Salut forum!
De aproape o saptamana, am devenit fericitul utilizator al unei Giulia Veloce.
Probabil ca in 5 ani voi deveni si posesorul ei, dupa ce voi achita constiincios toate ratele de leasing
Sunt multe de spus, dar voi incepe cu concluzia: este de departe cea mai misto masina pe care am condus-o vreodata!!
Multumiri domnilor Cosmin Ghiran si Andrei Ciulacu pentru cea mai placuta experienta de cumparare de pana acum. Cu toate ca aveam si varianta unei achizitii din afara mai putin istovitoare dpdv financiar, factorul uman coroborat cu garantia extinsa la 5+2 ani m-au determinat sa cumpar din RO.
Multe multumiri si colegilor de forum pe care i-am abordat in privat, m-au ajutat enorm sfaturile si experientele voastre in luarea deciziei finale catre Alfa.
Am mai avut o tentativa acum mai bine de 10 ani cu brandul Alfa, moment in care imi doream mult un GT.
Dar lipsa de experienta in cautare/analiza, respectiv multiple povesti infricosatoare referitor la fiabilitate (m-a marcat povestea unui GT al carui portiera s-a desprins in momentul in care proprietarul deschidea usa doamnei), m-a determinat sa aleg alte variante.
Nu mai tin minte contextul in care a ajuns Giulia pe lista mea scurta, dar cel mai probabil ca am fost fascinat de design-ul ei. Si ulterior, s-a incadrat perfect in cerintele must have: 4wd+4usi+directie misto+no suv.
Cateva cuvinte si despre configuratie:
Model Veloce, benzina, 280CP, Q4, culoare neagra, geamuri fumurii, pachet navigation, etriere de culoare rosie, jante 19 brunate, pachet clima, pachet performance, pachet driver assistance plus, pachet convenience, pachet sound hi-fi si DAB.
Vroiam neaparat cateva optiuni - culoare inchisa, pachet performance, interior rosu - iar norocul mi-a suras, gasind varianta pe stoc. Poate singurele optiuni pe care nu le am si mi le-as fi dorit ar fi plafonul negru, farurile adaptive si pachetul de piele de bord/partea superioara a usilor.
Nu am apucat sa o conduc cu jantele de vara de 19’, prin urmare impresiile de pana acum sunt in echiparea de iarna: jante 18 MSW 82 + Michelin PA5. Mi-as fi dorit ca jantele sa fie negre, dar am luat ce am gasit pe stoc.
In aproximativ 200 km facuti pana acum si 100% sub 3k ture in regim de rodaj (ce va continua probabil pana la 1500km), m-au impresionat destul de multe aspecte:
- Directia este fantastica, usoara, dar foarte precisa si fara demultiplicari care te forteaza la corectii in plin viraj
- Suspensia este sublima in formatul actual cu jante de 18, exact de ceea ce voi avea nevoie in turele ocazionale de ~10h de condus/zi
- Design-ul interior/exterior te fac sa te simti special
- Cutia este foarte ok, personal o gasesc mai buna decat DSG6
- DNA – nu am experientat vreodata o masina al carei optiuni dinamice sa fie atat de diferite si atat de bine definite pentru fiecare setare in parte
- Lipsa touch screen-ului – sistemul este foarte intuitiv si usor de folosit, fara sa te distraga de la condus
- Franele – poate parea surprinzator, dar m-am acomodat foarte rapid cu ele. Franeaza foarte puternic si sunt destul de predictibile. Fata de varianta MY2018 pe care am condus-o in test drive acum un an, pe MY2019 e posibil sa le mai fi ajustat (sau e un mix intre placebo si anvelope mai bune)
- Garda la sol – este mai mult decat suficienta (‘nough said)
Printre punctele mai putin placute ar fi:
- Raza enorma de bracaj. Mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc. Toate manevrele care imi ieseau dintr-o bucata, acum necesita o manevra in plus
- Rezolutia display-ului – foarte slaba, cu un efect ciudat si cristalizat…
- Rezolutia camerei de marche arriere… no comment – daca are cineva vreo recomandare de retrofit, probabil ca ar fi prima modificare pe lista
- Pozitia in scaun – nu reusesc sa imi gasesc suportul necesar la nivelul femurului. In turele de circuit cu varianta Giulia QV (cu scaune speciale), mi-am gasit pozitia perfecta imediat. Si parca stateam si mai jos.
Cu toate acestea, punctele negative pur si simplu nu conteaza in imaginea de ansamblu.
Giulia Veloce e o masina pe care abia astept sa o conduc din nou... si din nou...si din nou
Cateva poze in fuga… astept sa gasesc timpul necesar si locul potrivit pentru unele mai calitative
https://i.postimg.cc/dtXhWvpF/IMG-2567.jpg
https://i.postimg.cc/SKbJhdmt/IMG-2571.jpg
https://i.postimg.cc/VkCdppPC/IMG-2544.jpg
https://i.postimg.cc/zX3LS3dp/IMG-2543.jpg