It is currently 29 Nov 2024, 14:45

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 04 Sep 2018, 16:28 

Car: AlfaRomeo 159 1.9Jtd
Buna ziua,
Am o alfa 159 1.9 jtdm 2006 de 150 de cai
Astazi dimineata mi s-a aprins check engine(galben),am mai avut aceasta problema acuma 2 luni cand a trebuit sa inlocuiesc complet catalizatorul si galeria de admisie.
Sa revin,astazi s-a aprins din nou,masina are urmatoarele simptome:demarez destul de greu deoarece turbo-ul mai intra doar putin peste jumate(acul indicator max 0.8 si o liniuta),in treapta a treia pot sa depasesc 3000 de ture dar intr-a p4-a deabea trece de 2000 chiar si daca sunt cu pedala apasata la maximum,joi sau vineri ma duc la tester.nu mai umblu cu ea pana atunci,am vrut doar sa intreb cam care ar fi problemele,sa fie iar filtrul de particule sau altceva?

PostPosted: 05 Sep 2018, 09:25 

Car: Alfa Romeo 159
Sa traiti...

Aceeasi problema am avut-o si eu, motorul era limitat la max 2200 rpm, groaznic, functionare aiurea, rezolvarea a fost ultrarapida: demontat in 2 minute mufa senzor diferential presiune, e pe panoul separator intre compartiment motor si habitaclu, dat cu spray contact in mufa, remontat, sters eroarea din computer cu laptopul, masina merge unsa.
Exact aceeasi procedura am aplicat-o acum un an si jumatate.

Exista si varianta de a inlocui senzorul, dar am avut noroc sa fie doar contact murdar si imperfect.

Senzorul costa aprox 150 - 200 lei, depinde de marca. Probabil mai mult pe original.
Toata treaba facuta la userul dcmilitaru la service, impecabil, rapid. Recomand, e un om excelent.

Poate ai noroc sa o rezolvi ca mine, sa nu fie altceva...
Bafta.

PostPosted: 07 Sep 2018, 16:59 

Car: AlfaRomeo 159 1.9Jtd
Am fost astazi de am facut test si mi s-a spus ca problema vine de la senzorii de pe filtrul de particule,a scos eroarea.a condus cativa km el.masina mergea perfect.dupa am condus eu si dupa o vreme iar a aparut eroarea si masina era limitata la 2000 de turatii,tipul a zis ca la filtru sunt 2 senzori,trebuie sa se uite care dintre ei este stricat sau sunt amandoi si trebuie schimbati.
Am scris asta ca sa va intreb ce parere aveti si ce senzori sunt pe filtru(a trebuit dupa sa plec pt ca intru la munca;o sa merg candva sa se uite si sa vad ce zice)

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+03:00