DanS Quote:
Am facut aproape 1000 km si am adunat ceva impresii, concluzia generala este una singura: masina este incredibila, am facut cea mai buna alegere, este peste A4 sau BMW seria 3, cu C ul nou nu am mers. Motorul este foarte silentios, agil, dar recunosc ca as fi vrut vreo 40-50 de caluti in plus, mai ales ca sasiul asta duce mult, nu am simtit lag-turbo. Suspensia e ferma dar suficient de confortabila, pe dinamic poti merge cu amortizoarele pe soft, desteapta solutie. Sunt profund impresionat si imi place la maxim sa o conduc, pe curbe e fenomenala, directia este extrem de precisa, pozitia la volan e cum trebuie si scaunele sport sunt foarte bine construite. Sunt si minusuri dar total nesemnificative. Cine e in dubii privind achizitia unei Giulii, sa nu mai fie, mergeti si va cumparati una!
Dan, sunt curios: in ce sens este "peste A4"?
Peste seria 3, inteleg, ca este o o generatie aparuta in 2012 si isi arata varsta, insa ultimul A4, cel lansat in 2016 a iesit peste Giulia in toate review-urile de pe Youtube (si peste seria 3 / C class). In momentul asta este cea mai apreciata masina din segmentul ei si mai toti jurnalistii auto spun ca iti da feeling de clasa superioara (A6, seria 5, E class).
Daca in perceptia ta Giulia e peste A4 la capitolul dinamica / feeling de condus (poate si design, desi aici e subiectiv) pot sa inteleg - si poate ai dreptate (e un feeling greu de descris in cuvinte cand conduci orice Alfa); insa overall (interior, calitatea materialelor, finisaje, tehnologie / gadgets, confort, etc) A4 este in alta liga (in opinia mea).
Inca o data! Superba masinuta...
Review-urile sunt de cele mai multe ori comandate, in plus trusturile media care le intocmesc traiesc de pe urma publicitatii, acum ghici cine pompeaza banii? Am in curte A4 new model, te invit sa "o admiri" prin comparatie. Dpmdv la unele aspecte precum calitatea materialelor de la interior, tehnologie, lucrurile sunt oarecum similare, in schimb feeling-ul pe care ti-l transmite Giulia atunci cand o conduci, design-ul deosebit si senzatia de sportivitate sunt cele care o califica pe primul loc in topul meu. A4 este o masina banala la fel ca si Passatul, confortabila, gandita sa multumeasca pe cei mai multi, mie nu-mi plac tiparele poate si din acest motiv devin subiectiv.