dan.c. Quote:
Ca tot m-a starnit un coleg pe un grup de fb si am facut un calcul al costurilor de pana acum cu Brera, am sa pun lista mai jos, poate foloseste cuiva care se gandeste la o Brera pe viitor.
De mentionat ca am fost super norocos pana acum, fara defecte majore si chestii ascunse.
5600€ achizitia in Germania.
1000€ drumuri dupa ea, hotel, înmatriculare etc
700€ reparatie imediata, am luat-o lovită in usa stânga (usa si oglinda schimbate, tinichigerie si vopsitorie)
Aprox 1000€ prima revizie la Onita(schimbat toate lichidele, distributie, anulare swirl si egr, resoftare + drum, hotel si mancare)
Cam 600€ 2 brate inferioare TRW si bucsele poly aferente + bucse poly brate superioare
350lei geometria fatza, cu reglaj la noile bucse de la bratele superioare
200€ rulment fatza stânga cu manopera
Aprox 600€ discuri Brembo fatza-spate, plăcute Ate ceramice fatza-spate, conducte frâna metalice, Kituri reparatie 4 etrieri, 2L lichid frana Motul RBF660.
Aprox 500€ nimicuri: yatour BT, roata rezerva, pedalier aluminiu, carlig remorcare, un arc spate, logo cu buton portbagaj, stergatoare Valeo Silencio XTRM
200€ folie legală pe toate geamurile si trapa
150€ ultima revizie cu ulei la motor si cutie.
Jantele si etrierii revopsiti nu le mai pun ca am făcut eu toată treaba, 2 seturi de cauciucuri sh si jante sh nu le mai pun.
Multă manopera scutita pt ca am făcut eu mare parte din treaba.
O am de 1 an jumate si am făcut aprox 15k km. Sunt in jurul a 10.000€ cost, probabil ca nu o mai vând in veci dacă ma uit la preturile de 3-4000€ pe piata noastră.
La asta se adauga 450E/an impozit, rca si rovinieta.
Uite de asta ma bucur ca nu tin evidenta costurilor, cred ca as fi facut stop cardiac de mult. Prefer sa merg pe "hai ca nu e asa mult" si "lasa ma ca nu e capat de tara" si "eh altele sunt mai scumpe", si sa continui sa-mi iubesc masina. Daca mi-as aduce aminte cat a costat o planetara as lua-o razna, dar norocul meu ca n-am memorie buna