Salut,
M-am gandit sa impartasesc cu toata lumea cum am reparat eu incalzirea la scaunul soferului tinand cont ca se apropie frigul.
In prima faza cand am cumparat masina am vazut ca nu functioneaza asa ca am mai negociat putin
.
Dupa ce am rezolvat probleme mai importante la ea a ajuns si ziua scaunului pentru ca deja erau minus grade afara(feb 2013) si nu prea puteam conduce de pe scaunul din drapta la care mergea
.
In primul rand trebuie verificata siguranta care se gaseste in portbagaj si daca asta e ok se verifica butonul prin simpla inlocuire cu a celui din dreapta .
Daca nici acuma nu merge trebuie dat scaunul jos pentru ca sigur este rezistenta de pe sezut intrerupta.
Nu va speriati ca nu este mare filozofie. Practic uitate bine ce desfaci si trebuie pus la loc (recomand a se face poze cu telefonul la fiecare operatie).
O data scoasa husa o sa vedeti cele 2 rezistente aplicate pe o bucata de material textil (una pe sezut si una pe spatar).
Acestea se pot masura petru continuitate cu un aparat de masura dar de obicei cred ca se vede unde este intrerupt pentru ca este buretele putin ars.
La mine era rupta pe sezut si drept urmare nu mergea nici cea de pe spate deoarece sunt inseriate la un momnt dat.
Dupa ce ai depistat unde este intrerupt se curata capetele firelor 1mm cu mare atentie pentru ca firul este foarte fragil si il poti rupe . Daca scurtati prea mult aveti sansa sa se incalzeasca prea tare si posibil sa ia si foc!!!
Lipirea se va face cu un pistol de lipit cu cositor si nu se recomanda izolarea lui cu material plastic (gen tub termo contractabil) decoarece poate sa ia foc. Izolatia originala este din silicon care rezista la temperaturi foarte mari.
Eu am izolat cu un tub de silicon scos de pe un cablu suptire cu izolatie de silicon ( este galbui transparent si daca il bagi la congelator nu se intareste sau daca il arzi nu ia foc asa usor).
Cu ocazia asta am bagat si husa la masina de spalat (fiind din material textil), cu apa rece si program scurt. Daca este de culoare neagra (cum e si a mea) recomand detergent pentru haine negre pentru ca nu ii scoate culoarea din ea).
la montare avut grija sa se prinda toate sarmele si clemele la locul lor ( eu l-am mai demontat o data pentru ca am uitat sa pun o clema)
Imi pare rau ca nu am facut poze ca sa vedeti cum arata dar poate o sa posteze cineva cand o sa isi faca la el.
Succes!