Multumesc mult baieti pentru aprecieri!!! Feels great to be back!
Si ca sa raspund, "in principiu" DA, masina a intrat in posesia mea de vre-o 3 luni. "Fizic", inca nu am vazut, auzit, testat sau atins masina vre-o data in viata mea. Sper eu ca acest eveniment se va intampla in cateva saptamani. Practic am luat-o doar bazat pe istoria ei de pe acest topic si pe grija cu care a fost "dezvoltata" si intretinuta pe durata acetor ultimi 10 ani. Povestea e mai lunga si planuiesc sa o detaliez in posturile ce urmeaza, dar ajutata de ceva poze, facute dupa ce voi lua volanul in primie
916le mi-a ramas in sange de peste 10 ani, cam de cand GTV-ul si Spiderul plecau de la mine. Am stiut de atunci ca in viitor, candva, voi avea din nou un 916, dar mult mai ok decat ce aveam atunci. Planuiam o masina pentru suflet, o masina pentru pasiune si "moft", nicidecum o masina de zi cu zi. O masina in care imi asumam clar faptul ca va trebui sa bag bani, sa accept ca se va strica (chiar daca doar stand in garaj) si sa nu ma derajeze asta.
Cautam in principiu un model mult mai potent, un 3.0 12 sau 24. L-am cautat ceva vreme, am testat cateva masini si nu a fost sa fie. Pe forum era liniste la capitolul vanzari, iar pe net in zona estica a Europei exemplarele in mintile lor nu prea existau sau aveau preturi peste ce voiam eu sa platesc.
NU ma grabeam sa cumpar ceva, se putea intampla acum 3 ani (cand am visat o perioada la Spiderul lui Marius) sau peste un an, doi. Trebuia sa fie o masina cat mai ok. Putea sa fie si Spider si GTV. Fiecare are locul lui in mintea mea
Intr-o zi apare un post pe forum care m-a aprins. Una din cele mai faine (in viziunea mea) masini de pe forum aparea la sectiunea de Publicitate. Virtual, am batut palma. Singurul minus la masina era seria mk1 care nu e atat de faina precum mk2ul (din nou in viziunea mea). Spiderul Negru avand atatea plusuri as fi trecut peste mk1, dar in final dealul a cazut dupa doar cateva zile.
Abea apucam sa imi iau mintea de la acest Spider, cand AlexEge, pe care il bazaiam constant cu topicul 916 imi spune ca o alta masina s-ar putea sa fie de vanzare. Nu era de vanzare propriu zis, dar in final dupa discutiile cu actualul proprietar am batut palma si masina avea sa intre in posesia mea, mai precis a lui Tzzivii. Pe drumul de la Constanta la TM, Egetica (still, for the moment) s-a oprit la o servisare completa si o pregatire pentru a continua drumul pana in TM si urmatorii ani to come. Masina nu mai era in starea in care a plecat de la Alex, nu avea nici probleme foarte grave, dar o gramada de chestii mici trebuiau refacute. Dupa multe calluri, planuri si poze shareuite cu Bogdan, masina e finally gata. Tot ce a fost facut la ea voi scrie dupa ce primesc masina. Nefiind in tara, inca nu o pot vedea/conduce pentru urmatoarele saptamani. Sper sa fie fix asa cum imi imaginez eu ca este
Multumesc mult de tot baietilor pentru tot ajutorul - Alex pentru ca ai avut grija de masina ultimii 5 ani, AlexEge pentru tot timpul acordat intrebarilor mele, pentru sfaturi si pentru ca ai adus masina asta in vietile noastre acum o gramada de ani
) si nu in ultimul rand lui Tzzivii pentru tot ajutorul acordat cu readucerea masinii la standardul la care trebuie sa fie si pentru toata fugareala si prietenia pe care a sheruit-o. Multumesc mult de tot!
Ex: Alfa Romeo GTV 2.0 TS Mk1
Ex: Alfa Romeo Spider 2.0 TS Mk1
Ex: Alfa Romeo 156 1.8 TS