Dragi prieteni,
O sa incerc sa va ofer un feedback si de cealalta parte a baricadei. Lipsa de informatii resimtita in anumite instante, nu vine dintr-un secret sau intentia de a tine secret un anumit lucru, ci vine mai mult dintr-o incertitudine creata in speta respectiva. Multe din intrebarile voastre si-au gasit raspuns aici, se pare ca alte intrebari, cum sunt cele ale Alinei, nu-si gasesc momentan raspunsul pentru ca nici noi nu il avem in momentul de fata si va trebui sa luam anumite decizii si sa stabilim un set de reguli privind participarea si alaturarea la eveniment. Din pacate, momentan suntem prinsi cu partea de organizare, care este ceva mai complexa decat ne-am imaginat initial, acest lucru datorandu-se in mare parte si faptului ca se incearca un concept nou de eveniment, momentan unul hibrid as putea spune
. Ce am invatat eu de la Alfa Fest 2014-2018? Ma refer la feedback-ul cumva negativ-constructiv: Nu trebuie sa mai cream aglomerari de masini (Bigar etc). Nu trebuie sa mai contractam hoteluri cu preturi maricele la mancare/bautura (Paltinis). Trebuie sa evitam sa ajungem in locatii fara apa/mancare
am invatat ca se iese greu in coloana din oras, am invatat ca programul trebuie sa fie unul bine pus la punct dar totodata flexibil pentru participanti. Am invatat ca an de an la Fest avem din ce in ce mai multi copii, am invatat ca alfistii sunt oameni faini care vor sa petreaca si sa danseze, si multe altele. La Alfa Fest 2019 eu personal am incercat sa iau toate aceste provocari si sa gasim raspunsuri la fiecare dintre acestea. Am concluzionat ca cea mai buna solutie, pe sistemul GROUP ON este aceea de a contracta in numar mai mare anumite servicii. Astfel, trebuie sa stiti ca o noapte de cazare la Alfa Fest costa 250 lei. La receptia hotelului si pe site-urile de profil, aceiasi camera costa 350-380 lei. Apoi am gandit un pachet de beneficii (sau pack de participare) in care am incercat sa includem cat mai multe activitati. Eu personal as fi inclus toate activitatile, doar ca acestea fie nu erau foarte bine definite fie depaseam pragul de 1.000 de lei, prag psihologic. Chiar si asa au fost alfisti care au gasit “piperat” pretul de 990 lei, si imi cer scuze acestora daca cumva am fost noi rezervati in a oferii detalii suplimentare despre ce contine acea suma. Bun, mergand mai departe, intrarea la Salina, pentru un participant oficial, este de 27 lei, iar pentru copii este gratuita. Pentru alti participanti costa 40 lei adult si 30 lei copii. Participantii oficiali au bratari si au acces prioritar, se bucura de ghizi si de acces prioritar la lift / scari. Masinile acestora vor avea acces in zona de parcare exclusiva, nu vor astepta la cozile de parcare si vor beneficia de parcare gratuita (preplatita). Dupa vizita salinei, participantii care detin bratara oficiala AlfaFest se vor bucura de un praz traditional cu 6 feluri de mancare (3+3), in sistem all you can eat
acest pranz, daca vremea o va permite, va fi servit intr-o podgorie. Acolo accesul va fi permis exclusiv persoanelor care au bratarile Alfa Fest, intrucat in mijlocul dealului nu aveti cum sa comandati de mancare contracost. Daca pranzul va fi servit la restaurantul Sarea in bucate, atunci va puteti alatura grupului, achitandu-va consumatia la restaurant direct. Referitor la petrecerea de la Hotel, aceasta va fi disponibila exclusiv membriilor cu bratari, din mai multe considerente. Capacitatea maxima a hotelului este oricum atinsa datorita numarului de camere ocupat integral. La aceasta capacitate maxima se adauga inca cca 30 de persoane (pack fara cazare). Meniul serii va fi unul personalizat si adaptat (cost) pentru participantii cu bratari. Acestia vor beneficia de tarife preferentiale la mancare / bauturi. Totodata li se pregatesc ceva surprize si copiilor, pentru acestia fiind organizat un generos spatiu de joaca si vom contracta animatori specializati. Toate cele mentionate pana acum sunt posibile datorita increderii acordate celor 160+ persoane care au platit in avans sau chiar integral pana la momentul de fata, taxa de participare la AlfaFest. Mergand mai departe, pentru participantii cu bratari, va exista un acces separat la Castelul Huniazilor, si masinile cu sticker oficial vor beneficia de parcare gratuita. Totodata planuim un super pranz la Restaurantul Werk, unde meniul personalizat va putea fi comandat exclusiv de catre persoanele care poarta bratarile de eveniment. Totodata asa cum este specificat si pe topicul oficial, aceasta calitate de “participant oficial” vine si cu alte beneficii, tricouri pentru adulti, tricouri pentru copii (da! - promit ca vom avea si tricouri pentru toti copii prezenti / cei mentionati in formularul de inscriere), stickere pentru masini, badge etc.
As vrea in final sa subliniez cat de importanta este puterea de cumparare in grup, si cat de importanta este pentru cei din echipa de organziare, increderea acordata de catre voi, cei care ati ales sa participati la acest eveniment. Imi pare rau ca sunt anumite parti ale AlfaFest care sunt destinate cu intaietate sau in exclusivitate acestor persoane care pana la urma, au platit pentru asta. Cei care dintr-un motiv sau altul, aleg sa nu cumpere pack-ul de acces la Fest, isi asuma acest lucru. Eu personal vad acest eveniment ca un eveniment de sine statator, respectiv merg la Fest pentru eveniment si pentru activitatile acestuia, nu ca pe un concediu cu familia, unde printre altele mai vedem niste alfe... participarea la eveniment ar trebui sa se faca pe toata durata acestuia cu implicare in toate activitatile. Totodata, mi se pare incorect fata de cele 180/200+ persoane care au platit accesul la eveniment, ca alte persoane din afara evenimentului sa se alature si sa beneficieze de aceleasi servicii/gratuitati etc. Acest lucru se poate face prin acel pack extra. Altfel spus, camere disponibile au fost cateva zile dupa startul inscrierilor, pachete suplimentare inca sunt (daca se vor epuiza in timp record vom stabili daca vor fi suplimentate sau nu), eu cred ca trebuie si putina vointa si determinare, si poate ceva dorinta pentru a obtine maximul din participarea la Alfa Fest anul acesta.
Sa ne vedem cu bine!