It is currently 31 Jan 2025, 01:32

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Airbag-uri pt 156 si 159
PostPosted: 08 Sep 2007, 15:07 

Citesc anunturile din sectiunea Publicitate si la multe din 156-uri se spune ca au 10 sau 12 airbag-uri. Ma uit pe oferta de 159 si vad ca are standard 7 airbag-uri si optional mai poti pune unul (genunchi pasager dreapta), deci un total de 8. A redus Alfa Romeo numarul de airbag-uri de la 156 la 159, mi se pare ca fiind o involutie in loc de evolutie? Sau anunturile sunt gresite? Lamuriti-ma si pe mine.

Soso

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 15:30 

In Romania au doar atatea airbag-uri (siguranta e optionala), in alte tari au tot 10-12 ... Presupun ca masinile care le vezi tu pe autovit sunt masini aduse de afara...Dar am impresia ca asa e la orice marca nu doar la Alfa...

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 15:38 

asa stiu si eu ca dotarile din romania difera fata de cele din alte tari.. cum ar fi navigatie la unele masini (cel putin asa era acum 3-4ani)

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 16:54 

Car: 156 GTA
Mai multe airbaguri nu inseamna mai bine.. :)

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 17:52 

Allex Quote:
In Romania au doar atatea airbag-uri (siguranta e optionala), in alte tari au tot 10-12 ... Presupun ca masinile care le vezi tu pe autovit sunt masini aduse de afara...Dar am impresia ca asa e la orice marca nu doar la Alfa...
Inteleg sa vina cu mai putine in standard, dar de ce nu apar pe lista de optionale restul? Am studiat oferta AR din Marea Britanie si Franta si acolo 159 are tot maxim 8 airbag-uri, deci nu cred ca in cazul asta siguranta e optionala.
Am incercat sa enumar cele 8 airbag-uri: 2 frontale, 2 laterale, 2 windowbag-uri si 2 fata pt picioare. Urmatoarele 2 (ca sa fie 10) unde ar fi? Si urmatoarele 2 (pina la 12)?
seth Quote:
Mai multe airbaguri nu inseamna mai bine..
Asa e, insa intotdeauna un model nou e mai accesorizat decit anteriorul, de asta ma intrebam de ce lipsesc airbag-urile.

Soso

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 17:57 

Ciudat, pana si alfa 147 are 10 airbag-uri in alte tari. Cand mi-am cumparat masina chiar am vazut una din Germania echipare Impressive cu 10 airbag-uri.
Oricum alfa 159 are totusi 5 stele euroncap si 8 airbag-uri, cred ca poti sta mai linistit decat un posesor de alfa 147/156 cu 10 airbag-uri si 3 stele

Post subject:
PostPosted: 08 Sep 2007, 18:18 

Eram doar curios unde sunt cele 10 airbag-uri. Am mai sapat pe net si am descoperit ca exista airbag-uri laterale pt locurile din spate, deci se fac 10. Mai trebuie sa le descopar pe ultimele 2 ca sa fie 12. Vreo idee?

Soso

Post subject:
PostPosted: 09 Sep 2007, 11:27 

Car: 156 - The Red Hawk
Airbag-urile la 147 sunt mai mici, fragmentate, de exemplu pentru impact lateral sunt doua airbaguri "cortina", pe cand la 159 e unul singur pentru tot lateralul, mai mare. Cel putin asa am remarcat io.

Nu sunt 100% sigur de asta, dar ma interesez si va spun.

Post subject:
PostPosted: 09 Sep 2007, 11:51 

soso Quote:
Eram doar curios unde sunt cele 10 airbag-uri. Am mai sapat pe net si am descoperit ca exista airbag-uri laterale pt locurile din spate, deci se fac 10. Mai trebuie sa le descopar pe ultimele 2 ca sa fie 12. Vreo idee?

Soso
am eu 156 cu 12 airbaguri:
2 frontale, 2 in stalpii fata, 2 in scaune, 2 in stalpii laterali (dintre usi) si 4 pe stalpii spate (cate 2 in stanga si dreapta)

chiar o sa ma uit sa vad in DE cu cate airbaguri poti echipa un 159.. cred ca depinde doar de tara..
de ex sor-mea are un peugeot 206 (2002) in 3 usi adus din franta si are.. 8 airbaguri!! :shock:

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post subject:
PostPosted: 09 Sep 2007, 12:16 

Cristi99 Quote:
am eu 156 cu 12 airbaguri:
2 frontale, 2 in stalpii fata, 2 in scaune, 2 in stalpii laterali (dintre usi) si 4 pe stalpii spate (cate 2 in stanga si dreapta)
Mersi, mi-ai lamurit dilema. Probabil ca airbag-urile din stalpii fata, cei laterali si stalpii spate au devenit un singur windowbag pe toata laterala la 159.

Soso

Post subject:
PostPosted: 10 Sep 2007, 02:12 

cu placere! :wink:

si uite ca la 159 ai dreptate cu airbag-urile laterale - 1 windowbag din fata pana in spate
Image.

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post subject:
PostPosted: 11 Sep 2007, 09:56 

Car: 156 2.0 jts
In stalpii fata nu exista air-bag, in stalpii dintre usi exista doar senzorul de activare air-bag cortina care este montat in stalpul spate(butelia cu gaz si capsa de detonare) si se intinde pe sub capitonaj pina la stalpul fata.In momentul activarii acesta acopera intreaga zona a geamurilor din spate pina in fata.Asa ca dupa cate stiu eu acolo unde este eticheta "air-bag" nu este neaparat un air-bag ci este o zona protejata de air-bag.
Stiu astea pentru ca am cumparat un set aproape complet(fara cele din scaune) de pe o masina dezmembrata.
Pentru 156 eu stiu ca sunt 6.Doua frontale,doua in scaune si doua in stalpii spate iar pe 159 a aparut al 7-lea pentru genunchii soferului.
Pe langa astea mai exista pretensionarea centurilor care intervine inaintea declansarii air-bag-urilor.
Exista 2 niveluri de interventie a centralei air-bag.Primul la impact usor cand sunt declansate pretensionarile(in acest caz centrala poate fi resetata de 3 ori dupa care trebuie schimbata) si al doilea cind sunt declasate si pretensionarile si air-bag-urile(in acest caz centrala trebuie schimbata.Asta pentru impact frontal.
Daca gresesc va rog corectati-ma dar am studiat destul de atent.
Din pacate centrala care am cumparat-o era de pe o masina fabricata inainte de 02/2002 cind s-a schimbat modelul centralei si nu se potriveste.
Daca doreste cineva pot pune poze cu air-bag-urile cortina si o sa va dati seama ca este cit stalpul spate de gros si ca intr-un stalp nu au cum sa incapa doua air-bag-uri.

Post subject:
PostPosted: 11 Sep 2007, 11:16 

Bogdan Quote:
In stalpii fata nu exista air-bag, in stalpii dintre usi exista doar senzorul de activare air-bag cortina care este montat in stalpul spate(butelia cu gaz si capsa de detonare) si se intinde pe sub capitonaj pina la stalpul fata.In momentul activarii acesta acopera intreaga zona a geamurilor din spate pina in fata.Asa ca dupa cate stiu eu acolo unde este eticheta "air-bag" nu este neaparat un air-bag ci este o zona protejata de air-bag.
Stiu astea pentru ca am cumparat un set aproape complet(fara cele din scaune) de pe o masina dezmembrata.
Pentru 156 eu stiu ca sunt 6.Doua frontale,doua in scaune si doua in stalpii spate iar pe 159 a aparut al 7-lea pentru genunchii soferului.
Pe langa astea mai exista pretensionarea centurilor care intervine inaintea declansarii air-bag-urilor.
Exista 2 niveluri de interventie a centralei air-bag.Primul la impact usor cand sunt declansate pretensionarile(in acest caz centrala poate fi resetata de 3 ori dupa care trebuie schimbata) si al doilea cind sunt declasate si pretensionarile si air-bag-urile(in acest caz centrala trebuie schimbata.Asta pentru impact frontal.
Daca gresesc va rog corectati-ma dar am studiat destul de atent.
Din pacate centrala care am cumparat-o era de pe o masina fabricata inainte de 02/2002 cind s-a schimbat modelul centralei si nu se potriveste.
Daca doreste cineva pot pune poze cu air-bag-urile cortina si o sa va dati seama ca este cit stalpul spate de gros si ca intr-un stalp nu au cum sa incapa doua air-bag-uri.
Nici eu nu cred ca Alfa 156 are 12 airbaguri.Semnele acelea de pe stalpii doar avertizeaza ca acolo exista airbag.Este un singur airbag cortina.
In legatura cu pretensionarea @Bogdan imi permit sa te contrazic.Eu lucrez in acest domeniu(siguranta auto pasiva) la Brasov.Nu exista pretensionare si dupa aceea sa mai poti folosi centurile de siguranta.Odata intrata pretensionarea(fie ca ea se realizeaza prin centura sau prin inchizator sau prin ambele-dubla pretensionare),se declanseaza capsa pirotehnica si apoi limitatorul de efort->adio centuri.Nu stiu exact cum e cu centrala de airbag,dar in legatura cu centurile va spun sigur ca asa este.Este adevarat ca de ceva timp au aparut ceva sisteme mai complicate care realizeaza functia de pre-pretensionare(care se realizeaza cu un sistem electric-si nu este o functie care deterioreaza centura) insa ele exista doar pe masinile scumpe. :smart:

Post subject:
PostPosted: 11 Sep 2007, 14:31 

Car: 156 2.0 jts
Ai dreptate.Exprimarea mea a fost defectuoasa.
Dupa primul nivel de activare(numai pretensionarile)centurile trebuie schimbate dar nu si centrala,aceasta poate fi resetata(de 3 ori cum am spus).Odata declansate ele (cred) pot fi folosite ca centuri normale.Cel putin la masina de care vorbesc asa functioneaza.
In DTE am gasit:
CRASHES WHIT ACTIVATION OF THE AIR BAGS
Some components of the system must be replaced if the vehicle has sustained a front-end crash involving the total or partial activation of the system.
In the case of partial activation(pretensioners only),these components are:
-pretensioners
-electronic control unit(only after the third activation of the pretensioners)
In the case of total activation(air bags and pretensioners),these components are:
-air bag modules
-pretensioners
-electronic control

Post subject:
PostPosted: 11 Sep 2007, 15:16 

Bogdan Quote:
Ai dreptate.Exprimarea mea a fost defectuoasa.
Dupa primul nivel de activare(numai pretensionarile)centurile trebuie schimbate dar nu si centrala,aceasta poate fi resetata(de 3 ori cum am spus).Odata declansate ele (cred) pot fi folosite ca centuri normale.Cel putin la masina de care vorbesc asa functioneaza.
Daca a intrat pretensionarea centurile nu mai functioneaza,raman blocate.Se deterioreaza sistemul de pretensionare si retractorul. :roll:

Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC+03:00