It is currently 12 Jan 2025, 13:52

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1139 140 141 142 143178 Next
Author Message
 Post subject: Re: Alfa Romeo Giulia
PostPosted: 28 Jun 2019, 12:48 

Car: eGolf
Jull Quote:
Daca aveam un banut pentru fiecare problema pe care am avut-o cu Land Rover (atat cu masina, cat si cu cele 2 reprezentante), cumparam un QV, nu Veloce. Totusi fiabilitatea proasta a LR (care poate fi documentata usor online), nu "frange inimile" niciunui editor auto si nici nu pare sa traga dramatic in jos vanzarile.

TLDR mi se pare ca nu se aplica aceleasi standarde. Asteptarile de la AR par sa fie in zona perfectiunii electrice si mecanice, ceea ce este complet nerezonabil.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Sunt total de acord. Am cunostinte cu LR si MB care au avut probleme foarte mari la masini de peste 100k, probleme care nu ar fi trebuit sa apara si, da, "fiabilitatea" modelelor din gama JLR este cunoscuta peste tot si totusi mai nimeni dintre jurnalistii auto nu pare sa ii penalizeze pentru asta. Iar in ceea ce priveste MB eu am auzit tot mai des de probleme. La BMW mai putin, iar eu unul nu am avut nicio problema in cei 4 ani cat m-am folosit de masina si care acum are 7 ani vechime.

Altfel trebuie sa recunoastem ca Giulia si Stelvio au fost in mare parte bine primite de catre jurnalistii auto si au iesit foarte bine in mai toate testele sau comparativele.

PostPosted: 28 Jun 2019, 13:06 

Car: Valeria/Carla
goldfinger Quote:

si atunci cei care au avut probleme sunt doar exceptii (frane, faruri/stopuri cu apa/aburite etc etc )? Sau au fost ei mai ipohondrii / "lache" ? :scratch:

de ce mi-as lua masina noua sa fac naveta la service, indiferenr de brand ? Iau una SH (ca tot se devalorizeaza "big style"), o duc la un "Tziv" sa o mestereasca si un an/doi merge struna. Si raman si cu bani in buzunar. :lol: :lol:
Lucrezi in domeniu, stii foarte bine ca TOATE masinile au probleme, mai devreme sau mai tarziu. Unele au probleme mai multe, altele au probleme mai mari. Statistic, Alfa sta mai bine decat cei mai multi, deci da, ii poti considera exceptii. Dar sigur ca alta e reactia atunci cand se defecteaza o Alfa. Merita sa stergi cu ea pe jos fiindca faci rating. Toti prostii se vor simti avizati cand vor citi articolul respectiv sau vor urmari emisiunea si se vor felicita ca "au stiut ei mai bine". Pe cei ce fac astfel de presa ii etichetasem drept lache (cei de teapa lui Giurgea&Bratu de la noi, milogi la masa importatorilor), dar pot intra linistiti in aceeasi tagma si cei ce arunca periodic cu fecale in jurul lor (de unde asumarea distinsului coleg de mai sus).

Referitor la problema stopurilor de la Brera, cu care stiu ca te-ai confruntat, ma indoiesc ca Alfa Romeo le-a spus celor de la Hella "Bai, incercati si voi sa nu se abureasca! In fine, daca se poate, daca nu...aia e." Iti inteleg supararea, dar atat au putut cei de la Hella si probleme similare vei gasi in curtile multor altor producatori. Stiu ca Alfa trebuia sa rezolve problema, dar la momentul respectiv platforma aia avea atat de multe probleme incat stopurile probabil au coborat destul de mult in lista lor de prioritati.

@Jull :goodpost:

Discutia de ce sa imi iau noua, in loc sa imi iau una SH, cred ca e veche si nu isi are locul aici.

PostPosted: 28 Jun 2019, 13:27 

Car: Alfa Giulia 2.0T
Si credeti ca un survey executat in fix aceleasi conditii precum cel postat de Toshy mai sus, relativ la orice masina high end vreti voi , sa zicem un Merc AMG C63, ar produce mai putine "deceptii", dezamagiri pentru autorul lui? In context vicii de electronica, senzori, mai ales. Intrebare perfect retorica, ar trebui sa obiectivam autorul, sa il detasam mental de mitologii auto, asteptari speciale, sperante, tot felul de perceptii subiective sau chiar interese strict personale.

Daca admir intreprinderea de a nota cu minutie orice detaliu considerat relevant in perioada respectiva de exploatare (precum respect orice astfel de experienta de utilizator notata pe forum aici), mi s-a parut de-a dreptul ridicol sa enumeri episoade precum raton pleznit pe sosea, parbriz crapat, blister pneu, incident in trafic, si apoi doua fraze mai jos sa concluzionezi ca cel mai nasol si intolerabil (unforgivable) aspect au fost cele 80 de zile "out of comission". Ratonul, incidentul in trafic, parbrizul se pun si ele in alea 80 de zile, sau cum?
Altfel spus, stati departe de Alfa Giulia QV, foarte probabil sa aveti probleme cu low oil indicator si sa va loveasca un raton :cry:

PostPosted: 28 Jun 2019, 13:53 

Valak Quote:
goldfinger Quote:

si atunci cei care au avut probleme sunt doar exceptii (frane, faruri/stopuri cu apa/aburite etc etc )? Sau au fost ei mai ipohondrii / "lache" ? :scratch:

de ce mi-as lua masina noua sa fac naveta la service, indiferenr de brand ? Iau una SH (ca tot se devalorizeaza "big style"), o duc la un "Tziv" sa o mestereasca si un an/doi merge struna. Si raman si cu bani in buzunar. :lol: :lol:
Lucrezi in domeniu, stii foarte bine ca TOATE masinile au probleme, mai devreme sau mai tarziu. Unele au probleme mai multe, altele au probleme mai mari. Statistic, Alfa sta mai bine decat cei mai multi, deci da, ii poti considera exceptii. Dar sigur ca alta e reactia atunci cand se defecteaza o Alfa. Merita sa stergi cu ea pe jos fiindca faci rating. Toti prostii se vor simti avizati cand vor citi articolul respectiv sau vor urmari emisiunea si se vor felicita ca "au stiut ei mai bine". Pe cei ce fac astfel de presa ii etichetasem drept lache (cei de teapa lui Giurgea&Bratu de la noi, milogi la masa importatorilor), dar pot intra linistiti in aceeasi tagma si cei ce arunca periodic cu fecale in jurul lor (de unde asumarea distinsului coleg de mai sus).

Referitor la problema stopurilor de la Brera, cu care stiu ca te-ai confruntat, ma indoiesc ca Alfa Romeo le-a spus celor de la Hella "Bai, incercati si voi sa nu se abureasca! In fine, daca se poate, daca nu...aia e." Iti inteleg supararea, dar atat au putut cei de la Hella si probleme similare vei gasi in curtile multor altor producatori. Stiu ca Alfa trebuia sa rezolve problema, dar la momentul respectiv platforma aia avea atat de multe probleme incat stopurile probabil au coborat destul de mult in lista lor de prioritati.

@Jull :goodpost:

Discutia de ce sa imi iau noua, in loc sa imi iau una SH, cred ca e veche si nu isi are locul aici.
1. Faptul ca lucrez in domeniu nu reprezinta niciun argument in discutia asta. Iar daca m-as apuca sa postez informatii la care am acess ar trebui sa imi dau singur demisia ASAP. Pt ca nu se face.
Mai mult, jobul unui user nu ar trebui sa conteze intr-o discutie, doar jobul in sine, nu esti mai credibil doar pentru ca lucrezi la o anume companie. Dar poate sunt eu prea pretentios si am asteptari prea mari.

2. Apropo de Brera, iarasi, nu reprezinta un argument. BTW furniorii fac repere respectand caietul de sarcini impus de producator. Doar trebuie sa stii ce si cum sa ceri.
Iar suparare nu am pe Brera, doar ma rad de ea - ea a inceput :twisted: . Cand ma va supara cu adevarat, nu va mai exista.

3. Probleme au toti. Multe. Diferenta sta in detalii, cum rezolva ei acele probleme si, implicit, experienta de ownership. In timp ce altii rezolva astfel incat sa nu ai senzatia ca ai fost pacalit (masina la schimb etc), la alfa esti dus cu zaharelul sau plimbat in repetate randuri pentru a rezolva aceeasi problema. Sa nu mai vorbesc de nr de zile de imobilizare in service, vs concurenta...

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:00 

E greu sa ai o discutie productiva atat timp cat lumea nu intelege ca atunci cand cumperi o masina, cumperi un pachet complet: masina + garantie + service etc. Nu stiu daca am vazut pe cineva care sa conteste performantele masinii, toata lumea se plange de alte lucruri. Oare daca sorin147 sau Gojifruit nu erau pasionati, ci erau oameni obisnuiti, cum treceau peste toate problemele si drumurile la service pe care le-au facut? Stiu ca e greu sa treci peste prejudicii si mentalitati invechite, cum e reversul medaliei la posesorul de masina germana, care daca ia foc si ii explodeaza in fata zice "eh, am avut eu ghinion, masina era ca un tanc", dar hai sa incercam totusi sa nu ne bagam degetele in urechi la fiecare critica pe care o auzim.

Referitor la stopuri si faruri aburite, stau si ma gandesc cum naiba Hella reuseste sa le faca sa nu se abureasca la BMW si la masinile FCA se aburesc inclusiv cele cu LED, sigilate, non user serviceable. Oare problema nu e la design si la specificatii?

@georgecristian Cam cat ti se pare normal sa stea o masina in service pentru un parbriz, o mica problema de tinichigerie si un raton ramas in radiator? O zi? O saptamana? Doua saptamani? O luna? 79 de zile? Vreau sa stiu ca sa scadem numarul de zile din cele 80 si sa vedem pe unde stam. Totusi, daca zici 79 de zile o sa iti dau dreptate, pentru ca tocmai am stat cu masina trei luni de zile in service pentru un far spart, iar la doua zile dupa ce am luat-o a trebuit s-o trimit inapoi pe platforma.

Edit: vad ca goldfinger a zis despre faruri cat ma chinuiam eu cu erorile forumului.

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:02 

Car: 156GTA/Giulia QV
Se aburesc si la bmw, asta ca idee

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:11 

Da, se aburesc alea "normale" dar stopurile full LED nu am auzit sa se abureasca, si oricum n-o sa vezi stopuri aburite mai sus de seria 1/2 sau 3.

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:12 

Te invit sa petreci cateva zile la baietii de la kaf.ro, o sa ramai surprins.

Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Ex many others…

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:15 

Ok, e posibil sa ai dreptate. Ai pus mana pe mai multe masini la viata ta, decat am avut eu experienta cu masinile prietenilor.

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:20 

toshy Quote:

@georgecristian Cam cat ti se pare normal sa stea o masina in service pentru un parbriz, o mica problema de tinichigerie si un raton ramas in radiator? O zi? O saptamana? Doua saptamani? O luna? 79 de zile? Vreau sa stiu ca sa scadem numarul de zile din cele 80 si sa vedem pe unde stam. Totusi, daca zici 79 de zile o sa iti dau dreptate, pentru ca tocmai am stat cu masina trei luni de zile in service pentru un far spart, iar la doua zile dupa ce am luat-o a trebuit s-o trimit inapoi pe platforma.

Edit: vad ca goldfinger a zis despre faruri cat ma chinuiam eu cu erorile forumului.
Nu stiu sa iti raspund, cert este ca nu doar 1 zi per incident, si asta indiferent de zona geografica sau industrial-economica. Nu e vorba ca se sta putin sau mult, dar astfel de probleme nu au legatura cu marca si fiabilitatea ei, si mai ales sunt ridicole , nu sunt consistente in raport cu concluzia. Articolul se refera inca din titlu la "...but we were consistently disappointed by its unforgivable reliability issues.". A propos de raton, ei spun ca a fost nevoie de revopsire. :)
Tu sugerezi ca poti sta mult in Romania in service pentru o problema banala, respect asta, doar am trait-o pe pielea mea cumparand doua Alfa la 0 km.

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:24 

Car: Valeria/Carla
VW Polo

Attachments:
IjQXbkVQ.jpg
IjQXbkVQ.jpg [ 76.25 KiB | Viewed 1788 times ]

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:41 

Ok, Hella nu stiu sa faca faruri, indiferent daca specificatiile vin de la Porsche, Lamborghini, Maserati sau Alfa.

PostPosted: 28 Jun 2019, 14:53 

Daca as avea posibilitatea sa cumpar o masina noua, din pacate nu mi-as lua Alfa, cel putin nu in Romania. Service-ul e execrabil, customer experience-ul e 0, sunt tratat ca un caine iar sa fac Valea Oltului ca astia din Sibiu sunt terci sau nu au ei chef iarasi nu imi convine ca o fac pe banii mei si timpul meu.

Iar legat de experienta din service... sa stai o luna sa iti vina un cardan si aparatul de aliniat asta denota o proasta gestionare sau lipsa de interes din partea Alfa Romeo indiferent ca e Turin sau Sibiu sau Bucuresti. Am fost tratat de mii de ori mai bine de catre Bogdan si Costi decat de Alfa Romeo.

PostPosted: 28 Jun 2019, 16:03 

toshy Quote:
Ok, e posibil sa ai dreptate. Ai pus mana pe mai multe masini la viata ta, decat am avut eu experienta cu masinile prietenilor.
Fara suparare, dar daca ne raportam la experiente personale cu masinile prietenilor, putem spune orice.
Iti spun cateva masini ale prietenilor si cunoscutilor, care au intrecut cu mult "problemele" mele cu Alfele: BMW seria 3 (2 bucati, unuia i-a sarit emblema din bot in parbriz, pe autostrada, iar celuilalt i s-a rupt spatarul de la scaun din senin, de a ramas pe spate in plin mers, daca se intampla asa ceva la Alfa acum erau bancuri pe tema asta), Honda Accord (2 bucati, cu cutia de viteze explodand la 60.000 km, la interval de o saptamana una de alta), Mazda 6 si CX5 (doua persoane au jurat ca nu isi mai iau Mazda niciodata) si, the last but not the least, the mighty Mercedes (stiu un caz al unuia care a last un GLE AMG dupa 400 de km in curtea service-ului si a zis sa si-o bage in Kur, ma scuzati de expresie, iar pe altul il stie tot Autoklassul, cat i-a injurat, cand intra acolo se ascund toti).
Deci... :?

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 28 Jun 2019, 18:16 

Car: Alfa Romeo Stelvio
Freajka Quote:
Daca as avea posibilitatea sa cumpar o masina noua, din pacate nu mi-as lua Alfa, cel putin nu in Romania. Service-ul e execrabil, customer experience-ul e 0, sunt tratat ca un caine iar sa fac Valea Oltului ca astia din Sibiu sunt terci sau nu au ei chef iarasi nu imi convine ca o fac pe banii mei si timpul meu.

Iar legat de experienta din service... sa stai o luna sa iti vina un cardan si aparatul de aliniat asta denota o proasta gestionare sau lipsa de interes din partea Alfa Romeo indiferent ca e Turin sau Sibiu sau Bucuresti. Am fost tratat de mii de ori mai bine de catre Bogdan si Costi decat de Alfa Romeo.
Vezi ca baietii la Mecatronics din Alba Iulia sunt ok si de bun simt. Autoitalia din Bucuresti insa confirm ca e cam fusereala, trateaza un Stelvio la fel ca un FIat Tipo. Din fericire inca nu am avut piese complicate de comandat/schimbat.

PostPosted: 01 Jul 2019, 09:10 

Car: Stelvio
Legat de reprezentante si vanzari..saptamana trecuta un prieten merge la autocomo Constanta. Stabilesc test drive cu giulia la ora 13.00 sambata. Se duce la 12.50 si ii zice tipul ca "sefu a plecat cu masina si nu se mai intoarce azi" :lol:

PostPosted: 01 Jul 2019, 11:02 

bele_mihai Quote:
Legat de reprezentante si vanzari..saptamana trecuta un prieten merge la autocomo Constanta. Stabilesc test drive cu giulia la ora 13.00 sambata. Se duce la 12.50 si ii zice tipul ca "sefu a plecat cu masina si nu se mai intoarce azi" :lol:
Da, ai pus punctul pe i :D :D . Cam in acest mod se vinde orice produs FCA in Romania!

PostPosted: 01 Jul 2019, 12:55 

Car: Giulia Veloce
Cred ca e vorba de cateva extreme negative (gen ceea ce s-a intamplat la Constanta) care pun in lumina proasta si pe cei care sunt ok. La randul meu, am experiente destul de diferite: 2 pozitive (Colentina si Cluj), respectiv 1 negativa (Autoitalia Outlet).

In cazul in care nu sunt deja create (eu nu le-am gasit pe forum), as considera util cate un topic alocat fiecarui dealer Alfa din RO, in care sa se posteze impresii legate de achizitie - service.
Cu putin efort, cineva din interiorul AutoItalia ar putea sorta feedback-urile primite si rezolva problemele majore.
Iar daca nu exista interes din interiorul AutoItalia, poate ne gasim cativa mai incisivi ca sa reclame (intern/extern) - schimbarea trebuie sa vina de undeva...

PostPosted: 01 Jul 2019, 12:56 

Bun sef, ce sa zic.
Un mail trimis la sugestii si reclamatii?

Next step, bad review: poti sa incepi cu cele de pe Google. Momentan nu sunt foarte multe, dar daca scriu toti cei care pe aici au avut probleme, cred ca se dubleaza. Daca aceasta cultura a reviewului se imbunatateste inRo, eu cred ca multe lucruri or sa inceapa sa se miste. In tarile cu apa calda (cica) e mare chestie asta, si poate avea impact asupra business-ului. Cu totii ati cumparat macar o data de pe eBay, si ati cautat un seller cu review-uri pozitive si cu o proportie covarsitoare, nu?

Gasesti similar si pentru fiecare alt dealer.
Attachment:
AIT.JPG
AIT.JPG [ 147.91 KiB | Viewed 1543 times ]
In alta ordine de idei, cred ca il poti gasi pe LinkedIn pe don director/sef sa il feliciti pentru isprava facuta.

Haideti oameni buni, fara rusini! rupeti-va 15 minute din viata sa faceti o treaba.

@BFX: exista un topic de feedback general AIT. Tre dezgropat si mutate toate plangerile de pe aici, acolo. Dar tre sa se ocupe cineva la un moment dat de asta in limita timpului disponibil

PostPosted: 03 Jul 2019, 00:32 

Oups Image

Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Ex many others…

PostPosted: 03 Jul 2019, 10:25 

Car: Il Duce
Semn că se descarcă bateria?

Sent from my TA-1003 using Tapatalk

GTA's are very much a 'labour of love'....and a great emptier of our wallets - AO member

Gone:
Alfa Romeo GTV 2.0 TS CUP
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

PostPosted: 03 Jul 2019, 11:19 

Condens in faruri

PostPosted: 03 Jul 2019, 12:08 

Cred ca Herr Manoli era ironic :)
Bah, daca e sa judec masinile dupa condensul din faruri, apai toate is gunoaie. In Ro e clima cat de cat uscata si se mai usuca, dar in tara lu Mary Popins cred ca vad faruri si stopuri aburite la 1 din 5 masini. Mai deunazi un A4, sau 6, dreacu sa le cheptene ca toate arata la fel, cu farul drept aburit pe margine. Si era de-ala scump cu lupa, deci probabil xenon sau led, naiba stie.
L-am vazut pe unu intr-o zi cu un stop plin jumate cu apa. Ma miram ca mai merg becurile alea.

PostPosted: 03 Jul 2019, 23:55 

tzzivii Quote:
Oups

Intelesesem ca nu se pot face faruri si stopuri in care sa nu intre apa de acum cateva zile, dar... bre... serios ca ai pus o poza cu o tezla, masina la care calitatea e comparabila cu cea de logan? Macar daca puneai si tu ceva comparabil cu broasca sau Lambo-ul de care s-a vorbit mai sus.

PostPosted: 04 Jul 2019, 08:30 

Car: Stelvio 2.0 (949)
Un pic off-topic, doar pentru ca am mai citit diverse comentarii de genul 'calitate de Logan', 'plastic de Logan' etc.: Loganul este mult mai fiabil decat credeti.

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1139 140 141 142 143178 Next

All times are UTC+03:00