Carpe Diem Quote:
https://www.autovit.ro/anunt/alfa-romeo ... tor=SEC-81
Data primei înmatriculări este din decembrie 2010. Din câte auzisem și eu (fără să dețin detalii tehnice), cele după 2011 au nu știu ce clapă ce nu e din plastic (etc - nu intru în detalii că nu cunosc bine), implicit sunt mai bune.
Totodată, a fost sunat proprietarul și au fost obținute următoarele date:
- adusă în țară în 2017;
- achiziționată în urma unei licitații;
- nu are carte service;
- are revopsite bara față și spate, cu mențiunea (proprietarului) că tabla nu a fost în niciun fel afectată.
Are afișat în anunț și codul VIN: ZAR93900007278824
La o primă vedere, proprietarul nu pare a avea ceva de ascuns. Mașina mă încântă.
Ceva păreri constructive?
Am rulat codul VIN al autoturismului pe site-ul
www.ro.vin-info.com. Bineînțeles, am solicitat un raport premium, rezultând aspectul afișat în fotografia atașată postării.
Pot trage niște concluzii:
1. Conform anunțului, citez:
Quote:
ITP 17.11.2019 + Ultima revizie pe data de 13.11.2017 ( acum 5000km )
- Mașina a rulat în aproape
1 an și 2 luni aproximativ 5000 de km și a fost adusă în țară în noiembrie 2017. În cadrul anunțului, sunt enumerate o serie de piese schimbate la revizie: cele uzuale + lichid frână + antigel. Schimbarea lichidului de frână și al antigelului mă determină să cred că omul chiar are grijă de mașina lui. Dar în cadrul elementelor reviziei, nu zice nimic de anumite "
lucrări" la partea din spate a mașinii.
2. Conform fotografiei rezultate de pe site-ul indicat:
- Mașina a fost adusă în țară în noiembrie 2017
lovită. Conform datelor de pe site, costurile reparației au fost de 1000 de lei. Știm cu toții care-s combinațiile și pe la service-uri, prin care se trece (poate) o sumă mai mică, pentru anumite beneficii din punct de vedere al impozitului. Am eu un feeling că nu a fost lovită chiar ușor în partea din spate.
3. Mașina a efectuat o contorizare a kilometrajului fix în decembrie 2018.
- Kilometrajul foarte prietenos de 141K km te îndeamnă într-un fel sau altul să îți dorești mașina. Faptul că a fost realizată contorizarea în aceeași lună în care a fost pusă la vânzare (urmăresc de peste 3 luni piața și la jumătatea lui decembrie mașina a fost semnalată pe site-urile specializate de vânzare), îmi indică faptul că numărul kilometrilor a fost, cel mai probabil, dat înapoi.
4. Mașina nu dispune de carte service.
5. Utilizatorul care a pus la vânzare mașina este membru pe autovit din anul 2015. Nu insinuez nimic, doar zic și eu (glumesc, bineînțeles că insinuez ceva).
6. Nu sunt în țară și nu o pot vizualiza personal. De aceea, până să îmi trimit un prieten să o vadă, am zis să fac o mică cercetare preliminară pe net.
Concluzie generală: Nu mă interesează această mașină și iau în considerare sfatul unui coleg de pe forum (și îi mulțumesc cu acest prilej) să achiziționez o Afla din afara României, la care să am istoric complet (pe cât posibil, bineînțeles), chiar dacă asta costă bani în plus.
Pentru achiziționare, am în vedere două variante de motorizare: 1.8 TBi (după 2009) și 2.0 JTDm (după 2011). Sper să mă încadrez într-un buget de aproximativ 7000. Dacă aveți ceva opinii, sunt binevenite!