E pe una noua, dupa concediu nu mi-am permis sa dau asa ca am luat un sh careia i-am schimbat vaselina la ambele racorduri. Cu ocazia asta am schimbat si oring-ul de la diferential care curgea si care se gaseste doar pe original. Multumita lui Tzzivii care mi-a spus codul am reusit sa dau comanda si sa am piesa intr-o saptamana desi initial termenul de livrare era mai mare. Practic aveam planetara, asteptam dupa Oring. Acum am montat-o, e totul in regula.
Mersul pe circuit a scos si ultima urma de vaselina din powerflexurile reglabile de la bratele superioare si scartaie de ma scoate din minti. Inainte le gresam periodic cu un spray dar acum nu mai merge asa, va trebui sa desfac bratele si sa ung serios iar bucsile. Ma gandesc sa fac o chestie pe care am vazut-o pe la altii pe afara si care m-a amuzat atunci dar acum regret ca nu am facut-o, sa gauresc bratele si sa le atasez niste nipluri/valve prin care sa pot sa bag cu pompa vaselina atunci cand e nevoie.
De asemenea as vrea sa ii schimb si amortizoarele, as incerca sa fac asta cand desfac bratele sa mai scutesc din munca. Nu stiu inca ce amortizoare voi lua, sunt deschis la sugestii, dar bugetul e limitat, as vrea sa nu depasesc cu mult 1000lei. Arcurile le voi folosi pe cele existente, Eibach care au jumatate de an de cand le-am luat.