It is currently 30 Jan 2025, 20:30

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: subwoofer dedicat 147
PostPosted: 24 Aug 2007, 15:57 

Car: x5
Dragii mei alfisti,

Planuiesc sa construiesc un subwoofer special pentru portbagajul de 147 (pentru Alfinica mea). Voi calcula o incinta lata cat portbagajul, dar destul de plata incat sa ramana spatiu deasupra. Am niste idei deja pentru porturile de bass reflex (imprumutate de la un subwoofer de studio) si le voi posta aici dupa ce vor fi gata schitele. Initial ma gandeam sa pun chiar subwooferul de studio in masina, sa-i inlocuiesc amplificatorul ... dar are 36 de kg si e cam marisor.

Treaba e ca nu vreau sa ies cu un pret care sa-mi provoace usturimi la buzunare si voi folosi un difuzor de nivel mediu de 30cm. Ma gandesc la urmatoarele alternative (si daca cineva are argumente pro/contra vis-a-vis de un anumit difuzor, il invit sa ni le impartaseasca):

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... GTO_1202D/

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... TS-W307D4/

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... /SWE-1242/

M-ar ajuta si o recomandare pentru un amplificator potrivit. Nu foarte puternic, dar stabil si fidel.

Multzam,
Koz

Post subject:
PostPosted: 24 Aug 2007, 16:26 

Pe sub masina, ca la Dacia ... :lol:

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 24 Aug 2007, 16:27 

Carcotasii au dreptate. S-ar putea sa fiu nevoit sa fac incinta verticala, lipita de scaune si cu un spatiu la baza pentru capacul de la roata de rezerva.
Sau l-as putea face cum am planuit initial si sa-l ridic cand am nevoie de acces la rezerva..

Astept in continuare opinii despre difuzoarele enumerate.

Ms,

Post subject:
PostPosted: 25 Aug 2007, 02:16 

Car: 156 1.9 JTDM TRY
Salut.Cel mai bun sub din cele p care le-ai enumerat tu este fara discutie JBL-ul ptr acei 93 dB.Cat despre incinta ma indoiesc ca ar suna bine acel sub ptr ca este prea mare.Trebuie sa respecte si ea anumite dimensiuni si cred ca ar fi prea mare.Sugestia mea e sa iei un sub gata facut ptr ca tot p acolo o sa ajungi cu banii(placaj,aracet,suruburi,mocheta) si in plus arata si mai bine.
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... TO_1204BR/ ar fi cea mai buna alegere ptr banii d care dispui.
Ca si amplificator iti recomand http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... /GTO_75.2/ se inteleg d minune.Am auzit aceasta combinatie,e mai mult decat ai nevoie ptr 147.
Daca vrei sa scoti tot untul din el,sa lasi amp-ul sa respire atunci ai putea alege http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... SSIC_CA23/

Post subject:
PostPosted: 25 Aug 2007, 10:40 

1204 BR am eu...e crima cu o statie pe mazura...prietenii stiu :)! iar headunitul este un alpine high -end!

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 26 Aug 2007, 18:48 

Normal ca exista si varianta cumpararii unui subwoofer si nu ar fi o problema nici achizitionarea unuia high-end, dar vreau sa-l fac singur pentru ca simt nevoia de niscaiva ore de meÅŸterit, care sa ma scoata putin din rutina. Si cum am mai construit boxe in trecut, am aflat ca tamplaria e cea mai potrivita activitate.

LEONE, multumesc pentru sfat. Incinta nu va fi prea mare pentru ca sub-ul va fi de tip bandpass si nu-l fac la nimereala ci voi calcula totul in functie de parametrii difuzorului.

OCC: astept pozele cu hu-ul infipt in bord si cu subwooferul in portbagaj, merci.

Acum mi-am dat seama ca mai e o mica problema .. nu am codul de la HU-ul original si daca-l schimb cu un Alpine .. nu il voi putea pune la loc decat cu costuri mari. Chiar nu se ocupa nimeni cu decodat hu-uri?

Post subject:
PostPosted: 26 Aug 2007, 22:52 

Car: 115/960
as far as i know, nu are cod.. si tot as far as i know in mod normal nu ar trebui sa functioneze pe alta masina, fie ea tot 147, dar s-au vazut cazuri aici pe forum cand nu a fost nici o problema de genul asta. Oricum, odata schimbat cu ceva aftermarket, crede-ma ca nu vei mai vrea ever HU stock inapoi, diferenta este enorma :)

cat despre incinta, ti-as recomanda o incinta care sa preia forma portbagajului, undeva in lateral, pe partea interioara a aripii spate..pt incinta aia ti-as recomanda unul sau poate chiar 2 difuzoare JL Audio care functioneaza in compresie, am vazut un astfel de instal si m-a fascinat.

uite poze de pe fosta masina cu HU custom si subwoofer..

Attachments:
subw.jpg
subw.jpg [ 237.92 KiB | Viewed 2027 times ]
alpine.jpg
alpine.jpg [ 245.62 KiB | Viewed 2026 times ]

Post subject:
PostPosted: 27 Aug 2007, 02:36 

Merci alx. Ma intereseaza daca are cod sau daca se poate decoda, pentru ca voi pune cdplayerul original la loc cand voi vinde masina sa-mi iau alta mai tare, vara viitoare sper (TOT ALFA .. nu zic ce.. o sa fie surpriza).

Post subject:
PostPosted: 27 Aug 2007, 08:46 

eh nu zici ce, GT, ce altceva :lol:
repet, din cate stiu eu nu are cod

Post subject:
PostPosted: 27 Aug 2007, 14:00 

Sa inteleg ca vrei si alt HU.Eu unul ti-as recomanda Pioneer daca mergi pe calitatea sunetului.Nu zic ca Alpine nu ar fi bun dar nu mai era ce era odata.La ora actuala Pioneer are playere mai bune in comparatie cu Alpine.
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Player ... H-P5900MP/ e un player excelent ptr banii lui, http://www.be-loud.ro/produse/CD_Player ... XZ778RUSB/ e iar un player deosebit,f laudat si destept.Bine,acum depinde si de c suma dispui,d gusturi.Daca tot veni vorba despre asta,cat esti dispus sa dai p HU,amp,sub,sa vedem la ce ne limitam
Numai bine

Post subject:
PostPosted: 27 Aug 2007, 22:16 

Complicata treaba .. nu imi place cum arata nici un cdplayer aftermarket pe bord (din ce am vazut in pozele voastre si am testat si in photoshop..)
E posibil sa pastrez cdplayerul original si sa-mi iau o interfata pentru ipod (daca aflu sigur ca functioneaza).

Acum ramane de vazut cum scot semnalul pentru subwoofer de la hu-ul stock. Sper ca are o iesire preamplificata.

Post subject:
PostPosted: 28 Aug 2007, 00:25 

imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu are.. eu am avut o vreme subwooferul pus pe playerul stock, asta pana sa il schimb cu alpineul, si aveam un device care prelua semnalul de la boxe si il trimitea catre statie, statie care din acest motiv avea un control de bass separat in masina (daca esti atent in poza postata din interior se observa inca deasupra scrumierei, nu apucasem inca sa il demontez..)

LE: perfect de acord cu tine privitor la incadrarea playerelor aftermarket in bord, trebuie sa recunosc ca am cautat mai bine de jumatate de an ceva care sa se incadreze cat de cat, insa zic eu ca am reusit cu succes lucrul asta, alpineul fiind argintiu cu iluminare rosie (se vedea criminal noaptea :) )

Post subject:
PostPosted: 28 Aug 2007, 01:17 

C anume nu iti place la acel Pioneer?Poti alege orice culoare la iluminarea tastelor

Post subject:
PostPosted: 28 Aug 2007, 01:40 

Leone, playerul Pioneer imi place cel mai mult din cate am vazut pana acum, daca discutam doar de design. Si am vazut ca are luminile de la butoane si lcd reglabile rgb. Pretul .. e marisor, dar ok.

Acum mi-a intrat in cap conectarea ipod-ului cu acel adaptor la playerul stock, dar daca nu gasesc o solutie eleganta pentru a conecta amplificatorul subwooferului .. voi alege intre alpine si pioneer pentru hu.

Merci,
Koz

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+03:00