It is currently 30 Jan 2025, 08:57

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: 06 Dec 2017, 20:11 

Car: Alfa Romeo 159
Salut,

Detin o Alfa Romeo 166 2.4 JTD si am o mica problema in momentul in care aprind faza scurta se aprind si proiectoarele de ceata fata+spate Iar pozitiile nu merg...

Aveti idee care ar putea fi cauza?

Multumesc!

PostPosted: 07 Dec 2017, 19:44 

Car: Alfa Romeo 166 2.0TS
Acum nu stiu daca la tine mergeau bine inainte si problema a aparut deaodata sau ai cumparat masina cu aceste probleme.
Cineva mai priceput la electrica poate da sfaturi mai bune .

In mod normal nu trebuie sa aiba legatura , cand se aprinde faza scurta proiectoarele se aprind doar daca se apasa primul buton de sub butonul rosiu pentru avarii ,iar ceata dupa spate se aprinde cand se apasa al doilea buton de sub avarii .
Din cate tin minte la mine se aprind odata cu faza scurta doar daca uit butoanele pentru ceata apasate. La tine exista posibilitatea sa se fi umblat pe la instalatia electrica daca se aprind doar impreuna si butoanele pentru ceata nu reactioneaza ,daca nu, au probleme si butoanele in sine si sau blocat pe deschis,oricum au un bec in dreptul fiecarui buton de ceata ,nu stiu daca becul este stins sau aprins .

La mine cand nu mergeau cum trebuie becurile dupa portbagaj au fost de vina firele din burduful de cauciuc care iese de sub luneta si duce in portbagaj ,dupa ce am facut legaturile nu mergea pozitia dreapta dupa portbagaj , ca sa remediez problema a trebuit sa schimb calculatorul de lumini ,cutia verde de langa tabloul de sigurante de sub volan.
Iar cand nu mergeau bine pozitile dupa fata ,a trebuit sa scot becurile si sa imping o tablita din soclu ca sa facă atingere bine.

PostPosted: 08 Dec 2017, 20:10 

Multumesc pentru raspuns. Momentan o sa le las asa. Ma voi apuca de remedieri dupa sarbatori. Becurile de la ceata din bord sunt stinse si chiar daca actionez butoanele nu reactioneaza nicium ceata...

PostPosted: 08 Dec 2017, 22:56 

Car: 166 2.4jtd 136cp++
probabil a intrat apa in cutiuta cu releele de la proiectoare si faza scurta de sub capota, in partea dreapta, in lateral ai o cutiuta langa aripa. Sigur e ceva de acolo. Ori firele care intra in ea se ating. Eu de acolo am avut probleme cu claxonul, a trebuit sa fac circuit pe exterior.

PostPosted: 28 Apr 2018, 07:56 

Am rezolvat problema. Am desfacut capacul la cutia cu relee si am descoperit o improvizatie. A fost scos releul original si a fost adaugata o mufa de alt tip de releu cu 4 fire 2 duceau catre proiectoarele de ceata iar celelalte 2 duceau catre releul de la faza scurta. Am ramas socat cand am vazut ce era acolo...

Multumesc tuturor alfistilor care mi-au dat sfaturi :D

PostPosted: 29 Apr 2018, 08:56 

Car: 156 - The Red Hawk
Bine ca ai rezolvat! Congrats!

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+03:00