coasamihai Quote:
nesquick Quote:
Din păcate in România problema nu este la angajator ci la guvern.
In alta ordine de idei, in majoritatea țărilor din UE salariile sunt oarecum direct proporționale cu prețurile, mai puțin in România... unde preturile sunt mai mici cu 30-50% fata de o țara mai dezvoltată, însă veniturile sunt de minim 5x mai mici, exact cum spune alfa146.
Am bifat ceva tari de prin uniune... mereu am avut un sentiment trist și anume:
bai ce săraci suntem... te face sa te simți sărac și înapoiat... realizezi ca totul in țara asta merge in direcția greșita... și dacă gândești rațional și te uiți pe termen lung, realizezi ca aceasta Românie nu are o direcție clară.
Ma uit la vecini unguri, cei pe care ii arătam cu degetul... defapt oamenii aia sunt cu minim vreo 10ani înaintea noastră.
Am un prieten plecat in uk la munca de jos ( șofer la național express ). A plecat ca orice om sa strângă niște bani sa termine mai repede de construit o casa.
In 2 ani a slăbit și a făcut cearcăne cât in 10.
Spunea ca pentru a înțelege ceva din salariul ăla de 3k lire, trebuie sa facă ceva sacrificii... și viața nu e deloc roz.
Eu personal nu ii cred pe cei ce spun ca in vest umbla câinii cu covrigi in coada. In afara de salariile ceva mai mari, nu găsesc vreun motiv pentru care sa sacrific o viața plecând acolo. Cum a spus și alfa146, mereu ești privit ca un străin.
Depinde foarte mult ce îți dorești. Timpul este limitat.
România este o țara foarte foarte frumoasa cu o clima ideală... păcat ca este condusă de mafioți și analfabeți.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cu preturile cam gresesti. Am fost in vara la ai mei in germania si am constatat ca preturile sunt fix ca si la noi poate chiar mai mici. Si mai mici unde ne doare, la combustibil si mancare. Adica la traiul de zi cu zi. Intr-adevar chiriile si intretinerea masinilor sunt mai mari dar restul sunt la acelasi nivel la care este Clujul. Salariile in schimb difera.
Trimis de pe al meu SM-N910C folosind Tapatalk
Posibil sa greșesc cu toate ca nu cred. In toate țările in care am fost cu excepție Bulgaria, prețurile erau cu minim 10% mai mari fata de România. Recunosc nu am fost in DE, deci posibil sa ai dreptate.
Vara aceasta am intrat într-un lidl in Viena/Austria pentru a cumpara apa și câteva fructe. Aceleași produse ca in ro doar ca minim dublu la preț. Spre ex un kilogram de banane era ~3euro pe când la noi este 3-4lei. Și nu erau Dole
)
PS. La Cluj preturile sunt o idee mai ridicate comparate cu București. Un 5% ceva genul
Sent from my iPhone using Tapatalk