It is currently 23 Nov 2024, 11:53

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 112 13 14 15 1684 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 16:55 

ms mult! mi-e frica ca sare in 13 la consum i-am zis sa se uite dupa un jtd poate gaseste ceva!

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 17:40 

Poate strang baietii niste bani.....sa te mai ajute

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 19:08 

carca Quote:
ms mult! mi-e frica ca sare in 13 la consum i-am zis sa se uite dupa un jtd poate gaseste ceva!
13 consum ..daca o omori cu zile :)! 12.8 maxim in bucuresti a 1-a a 2-a pana acasa...10 km!DE regula maxim 11..Dar e benzian ce vrei..vrei si putere si consum mic..cam greu si nu la banii astia!

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 23 Aug 2007, 19:16 

ms mult!

PostPosted: 17 Oct 2007, 16:41 

Salut

Inca nu sunt posesor de o mica bestie......dar sper sa fiu in cel mai scurt timp. Sincer sa fiu imi fac cu ochiul masinile nemtesti dar Alfa e ....bestiala.
Cum nu am bani de una nou....vreau sa cumpar una din Germania. Asa ca in aceste zile tot am vizitat mobile.de, autoscout, autohause, etc, etc....
Preturile sunt intre 6000 si 9000 (banii astia ai am) si gasesc si diesel (km mai multi) si benzina(km ceva mai putini).Acum sunt hotarat sa fac acest pas si sa-mi iau o Alfa dar inca nu sunt hotarat sa fie benzina sau diesel.
Eu stau in Bucuresti deci..... :((( jale.....dar vreau sa merg mai mult in afara orasului....cam 500-800km pe week....asa ca intereseaza consumul celor 2 dar sa nu uitam si de revizii (consumabile si restul ce se mai schimba pe la o masina din cauza drumurilor proaste sau a motorinei de slaba calitate).
As dori sfaturi de la cei care posed aceste mici bestii si care sau confruntat cu probleme de-a lungul timpului si kilometrilor parcursi....sfaturi cu privire la achizitioanare(la ce treb sa ma uit si ce treb sa verific) dar si sfaturi ulterioare achizitonarii(o revizie la un pret rezonabil, piese de schimb,etc).
Am citit cred ca tot ce sa scris pe aci....dar sincer nu sunt lamurit deloc :(

Asa ca as dori sa incepem cu:
1. sfat achizitie Alfa din Germania
2.Diesel sau Benzina?
3.Cost intretinere diesel
4.Cost intretinere benzina
5.Consumabile, piese de schimb, service ok

Multumesc frumos si va astept opiniile si experientele personale

Post subject:
PostPosted: 17 Oct 2007, 20:03 

Salut,
Chestiunea diesel vs benzina e o discutie lunga si subiectiva : ce iti place, cati km faci pe an => costurile aproximate de carburant pe an, cat vrei sa tii masina, valoare de revanzare, etc, etc..
In principiu..daca nu mergi mult cu masina, achizitia unui disel nu se justifica dpdv financiar. Bineinteles ca poti prefera oricum diesel si atunci e chestie de gust. Deci..poti alege un 1.6 de ex, cu km putini (maxim 60k Km sa zicem..) si te va satisface, vei iesi si la pret bun. Daca insa vrei sa mergi mai mult (si iti spun eu ca se simte consumul atat in oras cat si in afara ;) ), poate iti place cuplul mai mare de diesel, vrei sa o dai mai usor peste 1-2 ani sa zicem..atunci diesel poate fi varianta.
Ti-as recomanda Germania, da. Dar poti avea noroc si gasi si in tara variante foarte bune, sunt destule exemple de astfel de persoane fericite si la noi in club :).
Preturi...pt asta poti consulta rubrica de garaj unde suntem destui care prezentam istoria masinilor noastre cu toate evenimentele/preturile aferente. Costurile de intretinere la diesel nu sunt deloc mari fata de benzina, singura diferenta este pretul unui filtru de motorina (maxim 150 RON). In rest, tot cam acelasi lucru e.
Eu am avut si benzina (si inca una minunata chiar :love: ), iar acum am si diesel. Da, sunetul acelui boxer era demential, nu stiu unde il voi mai gasi, da masina era cart la stabilitate, era super misto, dar iti spun ca la situatia mea financiara (si sunt un om de rand/obisnuit sa spunem) costurile de carburant ma rupeau la benzina, pe cand la diesel mergand zilnic cu masina la munca prin super-aglomeratie, daca bag de maxim 250 RON pe luna motorina. Cu 145-ul cred ca as fi bagat 500 RON ca popa pe luna :roll: .
Un alt aspect - performantele masinii. Eu am vrut masina mai puternica fata de stock, drept urmare un JTD sau Multijet isi arata adevarata valoare dupa un remap, devenind foarte fasnete, pe cand un TS de ex....hmm..bani multi ca sa il faci nervos, un simplu chip nu iti da ceva prea spectaculos.
Service...ca in Romania, cum iti este norocul :lol: . Sunt lucruri pentru care vei merge la Auto Italia de ex, sunt altele (majoritatea) pentru care vei merge in alte parti. Piesele nu sunt ieftine (mai ales ce este legat de articulatii, distributie, amortizoare), dar nici cele mai scumpe, daca stii de unde sa cumperi.
Deci..sunt multe aspecte. Ar trebui sa ne zici mai exact ce doresti de la viitoarea ta masina, cat crezi ca vei merge pe an aproximativ, ce astepti de la masina pe viitor (dupa achizitie - eventuale planuri tuning), etc..

Post subject:
PostPosted: 18 Oct 2007, 09:22 

Multumesc frumos pentru sfaturi!!!

O sa citesc cu atentie rubrica Garaj! Km pe an.....sa zicem aproximativ 30.000-40.000 din care 25% prin Bucuresti.
Cred ca o sa ma indrept catre un diesel ca nu sunt dispus sa platesc milioane lunar pe benzina si nici GPL nu vreau sa pun pe ea (cu totate ca am avut o masina pe gpl si stiu cum se comporta).
Sa cumpar o masina din tara....am amici care cumpara masini din afara si le dau km inapoi.....asa ca prefer sa o iau de acolo...nu exclud ca acolo nu se fac magarii, mai ales in autohaus de turci, dar vreau sa am inima cat de cat impacata.
De ce zic asta? Toata ziua vezi tot felul de anunturi cu masini de 3-4-5 ani cu cate 60.000 sau 90.000 km.....dupa experienta si parerea mea.....rar asa ceva....poate masina unei pensionare care se duce doar in parc si la piata......dar in rest...nu exista.
Eu in Spania faceam zilnic 100 km minim......asa ca la un calcul simplu....vedem cat rezulta.....si nu treb sa uit faptul ca o foloseam doar sa ma duc la serviciu...nu si prin oras sau in week pe la munte sau la mare.

Concluzie?!

Un diesel cu aprox 100.000 km in bord, cu carte de service si cat mai multe schimbate la ea(piese nu tunning)....cred ca e variata cea mai buna din puct de vedere tehnico-economic....zic eu :)

Daca sunt si alte pareri sau oferte de vazare a unei astfel de mici "bestii" ma gasiti pe aci!!! (Va rog, nu vreau sa mi se faca oferte de masini smenuite ca nu sunt un novice in auto si pe langa asta....exista service specializat in diagnostic general)

Va multumesc

Post subject:
PostPosted: 18 Oct 2007, 10:19 

La Km pe care ii faci pe an, zic eu ca merge un diesel. Problema este insa sa o poti aduce in tara la banii aia (9k EUR...)...ca nu prea e usor, ca mai ai taxa de inmatriculare de 1600 EUR de platit...
Bafta multa. Gasesti si la sectiunea Publicitate 147 diesel de vanzare, chiar o mica bestie :), dar iti iese mult din buget :), fiind o masina deosebita.

Post subject:
PostPosted: 18 Oct 2007, 10:26 

Am vazut-o.....e super :((((
dar...de banii astia dispun......si in astia treb sa ma incadrez.....sincer....e un imprumut bancar......pot sa iau mai mult....dar nu vreau sa fiu dator pe viata la banca.
Asa ca vreau sa ma incadrez in 9000 euroi cu taxa cu tot iar drumul pana acolo si inapoi, restul de acte, etc.....o suport cu banii stransi la ciorap :)

Post subject:
PostPosted: 18 Oct 2007, 11:38 

Luca28 Quote:
Un diesel cu aprox 100.000 km in bord, cu carte de service si cat mai multe schimbate la ea(piese nu tunning)....cred ca e variata cea mai buna din puct de vedere tehnico-economic....zic eu :)
Eu as zice sa nu te bazezi pe cartea service.Partea cu cartea service e o mare vrajeala,am vazut cazuri in care prieteni de ai mei s-au pacalit cu cartea service.Am auzit ca pe la nemti costa 100 de euro o carte service cu reviziile trecute la cati km vrei tu.Daca mergi in Germania sa o cumperi, cel mai sigur loc de testare a km este la o reprezentanta Alfa.Acolo pe tester poti sa vezi daca a fost rescris softul de la centrala de injectie.Daca a fost rescris poti sa te gandesti ca masina nu are km reali(si sigur pe tester nu iti mai arata km din bord-arata 0 km) :roll: .
Ai mare grija la diesel cu scurgerile de ulei(turbina,simeringuri,garnituri).
Multa bafta!

Post subject:
PostPosted: 19 Nov 2007, 15:00 

Luca28 Quote:
Am vazut-o.....e super :((((
dar...de banii astia dispun......si in astia treb sa ma incadrez.....sincer....e un imprumut bancar......pot sa iau mai mult....dar nu vreau sa fiu dator pe viata la banca.
Asa ca vreau sa ma incadrez in 9000 euroi cu taxa cu tot iar drumul pana acolo si inapoi, restul de acte, etc.....o suport cu banii stransi la ciorap :)
eu atat am dat pe alfa 147 diesel 100.000 km adusa din germania. cu toate taxele 9.000 in final
2 usi, rosie
pana acum sunt foarte multumit de ea(am ajuns la 110.000 km), am schimbat distributia (in mod normal, la carte zice 120.000, insa forumuistii zic ca e mai bine mai devreme :)

Post subject: am nevoie de un sfat
PostPosted: 23 Dec 2007, 12:46 

cine ma poate ajuta si pe mine cu un sfat in legatura cu achizitionarea unei masini second hand
dilema este ce sa imi iau
o alfa 147 1.6 sau fiat stilo 1.6?
inclin spre o dar ma intereseaza si costul de intretinere si fiabilitatea
va multumesc anticipat

Post subject:
PostPosted: 23 Dec 2007, 22:12 

cred ca vroiai sa zici ca inclini spre o Alfa 147..

Intre cele doua modele sunt diferente destul de mari. Incearca sa faci o tura cu fiecare din cele doua modele, si mintea sau sufletul te vor indruma in alegere :)

Costurile de intretinere la Alfa sunt costuri normale, comparabile cu cele ale masinilor nemtesti de exemplu, iti poti face o idee daca te uiti putin pe forum cat costa diverse piese sau reviziile (difera si in functie de locul unde alegi sa le faci)
Sunt masini fiabile in general, cu anumite "parti" mai sensibile, deci s-ar putea sa schimbi anumite piese mai des decat la alte marci (nu este o regula, depinde de masina, de sofer etc). In schimb sentimentul care ti-l da o Alfa este unic si sfatul meu este sa iei un 147.

Daca ai o oferta concreta da-ne detalii sa te putem ajuta daca merita sau nu

P.S. Fiind pe un forum dedicat Alfa Romeo, nu cred ca vei primi alt sfat decat: IA-TI O ALFA ROMEO!

Ex: Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10V black
Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V blue-cosmo

Live to drive, drive to live

Post subject:
PostPosted: 23 Dec 2007, 23:13 

Quote:
P.S. Fiind pe un forum dedicat Alfa Romeo, nu cred ca vei primi alt sfat decat: IA-TI O ALFA ROMEO!
:goodpost: :lol:

Post subject:
PostPosted: 24 Dec 2007, 05:18 

salut..daca ai cum incearca intai alfa 147 apoi fiat stilo...o sa simti o diferenta imensa(directie,demaraj,stabilitate,tinuta de drum,reactie la comenzi,confort,sportivitate,diferenta de pret....cat despre costuri eu nu m-am mai gandit la asta dupa ce am probat citeva alfe si cateva stilo coupe care-s bestiale ca design.Alfa o conduci cu inima si nu te mai gandesti la altceva.la o masina second totul este discutabil...cum ai noroc sa o iei...cum a fost condusa de fostul proprietar...si asta se traduce in costuri mai tarziu in timp...mult noroc

Post subject:
PostPosted: 24 Dec 2007, 21:32 

Cristi99 Quote:
Sunt masini fiabile in general, cu anumite "parti" mai sensibile, deci s-ar putea sa schimbi anumite piese mai des decat la alte marci (nu este o regula, depinde de masina, de sofer etc).
multumesc de raspunsuri
ai putea sa-mi spui si mie cam care ar fi partile sensibile?
oricum mai mult ca sigur am sa-mi iau o alfa
in ceea ce priveste ofertele cel mai mult ma uit pe site pe autovit
sincer nu prea am incredere in cele aduse de afara si caut mai mult pe cele achizitionate din romania

Post subject:
PostPosted: 26 Dec 2007, 16:20 

mai bine uita-te pe siturile de afara si mergi de cumparati-o tu cu manuta ta...eu asa am facut...in targ la autovit am vazut niste preturi...imense eu n-as avea incredere sa iau din autovit nimic de la samsarii aia...mai bine cheltui 500euro pe un drum si iti alegi masina dintr-un parc intreg.sau din romania de la persoane de incredere cum sunt cei de pe forum...poate cei de pe forum te-ar putea ajuta..ma bate gandul sa mai iau una si prietenei mele care vrea sa renunte la o corsa din 2002 cu 67mii in bord...asta dupa ce a condus alfa 147 jtd

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 02:18 

E primul meu post pe acest forum! First of all, salutare tuturor si bine v-am gasit!

Ca sa nu mai deschid un topic nou:
Vineri merg sa i-au masina asta: http://www.autovit.ro/html/8/5/0/1/738501.php
M-am inteles deja cu proprietarul, o sa mergem impreuna la tester insa eu sunt n00b intr-ale masinilor si mie pot sa-mi zica aia relativ aproape orice iar eu sa iau de bun.
El a adus-o din Italia pentru prietena lui, numerele cred ca sunt si ceva prescurtare de la apelativul dansei. O vinde pentru ca doamna nu agreeaza suspensia rigida (sau cel putin asa sustine)!
Va fi prima mea masina (ma rog, am mai condus-o p-a lu' tata, da aia era a lui, deci si problemele erau tot a lui :D) si nu stiu la ce anume sa ma uit, unde sa bag de vina, care sunt acele "mici" indicii care "tradeaza" o masina cu probleme, you know the drill...
Nu am posibilitatea sa iau cu mine un mecanic sau un prieten mai breaz in domeniu, o sa fiu doar eu si un amic cu a carui masina mergem in Harghita dar nici el nu stie altceva inafara de combustibil si ulei :D
Asadar, astept sugestiile/indicatiile voastre pentru a formula intrebari cat mai pertinente la fata locului!
Inca ceva: in mare, mi-am cam format o parere despre in ce consta procesul de vanzare/cumparare al unui automobil. As vrea totusi sa ma lamuriti, ce "acte" ale masini va trebui actualul proprietar sa imi dea mie?

P.S. - Euro4 din 2001? Sau nu a stiut ala ce scrie acolo?

Sar'na!

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 02:24 

am si eu un prieten posesor de stilo coupe si acum vrea sa renunte la ea pentru a achizitiona un 147. daca te intereseaza un 147 la pret f bun sub pretul pietei si f bine intretinut pot sa te ajut cu al meu care nu demult a fost adus din germania

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 04:00 

de unde cumperi masina,proprietarul trebuie doar sa o scoata de la impozit,atat+actul de vanzare-cumparare.cu numerele lui poti sa mergi 30 de zile sau doar cat dureaza inmatricularea.

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 10:51 

Ok, am notat! Ce alte acte ar mai trebui sa-mi dea, pe langa astea?
Talon, carte service?
La ce anume sa fiu atent la tester?

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 11:18 

As spune sa fii atent la orice (ca la orice masina second cand o cumperi), dar in special la:
- urme ale unui accident grav
- starea suspensiei (amortizoare, brate, etc..)
- eventual variator dus sau pe duca, simptom - masina prezinta un zgomot ca de diesel
De asemenea intreaba daca stie ceva de schimbarea distributiei, desi probabil ca va trebui sa o schimbi tu avand 120.000 Km. Deci retine, dupa ce o iei, daca nu ai dovezi f clare ca a fost schimbata distributia recent (pana in 40.000 KM, pana in 2 ani de zile), asta e primul lucru care trebuie sa-l faci! Obligatoriu! Asa ca sa mai ai pusi la saltea niste banuti, pt distributie/transmisie te va duce undeva la 1200-1300 RON probabil cu manopera inclusa, la un service decent.
Bafta

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 11:20 

Daca e vorba doar de alegre, fara problema banilor pentru 2 astfel de masini si fara a trebui comparate dupa Km, dotari, an, etc...->147 clar. Costurile de intretinere sunt sensibil egale cred.

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 11:23 

ar fi si problema banilor
dipun de maxim 9000 E

Post subject:
PostPosted: 27 Dec 2007, 11:26 

Cred ca ai bani suficienti pentru un 147 1.6 TS 120CP atunci, cred ca ai putea lua un an 2002 fara probleme si un nr de Km chiar decent.

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 112 13 14 15 1684 Next

All times are UTC+03:00