IObi Quote:
triesse Quote:
La un 159 (1.9 sau 2.4) si Brera (2.2 sau 2.4) e cam greu astazi sa gasesti o justificare la un pret de vanzare mare. Si asta as spune eu, din pacate. Cumparatorii, as putea spune 85% din ei, nu dau 9000€, majoritatea prefera sa o cumpere cat mai ieftin (poate 3500-4000€) si sa mai repare la ea cu diferenta de bani.
Sunt cazuri din astea unde pretul de achizitie mic + reparatii (+ timp pierdut, nervi) a depasit pretul unei masini la fel dar in conditie aproape de top-notch dar implicit mai scumpa.
Tu ai cumpara o Brera cu dotari mai putine (sau chiar cheala), km mai multi si istoric necunoscut la 5000-5500 sau una full cu istoric facut la 6500? Si daca n-ar exista un Tzivii, preturile de servisare la Brere nu sunt chiar mici, nu repari cu 1000e mare lucru intr-un service (macar) ok. Eu cred ca problema e mentalitatea romanului care vrea "ieftin si bun", lucru care nu exista, si a faptului ca nu prea e piata de Alfe la noi si cam stai cu ea la vanzare. Zic asta din postura de vanzator. Dar nici nu voi da masina pe bani de nimic cuiva care vrea un chilipir si sigur n-o sa aiba grija de ea. Prefer sa astept ca persoana potrivita sigur va venit si o sa aiba grija de ea ca si proprietarii de pana acum.
Bineinteles ca nu as cumpara o Brera cum zici la 5000-5500€. Dar sincer daca as fi vanzator de Brera cu istoric, etc, nu as da-o cu 6500€. E putin.
Problema este ca nici cu 6500€ (full, istoric facut) nu se vinde. Ba mai mult, in cazul Brera JTS, se vinde greu si cu 5000€ in RO.
Daca as pune la vanzare una din masini (156 sau 159), sincer as stabili din start cu mine propriu pretul minim pentru care le-as vinde si punct. Daca vreun interesat bine, daca nu, nu.
In cazul tau as face la fel, decat sa o dau pe bani de nimic prefer sa o tin.
DAR, cum am spus in alt post, de multe ori omul se plictiseste de masina, ori din alte motive (nevoie de bani, proiecte, samsar, etc, etc) si atunci scade pretul ca sa o dea repede.
Si cand asta se intampla des ori repetat, se vede imediat diferenta pe piata auto. M-am uitat de curiozitate pe un site de vanzari auto din RO.
Alfa 159 diesel (1.9, 2.4) cu km putini, multi si foarte multi, sunt 22 de masini la vanzare. ca pret mediu,
4259 euro.
Cati de aici, cu un 159 bine intretinut, etc, ar accepta banii astia pe masina?