Robert156 Quote:
Salut! caut sa cumpar o Giulietta, benzina, ca ani 2011-2014 cât mai echipată, ce va fi folosita in proportie f mare prin traficul din Bucuresti.
Stiu ca sunt 2 variante de 1.4, de 120 cai si respectiv 170 cai (exceptand varianta QV- nu dispun de atatia bani ).
Dacă aveți amabilitatea, puteti să-mi spuneți care sunt diferentele în exploatarea celor 2 motoare (cele legate de performanta sunt destul de clare, exprimate in cifre de producător), ma gandesc ca cel de 170 cai e predispus la mai multe probleme, ce ar trebui verificate la o astfel de masina, la ce sa fii atent. Plus alte defectiuni la care sunt predispuse aceste masini independent de motorizare (partea electrica, etc.).
Ar mai fi interesant de stiut diferentele intre nivelurile de echipare si detalii de genul, nu stiu daca s-a dezbatut chestia asta pe undeva, dar aici ar fi in topic.
Piața din Romania are f putine exemplare la vanzare pe benzina, le cam numeri pe degetele de la o mana și m-aș cam orienta spre ceva de afara, dar îmi e cam frica de cele din Italia, am fost de mai multe ori in acea tara si am văzut ca la capitolul intretinere masini stau destul de prost (cel putin in partea de sud a tarii), ceva sfaturi legate si de aceste aspecte ar fi binevenite.
PS: am citit aproape tot topicul în cautare de „sfaturi de achiziție” si majoritate postarilor sunt despre consum...
, nu ma intereseaza acest aspect, va fi masina de oras si va face kilometrii putini, pt concedii si drumuri foarte lungi am alta masina.
Merci!
Salut, diferentele de performata devin oarecum vizibile in afara orasului la viteze de autostrada, in Bucuresti nu vei simti lipsa celor 50 de CP.
Referitor la echipare exista doua diferente importante, pe varaianta de 170 cp au fost montate si transmisii automate (TCT), iar pe varianta de 120 CP au fost montate instaltii de LPG sau GPL, instalatii din fabrica.
Daca nu te intereseaza consumul si vrei confort, atunci cauta una de 170 cp, cu TCT, nivel de echipare sport (vezi Giulietta mea din semnatura).
Referitor la tara de unde provine, din experientra proprie iti pot spune ca cel mai important este cum a fost intretinuta masina din punct de vedere tehnic, pentru ca problemele estetice se rezolva usor prin revopsire.
Referitor la vicii de fabricatie, atata timp cat se respecta idicatiile date de prducator, aceastea nu prea exista.
Spor la cumparaturi!