Am montat pompa ABS pe care o aveam in plus , deocamdata se comporta bine , acum o sa vad in timp daca este in stare buna , cum era de asteptat martori din bord (ABS si frana mana) au disparut si vitezometrul si kilometrajul au revenit si ele la normal.
Cand am schimbat pompa ,am desfacut conductele care intra in ea cu cheile de 13 si 11 , eu am bagat proasoape de hartie cand am vazut ca incepe sa curga lichid de frana , probabil varianta mai ok era sa se goleasca lichidul din borcan si in caz de tot mai curgea ,probabil scos din lichid pe la un niplu de la etrier.
Dupa ce am desfacut cu cheia de 13 cele 2 suruburi laterale care tin pompa de suport ,am tras de ea si am vazut ca era tot țeapana , m-am uitat pe langa ea si nedescoperind care este buba ,am dat jos tot suportul care tine pompa ABS. (3 suruburi fata ,2 piulite pe lateral in dreapta (toate cu cheia de 13) , doua piulite cu cheia de 10 sub suport plus inca un surub in partea de jos in spatele pompei)
Abia dupa ce am dat suportul jos am vazut mai bine ca cele 2 suruburi laterale care tin pompa sunt tocite pe doua parti ,si trebuie pozitionate cu ajutorul unei chei de 15 sa fie partea tocita pe marginea santului suportului unde intra pompa , la mine erau rasucite suruburile si din cauza asta nu puteam scoate pompa , acuma stiu cum sta treaba si daca exista o data viitoare stiu cum sa o scot doar pompa.
In principiu este usor de demontat montat ,nu trebuie conostinte prea serioase , doar ca la montare trebuie atentie marita cand se baga conductele la loc , este posibil sa nu intre din prima , oricum nu fortati cu cheia din prima , prima data trebuie apropiate cat mai mult cu mana , la cheie se apeleaza doar cand se strang , nu prea tare ca nu le trabuie mult sa cedeze .
Pentru aerisire am folosit cheia de 11 pe spate si 8 pe fata , pe fata este bine ca se pot vira maxim rotile pe rand si este sufucient loc intre roata si aripa sa se bage mana , sa se curete , sa se scoata dopul de cauciuc si sa se desfaca (se poate da si cu solutie gen wd40) , pe spate trebuie scoase rotile , rampa nu stiu cat de buna este , la elevator este mai ok ca se lasa rotile ceva mai in jos si ar fi loc pentru aerisire.
Vad cum se comporta franele zilele urmatoare , daca nu imi plac mai fac o aerisire , cea de azi am facut-o singur , daca trebuie sa scot aerul din nou din instalatie mai apelez la cineva ,pe viitor ma bate gandul sa cumpar o jucarie de genul :
https://www.sculemag.ro/dispozitiv-de-a ... m-hs-a998a pe care am vazut-o si in clipul :
https://www.youtube.com/watch?v=NUhOpYKmnYc , in practica nu stiu cat de buna o fi .