It is currently 04 Mar 2025, 19:35

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 18 Mar 2020, 23:59 

Car: Alfa Romeo GT jtd
alfetta Quote:
nu stiu ce sa spun , dar va pot spune ca in ultimii 10 ani am tot cerut "cash on board" , pt echipaj si diverse cheltuieli, in jur de 25K la doua luni , si toti $ au venit noi -nouti taiati din aceeasi foaie. la euro mai rar se intampla asta , sa am bani noi de fiecare data .
off topic: acum cativa ani...rest primit...

Attachments:
2.jpg
2.jpg [ 2.65 MiB | Viewed 2054 times ]
dollar.jpg
dollar.jpg [ 3.12 MiB | Viewed 2054 times ]

ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit

PostPosted: 19 Mar 2020, 03:33 

Car: 2016 4C Spider
Enhanced quarantine is taking place right now, I can't go out.
Checkpoints everywhere, good thing I and my housemate have enough supply for a month. I am worried about my brother since he is a healthcare worker. I can't wait for this pandemic to be over.

PostPosted: 19 Mar 2020, 12:23 

Car: Giulia Q
long time parking :)

Attachments:
BB3ACF34-E735-4596-B011-4F1FC7AFD7E0.jpeg
BB3ACF34-E735-4596-B011-4F1FC7AFD7E0.jpeg [ 803.61 KiB | Viewed 1976 times ]

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 19 Mar 2020, 17:02 

Car: No Alfa :(
update la situatia creditelor.

Cica azi sunt intalniri intre reprezentati ai guvernului si mai multe banci. Se lucreaza la un proiect de lege pentru amanarea tuturor creditelor ipotecare pana la sfarsitului anului.

Adica, fix ce au facut Ungurii ieri.

Ex: 05.2020 - 06.2021 - 2013 Alfa MiTo 1.3mJTD 85CP - Nero Etna
Ex: 09.2019 - 11.2019 - 2015 Renault Clio Estate 1.5 dCi 90CP - Alba
Ex: 03.2016 - 09.2019 - 2011 Alfa Romeo Giulietta 1.4MAir 170CP - Rosso Competizione
Ex: 10.2012 - 04.2016 - 2006 Alfa Romeo GT 1.9mJTD 150CP - Grigio Lipari
Ex: 11.2009 - 05.2013 - 2002 Fiat Stilo Coupe 1.8Mpi 133CP - Rosso Tiziano

PostPosted: 19 Mar 2020, 21:44 

Car: Alfa Romeo 147
Nu suna rau...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 20 Mar 2020, 10:03 

Ma afecteaza si emotional. Eram obisnuit sa interactionez cu oamenii. Nu era sfarsit de saptamana sa nu am casa plina de prieteni. Acum ma cert cu mama sa nu iasa din casa iar fi-miu m-a intrebat ieri " ce boala mai e si asta, de nu pot sa-mi iau parintii in brate?"

PostPosted: 20 Mar 2020, 11:59 

Printre multe altele, dar strict legat de aspectul medical, mai rau decat sa fii infestat cu corona virus, e sa ai orice alta problema de sanatate si sa ajungi la spital.
Probabil ca te ajuta o fractura, o leziune, in rest orice puseu de tensiune, durere de cap, ameteala, junghi, etc., in aceste momente se trateaza cu "stai acasa, scapa cine si cum poate".
Luni dimineata asa a fost tratat un amic, dupa ce tot wk-end-ul s-a simtit rau, dupa ce a incercat chiar el sa creada ca nu e ceva grav, iar marti a fost gasit cazut, atac cerebral. Ieri dimineata a incheiat socotelile...
Eu zic sa fim sanatosi, chiar si virusati, izolati, saraci, dar SANATOSI SA FIM!

PostPosted: 21 Mar 2020, 00:11 

Car: Vespa
Of doamne :(
Groaznic, ce vremuri

PostPosted: 21 Mar 2020, 18:35 

Car: 147 1.6 120CP
După cum unii dintre voi știți, eu lucrez în media. Prin natura meseriei, sunt conectat multe ore pe zi la tot soiul de fluxuri de informații, oficiale și neoficiale, multe conversații cu medici și oameni din administrație. Cu permisiunea voastră, las aici un scurt ghid despre cum să procesam informațiile și despre cum să ne menținem sănătatea mentală în perioada asta. S-o luăm pe puncte:

1. No panic! Oricât am fi de tari, sentimentul de nesiguranță și teama de necunoscut ne afectează pe toți. In primul rând, încercați să le explicați celorlalți că nu sunt motive de panică. În alertă, dar nu panicat! Foarte important: Deși sună paradoxal în perioada asta, (Ex. traficul site-ului la care prestez s-a triplat), limitați consumul de știri. Recomandarea experților este de maxim 3 ori pe zi.

2. Informație verificată. Mai mult ca oricând, atenție cum și de unde va luați informațiile. Căutați doar surse oficiale. Informațiile din surse neoficiale trebuie citite cu o sprânceană ridicată. Nu vreți sa știți ce în redacțiile serioase în perioada asta. Nu, nu s-au întors delfinii în Cagliari și nici lebedele în Veneția.

3. Încercați, pe cât posibil, să protejați categoriile de risc (bătrâni, bolnavi cu afecțiuni cronice). Dacă aveți în bloc, cartier, bătrâni care nu se pot deplasa la cumpărături, mergeți voi și pentru ei. E un gest care salvează vieți, pe de o parte, și care va ajută și pe voi psihic, pe cealaltă parte. (să nu ne mințim, orice gest de genul ăsta e și pentru glorie personală și e ok să fie așa).

4. Acceptare. Procesati informația urmatoare: sunt muuuult mai multe cazuri de infectare decât o arată cifrele oficiale, din două motive simple: se testează puțin, rata mare de asimptomatici. Încet, încet, autoritățile "împing" această informație, însă, evident n-o pot spune clar și răspicat. Ar fi o idioțenie. Streinu Cercel și Iohannis au spus-o, voalat, dar au spus-o. În acest moment contează mai puțin câți au luat virusul ci mai ales cine l-a luat. Medicii au o imagine foarte clară despre preferințele lui SARS-CoV-2. (da, așa îl cheamă pe virus. COVID-19 e boala provocată). E greu de spus dacă vom ajunge în situația Italiei, însă trebuie să vă pregătiți mental și pentru acest scenariu. Dacă ne pregătim din timp și fiecare dintre noi ne vom proteja rudele, nu vom ajunge acolo.

5. Măștile de bumbac sau orice alt material textil sunt o prostie, pentru că permit trecerea virusului, lucru confirmat de WHO și, într-un final, și de MS. Însă cel mai grav aspect este liniștea mentală pe care o astfel de mască i-o dă purtătorului. Aceștia se vor spăla mai puțin pe mâini, nu vor mai dezinfecta suprafețele și nu vor mai menține distanța socială. În ultimele zile, sunt o groază de reclame plătite pe FB la măștile din textil.

6. Pregătiți-vă mental pentru scenariul în care restricțiile de circulație vor fi înnasprite, pe modelul Italia sau Spania. Majoritatea oamenilor din administrație cu care am discutat au pus problema așa: nu e vorba de dacă, ci de când. Deși sunt mici probleme pe lanțul de aprovizionare, magazinele NU vor fi închise. Deși logica îmi spune că forța e singura soluție de a ține oamenii în case (vezi grătarele încinse azi la Băneasa), pierderea unor libertăți ne deranjează pe mulți. Dezbateti, gândiți, discutați între voi.

După părerea mea, subliniez ca e o părere personală, cam astea-s aspectele importante la momentul actual. Sfaturile alea cu Netflix&chill, faceți curățenie în șosete și vaaaaai, să ne descoperim familia și bla, bla... sunt bune, dar puerile.

Ce o fi mâine, mai vedem.
Stay safe and love your Alfas!

Sent from Narnia

PostPosted: 21 Mar 2020, 19:57 

Bun postul man. Total de acord.

In plus: restrictiile de circulatie tre sa nu duca la panica. Nu suntem prizonieri in propriile case. In Franta se iese din casa pe baza de adeverinta pe proprie raspundere pe care ti-o completezi singur cu destinatia si data pe care o prezinti patrulei de militie, armata, etc cu care te intalnesti. Ideea e rezonabila, oamenii in general vor fi rezonabili ca tre sa ajungi la munca, sau farmacie, sau supermarcbe. Ideea e de responsabilizare a individului.

Informatia e pe surse, cum s-ar zice. Am un amic in Paris care se vaita ca nu are imprimanta acasa si tre sa o scrie de mana de fiecare data. Da, da, se accepta si asa.

Deci, zero panica, vorba colegului. Sau cum zice inglejul: keep calm and carry on. Sau cum zicea Ada Milea: vor veni vremuri mai bune.

PostPosted: 21 Mar 2020, 21:05 

Dupa cum unii dintre voi stiti, lucrez intr-o nisa a vastului domeniu medical.
GabiNS Quote:
5. Măștile de bumbac sau orice alt material textil sunt o prostie, pentru că permit trecerea virusului, lucru confirmat de WHO și, într-un final, și de MS. Însă cel mai grav aspect este liniștea mentală pe care o astfel de mască i-o dă purtătorului. Aceștia se vor spăla mai puțin pe mâini, nu vor mai dezinfecta suprafețele și nu vor mai menține distanța socială. În ultimele zile, sunt o groază de reclame plătite pe FB la măștile din textil.
Ca sa ne intelegem: absolut orice fel de masca, chiar si o simpla carpa, protejeaza intr-o anumita masura. Cat protejeaza? Imposibil de spus, scenariile sunt diferite, iar mecanismele de transmitere sunt mult mai complexe si mai putin intelese decat se crede. Important este ca absolut orice bariera care filtreaza particulele reduce procentual riscul. Cand se vorbeste despre subiectul asta, toata lumea crede ca virusii traiesc in aer liber, dar realitatea este ca aproape niciodata nu se gasesc in stare "pura", atomizati. Aproape tot timpul se vor gasi in suspensie in diverse secretii. Daca o bucata de panza este in stare sa opreasca o parte din aceste picaturi, atunci ofera un anumit procent de protectie.

DAR, problema este intr-adevar faptul ca cei care poarta diverse masti se considera mai protejati si isi vor asuma riscuri pe care altfel nu si le-ar asuma (aici intra si faptul ca nu vor mai considera igiena stricta atat de importanta). De asta OMS recomanda ca populatia larga sa nu foloseasca nici un fel de masca cat timp nu au simptome de boala. Discutia este mult mai complicata de atat, dar concluzi asta e, iar pentru majoritatea populatiei este o recomandare care trebuie luata in seama.

PostPosted: 21 Mar 2020, 21:44 

@yux_mm Da, corect. Restricțiile suplimentare nu înseamnă că ești prizonier. Foarte bine punctat. Sursa de spaimă asta e, mai ales dacă nu ai cazuri în proximitate. Sunt mulți care gândesc: "Eu n-am văzut, nu mi s-a întâmplat, deci nu există pericolul".

@toshy Mulțumesc pentru completarea absolut on point. Am investigat puțin și eu și mi-am prins urechile în dimensiuni de microparticule și materiale. Într-adevăr, subiectul măștilor e mult mai complicat: timp de utilizare, ce facem cu ele, cum le manevrăm efectiv, cum unii fac incubator de microbi la gură, etc. Orice părere avizată, cum e intervenția ta, e bine venită.

Sent from Narnia

PostPosted: 21 Mar 2020, 21:45 

Car: Giulia Q
daca china era o tara democrata, nu aveam problemele actuale ,lipsa de video informatie reala din china ne-a facut sa nu luam in serios virusul asta. in februarie 2020 , un chinez plecat de acasa spre serviciu , trecea prin cel putin trei filtre de politie sau armata , pana ajungea la destinatie ; dronele se luau de tine sau te informau , voluntarii deserveau populatia prin cartiere ... etc . pacat .

ps : inmultiti cu minim 10 toate statisticile din china , legate de virusul asta , si poate sunteti aproape de realitate.

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 21 Mar 2020, 21:57 

Daca in China era democratie aveau morti mai multi ca in Italia. Tocmai ca nu stau la discutii i-a salvat. Aia nu se roaga de oameni sa stea in case si pe idioti sa ii doara in pwle facand petreceri si gratare in parc. Probabil ar fi ajuns si la gloante daca lumea nu se baga la cutie.

PostPosted: 21 Mar 2020, 22:43 

Attachment:
1DE3911D-B768-441E-9355-93B772ED98F7.png
1DE3911D-B768-441E-9355-93B772ED98F7.png [ 418.06 KiB | Viewed 1640 times ]

PostPosted: 22 Mar 2020, 01:41 

mugurel Quote:
Daca in China era democratie aveau morti mai multi ca in Italia. Tocmai ca nu stau la discutii i-a salvat. Aia nu se roaga de oameni sa stea in case si pe idioti sa ii doara in pwle facand petreceri si gratare in parc. Probabil ar fi ajuns si la gloante daca lumea nu se baga la cutie.
Asa cred si eu, totusi e vorba e o populație insemnata iar nr celor infectați e decent.

PostPosted: 22 Mar 2020, 07:48 

Car: Stelvio
La capitolul transport pe mare e cam asa:
-Prin Europa sunt refuzate nave care din vin din anumite zone. Personal am auzit de ceva car carrier si altii de mai carau ceva utilaje. Vazusem ca deja Vw a sistat productia pe undeva prin niste fabrici.
-Prin USA au ridicat N pretentii ca sa ajungi in port. Tot pe aceasi idee. Din ce porturi ai venit, oamenii de la bord daca au fost prin zone cu virus in ultimele 14 zile etc. De coborat undeva exclus.
-Prin Brazilia pe aici la mine presedintele a dat restrictie deja la echipaje si schimburi de echipaj. Pana si brazilienii lor sunt blocati la bord..in propria tara nu pot sa coboare si sa urce altii de-ai lor. In schimb vrea ca toate navele sa opereze in regim normal. Deci au cerere de motorina, benzina etc la greu.
-Petrolierele mari din companie nu le vad sa stea. Baga China, USA si alte porturi la greu. Contact cat mai putin cu echipajul spre deloc.
-Pasagerele sunt blocate si e jale mare acolo. Baga oamenii munca total diferita de ce erau obisnuiti..unele sunt ancorate, altele goale..echipaje trimise acasa/locuri de munca evaporate.

Pe partea de schimburi de echipaj e blocaj de minim o luna anuntat de toate companiile. Poate chiar mai mult. Personal am terminat contractul, dar stau si astept..habar n-am cat. Cum m-a afectat asta pe mine - Pro: Asta imi ofera o super relaxare financiara si o vacanta ulterioara mai lunga. Contra: am anulat nunta. Aia e! Poate la anul.

Parerea mea e ca se stia ce vine. Wuhanu a fost blocat de mult timp..cand in Europa nu prea era nimic. A fost alarma data de chinezi. Au fost naivi europenii, s-au crezut ce nu sunt. Astia ai nostri visau anticipate si ne batea virusu la granita. In Brazilia au blocat un oras fara caz de coronavirus. Intra doar mancare si ce produse mai au nevoie. Populatia nu intra si nu iese. Se invart toti pe acolo la munca si acasa. Ai nostri in schimb ne recomanda chestii si vin cu postari pe facebook. Vela aseara se balbaia mai rau ca Viorica cu hartiile in fata in plina criza. Personal cred ca la final o sa ne mascareasca si o sa ne rada in fata China. La noi urmeaza colaps si o sa scape cine poate. In 2-3 luni abia o sa fie varful de cazuri si abia dupa sa-si revina ceva. Pe facebook tot vad cunostiinte care deja vand masini, terenuri.

In rest..deja stiti de spalat pe maini si altele..protejati-va familia cat mai mult ca aia e tot ce conteaza la final! Cat se poate stati in casa si selectia naturala o sa-si faca usor usor treaba (ca unii chiar si-o cauta).

PostPosted: 22 Mar 2020, 11:14 

Car: Vauxhall Frontera
GabiNS Quote:

2. Informație verificată. Mai mult ca oricând, atenție cum și de unde va luați informațiile. Căutați doar surse oficiale. Informațiile din surse neoficiale trebuie citite cu o sprânceană ridicată. Nu vreți sa știți ce în redacțiile serioase în perioada asta. Nu, nu s-au întors delfinii în Cagliari și nici lebedele în Veneția.

............

4. Acceptare. Procesati informația urmatoare: sunt muuuult mai multe cazuri de infectare decât o arată cifrele oficiale, din două motive simple: se testează puțin, rata mare de asimptomatici. Încet, încet, autoritățile "împing" această informație, însă, evident n-o pot spune clar și răspicat. Ar fi o idioțenie. Streinu Cercel și Iohannis au spus-o, voalat, dar au spus-o.

Sent from Narnia
Mi se pare mie, sau te contrazici cu adevarat ? Informatiile oficiale sunt de cele mai multe ori cenzurate sau ascunse. Asa s-a intamplat si cu "Anul Nou" in Köln, asa se intampla si acum cu acest virus. Ca sa nu intre lumea in panica, adevaratele evenimente nu se comunica de catre "sursele oficiale". Si da, lebedele s-au intors in Venetia. Nu e fake news si realitate.
mugurel Quote:
Foarte bine punctat, Mugurel.

Alfa 159 SW 2,4 JTDm 210 PS - neagra
Alfa 146 1,7 16v Boxer 129 ps[/b]
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie :cry:
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps

PostPosted: 22 Mar 2020, 13:59 

Legat de informatia din surse oficiale, am gasit acest articol pe Aradon :

Prefecţii din România au primit de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu un document prin care sunt anunţaţi că nu au voie să comunice informaţii despre pacienţii confirmaţi cu coronavirus.

începând cu data de 21.03.2020, nu veţi mai comunica niciun fel de informaţii referitoare la:

– numărul de teste COVID-19 efectuate

– numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate

– starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19”, se arată în document.

În cazul în care totuşi sunt întrebaţi ceva, prefecţii trebuie să precizeze că toate informaţiile sunt transmise doar de Grupul de Comunicare Strategică.

Singurele informații care vor putea fi transmise la nivel local sunt:

– măsurile pentru împiedicarea răspândirii și combaterii COVID-19

– identificarea și amenajarea unor noi locuri de carantină, fără a preciza locația acestora;

– primirea de material și echipament de protecție

– măsuri de ordine publică

Reamintim că începând de joi seara, harta cu informații live despre numărul cazurilor de coronavirus nu mai afișează și numărul cazurilor confirmate din fiecare județ.
Image

PostPosted: 22 Mar 2020, 21:05 

Pai e de o saptamana asta cu anunturile ... Au limitat la o data pe zi ca sa nu mai creeze panica. De aia au interzis, ca sa nu mai apara “surse”
Oricum, de cand cu virusul asta m-am saturat sa primesc zilnic de la diversi “informatii oficiale” inainte ca ele sa fie oficiale, documente secrete, kkt la tava etc
Frate, vreau sa aflu doar cand se anunta oficial de un reprezentant al statului, ma doare in cwr ca afla tata mare din surse cu juma de ora mai devreme. Cu ce ma incalzeste ? Doar asa sa fim zvonaci raspandaci si sa ne dam importanti facand mai mult rau decat bine.
Banuiesc ca toti primiti pe mail whatsapp FB etc chestii de astea

PostPosted: 22 Mar 2020, 21:26 

Car: Alfa Romeo GT jtd
Am ajuns la munca fara mari probleme....Doar una mica..Contractul meu era in Germania si cei de la Tarom nu vroiau sa ma lase fara el.Noroc ca au adus un tip de la Politia Germana cu care am discutat i-am aratat documentele si a sunat la colegii lui din De.Acestia au sunat la vapor si totul a fost ok.In Hamburg am fost intrebat daca locuiesc in Germania.Le-am spus ca sunt marinar si am trecut fara probleme.
Cei de la vapor sunt speriati ca cel pe care l-am schimbat(neamt) are coronavirusAu sunat la autoritatile sanitare si dupa simptome pare o simpla raceala.Eu cred ca se prefacea sa plece mai repede acasa...nu prea ii place munca...

Acum,avionul a fost plin.In ciuda anunturilor repetate de a pastra distanta,romanii nostri nici gand.Si la urcare si la coborare se inbulzeau de parca ii fugarea cineva...poate virusul :lol: .
Nu mai spun ca locul meu era ocupat de un "taranoi" care nu ii venea sa creada ca l-am sculat de pe scaun...merg de ceva ani cu avionul dar ca el nu am vazut.....inainte de decolare era pe video call si stewardesa ii spune sa inchida telefonul,inchide apelul,lasa masuta si se uita pe facebook...A trebuit sa vina iar stewardesa.Tot drumul a tusit fara sa isi acopere gura.Lipsa de bun simt...Asta se intampla si cu cei ce nu stau in carantina sau izolare...

ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit

PostPosted: 22 Mar 2020, 21:56 

mugurel Quote:
Pai e de o saptamana asta cu anunturile ...
Probabil. Eu vad data de 21.03.2020 :blink: :blink:

PostPosted: 22 Mar 2020, 23:27 

Car: No Alfa :(
Sa fii sanatos si bine ca ai ajuns. Sper ca atunci cand iti termini tura asta, sa te intorci intr-o Romanie revenita la normal.

Multa bafta!

Ex: 05.2020 - 06.2021 - 2013 Alfa MiTo 1.3mJTD 85CP - Nero Etna
Ex: 09.2019 - 11.2019 - 2015 Renault Clio Estate 1.5 dCi 90CP - Alba
Ex: 03.2016 - 09.2019 - 2011 Alfa Romeo Giulietta 1.4MAir 170CP - Rosso Competizione
Ex: 10.2012 - 04.2016 - 2006 Alfa Romeo GT 1.9mJTD 150CP - Grigio Lipari
Ex: 11.2009 - 05.2013 - 2002 Fiat Stilo Coupe 1.8Mpi 133CP - Rosso Tiziano

PostPosted: 23 Mar 2020, 09:41 

mugurel Quote:
Pai e de o saptamana asta cu anunturile ... Au limitat la o data pe zi ca sa nu mai creeze panica. De aia au interzis, ca sa nu mai apara “surse”
Oricum, de cand cu virusul asta m-am saturat sa primesc zilnic de la diversi “informatii oficiale” inainte ca ele sa fie oficiale, documente secrete, kkt la tava etc
Frate, vreau sa aflu doar cand se anunta oficial de un reprezentant al statului, ma doare in cwr ca afla tata mare din surse cu juma de ora mai devreme. Cu ce ma incalzeste ? Doar asa sa fim zvonaci raspandaci si sa ne dam importanti facand mai mult rau decat bine.
Banuiesc ca toti primiti pe mail whatsapp FB etc chestii de astea
partea proasta e ca eu nici in reprezentantii statului nu prea mai am incredere...

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 23 Mar 2020, 11:19 

Quote:
Mi se pare mie, sau te contrazici cu adevarat ? Informatiile oficiale sunt de cele mai multe ori cenzurate sau ascunse. Asa s-a intamplat si cu "Anul Nou" in Köln, asa se intampla si acum cu acest virus. Ca sa nu intre lumea in panica, adevaratele evenimente nu se comunica de catre "sursele oficiale". Si da, lebedele s-au intors in Venetia. Nu e fake news si realitate.
Da si nu. Ai sesizat bine contradictia. S-o explic: recomandarea cu informatii doar din surse oficiale e pentru ca majoritatea oamenilor nu stiu cand sa se opreasca atunci cand citesc "pe surse" si intra intr-un fel de spirala. A zis bine mugur cu "zvonacii si raspandacii". Daca o informatie neoficiala a fost confirmata ulterior (s-a intamplat de multe ori in ultima luna) exista tendinta sa credem orice informatie neoficiala vine dupa. In cazul asta, evident ca autoritatile comunica limitat. Oamenii inteligenti (asa cum sunt pe acest forum) deja si-au dat seama ca numarul ala de cazuri comunicat oficial, nu e cel real. Insa, pe hartie, ala e numarul de cazuri, fix cate teste sunt pozitive. Mai simplu: nu ne ascund nimic, pentru ca nu stiu nici ei. Nu pot comunica estimari, pentru ca ar induce panica (Streinu Cercel a comis-o de vreo 2 ori). Eu am pus accent pe pregatirea mentala si pe starea de alerta in care trebuie sa fie fiecare, stiind toate aceste lucruri.

Ordinul catre prefecti a fost confirmat oficial, cu urmatoarea explicatie data la solicitarea jurnalistilor:

"Totodată, raportarea distribuirii pe județe a cazurilor confirmate cu noul coronavirus(COVID-19) nu indică prezența persoanelor respective în comunități, așa cum induce o astfel de raportare, întrucât această raportare se realizează în funcție de adresa de domiciliu. Potrivit protocolului medical, persoanele confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus sunt internate în spitalele special destinate unor astfel de cazuri pozitive, într-un regim strict de izolare (ex: o persoană din Suceava este internată în Iași). De asemenea, și în privința unei raportări care ar indica situația internărilor în funcție de unitățile spitalicești, am constatat riscul de a genera confuzie pentru comunitățile respective și de a induce o percepție distorsionată față de situația de fapt. Este motivul pentru care încercăm să prevenim stigmatizarea și orice situație care, la nivel local, ar genera comportamente sociale nejustificate."

Cheers!

Post new topic  Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 Next

All times are UTC+03:00