Paul, e regretabil intr-adevar ce turnura a luat discutia, desi am preferat sa nu insist foarte mult tocmai pentru a nu intretine focul, ma simt nevoit sa intervin, tocmai ca sa intelegi absurdul situatiei!
Spui ca dupa ce te-ai intors de la AlfaCity ai realizat ce club mic suntem. Presupun ca te-ai referit la amploarea evenimentului organizat de unguri si mai ales la amploarea echipei din spatele acestui eveniment!
Attachment:
36822032_10156349053629795_3325515017477947392_n.jpg [ 131.98 KiB | Viewed 1541 times ]
Pai man, ultimele noastre 3 evenimente au fost organizate de cate 1 om, maxim 2! Tocmai ce ne anuntasem o echipa numeroasa
Quote:
[...] impreuna cu Piciorus, Georgeg, Pablo, Mugurel, Laura si chiar Patrascu
si lasasem multe usi deschise
Quote:
vom avea insa cu siguranta nevoie si de suportul vostru
Sper sa nu ma insel, cred ca ti-am scris pe Whatsapp chiar a 2a zi in sensul asta! Iar pe Liviu l-am sunat..
Mai departe, e putin nedrept sa spui ca orice intrebare pe care ai avut-o a fost primita cu negativism. Punctual, ai avut 2 nelamuriri:
1) Ce inseamna
pentru mine sa ducem Fest-ul la un alt nivel
Ti-am raspuns, fara sa fi mentionat nici o clipa vreun repros la adresa ultimelor Fest-uri (pentru ca n-am! dimpotriva, am tot respectul pentru Liviu si Vladimir ca si-au asumat si organizat evenimentele cum au putut ei mai bine):
- sa includem in program o activitate automotive related: un circuit, un time attack, o competitie de regularitate etc. (idei sunt multe)
- sa promovam in prealabil evenimentul asa cum se cuvine: campanii de PR, teasere foto/video etc.
- sa atragem un sponsor mare/puternic! E laudabil ca an de an cativa oameni cu suflet mare din comunitate sustin cum pot ei financiar proiectul, insa cred ca putem deveni interesanti pentru niste branduri mari, cu niste bugete pe masura, sau chiar parte a unor campanii (dadeam si exemplu recenta campanie a lui Heineken "When you drive, never drink!")
- sa ne facem cunoscuta povestea: sa avem invitati misto la eveniment, press covarege major dupa etc.
2) De ce nu se pot organiza alegeri legitime in toamna
Ti-am raspuns ca pasii legali ce trebuiesc urmati e imposibil sa fie realizati pana la o eventuala intalnire in toamna, oricat de multa bunavointa ar exista:
- inainte de toate, trebuie numit un board interimar, pentru ca actualul board este complet rupt de comuniatate si imprastiat geografic prin toata tara sau chiar lumea (Brasov, Iasi, Constanta, Germania, Monaco); desi nu avem inca o confirmare ferma din partea unui avocat, pentru inceput se pare ca trebuiesc luate semnaturi in original pe un document unic de la toti cei mai sus amintiti
- pentru a putea coopta ulterior membri, conform statutului, plata unei cotizatii nu este suficienta, ei trebuie sa inainteze o cerere board-ului, pe care acesta trebuie sa o aprobe (a se intelege acum de ce este important sa existe un board interimar, si totodata sa fie cat mai putin numeros si locat intr-o arie geografica cat mai mica); dincolo de aspectele legale, trebuie gandit si gestionat un mecanism de inscrieri (poate parea simplu, dar cineva chiar trebuie sa tina cumva evidenta cererilor, sa se asigure ca sunt aprobate, sa verifice apoi platile, sa gestioneze o baza de date cu membri, sa le acorde eventuale privilegii etc.)
- este necesara o perioada de min. 1 luna (preferabil 3) pentru inscrieri; nu te poti astepta ca toti sa fie informati si sa finalizeze procesul de inscriere (inclusiv plata cotizatiei) in doar cateva zile.. asta daca intr-adevar vrei ca toti cei interesati sa-si poata exprima ulterior optiunea!
- pentru a putea organiza in sfarsit niste alegeri relevante, ai nevoie de o perioada in care persoanele interesate sa-si anunte candidaturile si obiectivele pe care si le propun pe perioada mandatului
Obiectiv vorbind, cred ca primavara 2019 ar fi un termen realist pentru ca toate astea sa se intample. Este deja prea tarziu ca sa incepi sa te gandesti la Fest, tocmai de aceea el trebuie gandit inca de pe acum, iar cu ocazia lui sau imediat dupa, finalizate si alegerile!
La randul meu, am incercat sa inteleg si eu opozitia:
- legat de locatia aleasa (Alba Iulia), nu ati avut niciunul vreo obiectie; cu exceptia faptului ca propunerea a venit prea devreme, Catalin suspectandu-ne ca o aveam pregatita demult, inca dinainte de Fest; stiu ca poate parea imposibil sa avem deja un teaser la doar cateva zile dupa Fest, insa asa se intampla cand exista vointa, muti muntii din loc! Cat timp voi erati la Fest si va distrati, eu eram super excited de ideea nascocita tot de voi, acolo, si pierdeam noptile lucrand la ea.
Attachment:
wa.jpg [ 908.56 KiB | Viewed 1539 times ]
- legat de AfterPack, obiectia lui Liviu a fost ca isi trage Piciorus bani din productie; no comment
- legat de invitatia de a contribui la proiectul de anul viitor, tot Liviu intreba care-i rolul lui, ca ne-am imparit sarcinile si el nu se regaseste nicaieri; man, doar ce ai organizat un Fest, ce naiba, stii prea bine ce presupune! Ce-am scris eu mai sus e un mod simplist de a-l privi, un punct de plecare si o modalitate de a responsabiliza niste oamenii; pe parcurs mai apar 1000 de lucruri, de la chestiuni strategice (relatia cu sponsorii, interfata cu strainii, alcatuirea programului etc.) pana la chestii foarte punctuale (diverse drumuri de facut, obtinerea de aprobari, aranjamente la fata locului, alcatuirea si distribuirea goodie bag-urilor etc.) Cred ca esti mai capabil decat oricine altcineva sa spui TU cu ce poti sa ajuti, sa nu mai zic ca pot fi chestiuni care tin strict de competenta ta: sa aduci o trupa sa concerteze, sau sa organizezi tu o seara de club etc.
- legat de toata initiativa (Asociatie + Fest), tu Paul n-ai avut nimic de obiectat (legat de plan sau de locatie), decat ca ar trebui sa existe consens cu toata lumea; aici o sa fiu foarte transant, nu stiu cine e "toata lumea" in lipsa unei Asociatii functionale cu membri legitimi, stiu insa ca in istoria AlfaClub de cele mai multe ori s-au purtat o tona de discutii fara finalitate (cam cum e si topicul asta), iar in putinele randuri in care s-a miscat ceva, un grup mic de oameni si-a asumat cate un proiect: ca vorbim de un calendar, un AfterPack, un Fest, sau chiar relansarea Asociatiei. "Vorba lunga, saracia omului" zice un stravechi proverb romanesc.
Am scris toate astea intr-un scop cat se poate de constructiv, sper sa aveti rabdare sa cititi si sa va ajute cumva pe mai departe, oricare ati fi "voi".