Eu nu stiu de ce tot faceti comparatii cu alte tari din Europa de Vest in conditiile in care vad ca uitati sa luati in calcul un lucru : Istoria!
Dupa al 2lea razboi mondial Romania a iesit cel mai nasol din toate tarile, devastata/bombardata, dar cu datorii de razboi de platit. Si cum asta nu era de ajuns au urmat 40 de ani de comunism care nu numai ca nu ne-au ajutat sa progresam ca industrie/economie, ca tara, ba din contra, ne-au facut sa regresam sa devin niste hoti, niste mincinosi, pe scurt ne-au dat "inapoi" cu 40 de ani.
Asa ca, niste oligofreni care ne-au condus tara vreme de 40 de ani, iar acum sunt altii de vreo 25, astia ar trebui pusi la zid, astia trebuie ingropati in pamant, pentru ca de fapt ei sunt de vina, impreuna cu toti ceilalti de pe langa ei care s-au molipsit de hotia, tupeul, grandomania lor.
De fapt, gresesc, si noi suntem de vina, fiecare, la nivelul lui, atunci cand arunci chistocul de tigara din masina, cand schimbi placutele de frana in fata blocului, cand faci rate la Iphone dar nu iti platesti intretinerea la bloc, cand dai spaga la politist ca sa nu iti dea amenda (desi o meritai), etc
Da, e usor sa zici, m-am saturat si inteleg pe fiecare roman care a plecat in alta tara sa castige mai bine, sa fie respectat, sa aiba copiii alta educatie, dar sa stiti ca si noi, astia care mai stam prin Romania am putea sa facem sa fie lucrurile altfel...si, pas cu pas, desi am cam ajuns la capatul rabdarii, lucrurile mai incep sa se schimbe (chiar daca nu asa de repede cum am fi vrut/visat noi). Sunt exemple de oameni, primari, care au facut lucrurile altfel, au avut puterea si curajul de a nu fi hoti si lingusitori, iar acolo oamenii nu au mai tinut cont ce litere are partidul din care face parte si l-au sustinut de fiecare data.
E trist insa ca am devenit mai degraba pesimisti decat optimisti, ca am inceput sa vedem mai multe lucrurile negative decat cele pozitive. Dar, eu am speranta ca peste alti 40 ani, cand nepotii nostri vor citi (sper) forumul asta, ne vor admira si se vor bucura ca am dus atitea lupte si am mai si castigat razboiul.
Sa ne bucuram de o Romanie, inca tanara, de numai 100 de ani, si care are mai multe Alfa Romeo ca oricand